X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מבזקים
נשיא המדינה יצחק הרצוג שוחח (ו') עם רופאי בית חולים השדה הישראלי "כוכב מאיר" שהוקם באוקראינה באמצעות המרכז הרפואי שיבא ונציגי כלל מערכת הבריאות בישראל. זו הפעם הראשונה שמדינת ישראל מקימה בית חולים שדה אזרחי לחלוטין מחוץ לגבולותיה. שם בית החולים נבחר להנצחתה ולזכרה של ראש הממשלה הרביעית גולדה מאיר, ילידת אוקראינה.
המשלחת נועדה להעניק סיוע רפואי לתושבים ולפליטי המלחמה באוקראינה, ויצאה לפועל בשיתוף משרד החוץ, משרד הבריאות, המרכז הרפואי שיבא, קרן שוסטרמן, הגו'ינט ותורמים נוספים.
המשלחת, אשר בראשה עומד ד"ר דודו דגן, מורכבת מ-66 רופאות ורופאים, אחיות ואחים, עובדי מעבדה, בית מרקחת וצוות מנהלי. עד כה, טופלו בבית החולים יותר מ-350 פצועים ומבקשי טיפול.
הנשיא הודה לצוות הרפואי ואמר: "אתם ישראל היפה במיטבה, אתם ועשרות רבות של ישראליות וישראלים מדהימים שנמצאים על אדמת אוקראינה וממלאים שליחות נעלה, מקיימים מצווה מדהימה של כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו. אתם וכל השותפים שאיתכם מושיטים יד לאומה שנמצאת בטרגדיה נוראה, אומה פצועה וחבולה באסון הומניטרי, והאזרחים הפשוטים, בני האדם, יצירי האל נמצאים תחת התקפה קשה ואני מסתכל עליכם ויודע שאתם עושים הכי טוב שאפשר.
"אתם ממלאים אותנו בגאווה עצומה, רחוקים מהבית תחת אזעקות והתראות, ואני מודה לכם בשם מדינת ישראל כולה.
"מאחל לכולכם שבת שלום, עלו והצליחו. תשמרו על עצמכם, תמשיכו למלא את שליחותכם בגאווה ובכבוד לעם ישראל ולעם היהודי כולו. תודה רבה לכם."
יושב-ראש המשלחת, ד"ר דודו דגן ציין: "אנו מסכמים שבוע ראשון של פעילות בבית החולים שדה. הפליטים הרבים שטיפלנו בהם עד כה, הוכיחו לנו כי אין ספק שמקומנו פה וכי מחובתנו להמשיך ולהושיט יד לכל מי שזקוק לנו. עם כניסת השבת, אני מברך את אנשי המשלחת הישראלית, שעושים לילות כימים באנושיות, ברגישות ובמקצועיות. אתם הפנים היפות של ישראל."
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  25/03/2022   |   עודכן:  25/03/2022
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הנשיא איחל "שבת שלום" לרופאי בית חולים השדה ״כוכב מאיר״ שהוקם באוקראינה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות נשיא המדינה
דן מרגלית
במבט ראשון נראה כי נפתלי בנט והרצוג משתפים פעולה ביעילות למען ישראל    לא שאין להם אגו    במקום בו מצויים פוליטיקאים יש הרבה אגו    אך כאשר הוא מרוסן ומידתי ואינו גולש למקומות אסורים אין בו כדי לחבל באינטרס הציבורי הממשי
עידן יוסף
לראשונה זה 14 שנים: נשיא מדינת ישראל מקיים היום ביקור ממלכתי בטורקיה    לאחר שהתקבל בטקס בארמון הנשיאות באנקרה, הרצוג נפגש עם ארדואן בארבע עיניים, ולאחר הפגישה אמר: "לא על הכל נוכל להסכים, זה טבעם של יחסים עם עבר עשיר כשלנו. אבל את המחלוקות נשאף לפתור בכבוד הדדי ובגילוי לב"
מירב ארד
בביקורו, יבקר הנשיא באתונה ויערוך פגישות מדיניות גם עם ראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטאקיס, בכירים אחרים וחברי הקהילה היהודית    בקפריסין ייפגש עם הנשיא ניקוס אנסטסיאדיס
מירב ארד
הנשיא הרצוג נפגש עם יורש העצר של אבו דאבי, מוחמד בן זאיד לפגישה שנמשכה מעל שעתיים    הרצוג הדגיש: "אנחנו שולחים מסר לאזור כולו שיש דרך אחרת לשלום וחיים משותפים"
איציק וולף
הנשיא הרצוג יבקר ביומיים הקרובים באבו דאבי ובדובאי וייפגש עם יורש העצר האמירתי, השייח' מוחמד בן זאיד, ועם שר החוץ של האמירויות, עבדאללה בן זאיד    שוחח לפני ההמראה עם ראש הממשלה ועם שר החוץ    "משמעותו של הביקור בראש ובראשונה תקווה לשלום, שלום מביא איתו קדמה, התפתחות ושגשוג לכל העמים באזורנו"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il