ראש הממשלה,
נפתלי בנט, יצא מבידוד וביקר (שבת, 2.4.22) במטה שירות הביטחון הכללי (שב"כ) בתל אביב. הוא קיים דיון עם פורום מטה השירות וראש שב"כ רנן בר.
בפתח הדיון אמר בנט: "במהלך השבת - שב"כ, המשטרה, ימ"מ וצה"ל סיכלו פצצה מתקתקת של פיגוע בדרך, אך אנחנו בהחלט מניחים שיהיו עוד הרבה ניסיונות ואנחנו בשעות אלה פועלים כדי למנוע גם אותם. אנשינו פועלים באומץ רב, סביב השעון, בסביבה עוינת ואלימה.
הוא הביע חשש מפירוד האחדות והלכידות בעם, והתייחס להתגברות הטרור בכהונתו: "ראו, טרור הוא לא דבר חדש. פעם זה חמאס, פעם זה ג׳יהאד איסלאמי, הפעם יש מעורבות מסוימת של
דאעש. הטרור והאלימות לא הזיזו אותנו בעבר. להפך, הם איחדו אותנו וחישלו אותנו, וגרמו לנו להיאחז פה בארץ שלנו ולהגן על המדינה שלנו בכל הכוח, ביחד. אנחנו נעבור גם את התקופה הקשה הזאת. יש לנו את כוחות הביטחון הטובים בעולם".
עוד הוסיף ראש הממשלה: "אנחנו בעיצומו של מאמץ משותף, של כל כוחות הביטחון, לעצור את רצף הפיגועים האחרונים ולהשיב את הביטחון לאזרחי ישראל. המטרה היא לבלום את המחבלים, היכן שהם נמצאים - רצוי בשלבי תכנון, אם לא אז בשלבי ביצוע או ממש בזירה. לכן, אנחנו דואגים שבמקביל לפעולות היזומות שלנו בשטח, יהיו יותר כוחות פרוסים ברחבי הארץ כדי לגדוע את הגל הזה בתחילתו. המשטרה במתכונת מורחבת, צה"ל בתגבור ענק ברחובות ישראל והמטרה שלנו היא לקיים חיי שגרה, תוך ערנות אזרחית ופעולות נחרצות של כוחות הביטחון".