X
יומן ראשי
חדשותתחקירים
כתבותדעות
סיפורים חמיםסקופים
מושגיםספרים
ערוצים
אקטואליהכלכלה ועסקים
משפטסדום ועמורה
משמר המשפטתיירות
בריאותפנאי
תקשורתעיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורהלכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונתמיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עתוידאו News1
פורמיםמשובים
שערים יציגיםלוח אירועים
מינויים חדשיםמוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טוריםבלוגרים נוספים
רשימת כותביםהנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישיםפירמות
מוסדותמפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורתאירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומייםאירועים כלכליים
אירועים מדינייםאירועים משפטיים
אירועים פוליטייםאירועים פליליים
אסונות / פגעי טבעבחירות / מפלגות
יומנים אישייםכינוסים / ועדות
מבקר המדינהכל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
ראול סרוגו. "ייקר את מחירי הדירות" [צילום: יח"צ]
נשיא התאחדות הקבלנים על חוק המכר:
"ישרת את האוצר שייהנה מגידול בהכנסות המיסוי"
ראול סרוגו: "משרד השיכון מתנהג בפאניקה, אין לו יכולת להוריד את מחירי הדירות והוא הולך למהלך פופוליסטי" יו"ר הוועדה, ח"כ קושניר: "הבעיה היא העדר ההיצע והממשלה מטפלת בכך, החוק בא לתקן עיוות שנוצר במציאות הזו"

ועדת הכספים החלה לדון (יום ד', 8.6.22) בהצעת חוק המכר, המבקשת לסייע לרוכשי דירה, והוזיל את העלויות הנלוות לרכישה היוצאות מההצמדה לממד תשומות הבנייה, מתשלום לעורך הדין של הקבלן ומאיחורי מסירה.
יו"ר הוועדה, ח"כ אלכס קושניר, מיוזמי אחת הצעות החוק: "החוק בא לתקן עיוות שנוצר מתוך הכוח העודף לקבלן שעה שלרוכש אין ברירה, על-רקע המחסור בהיצע. היום בגלל שהמדד עולה בקצב חריג אז שמים לב אליו אבל בעבר לא היו מסתכלים על זה בכלל, אנשים לא הבינו מה הפער ושילמו עשרות אלפי שקלים מיותרים, לכן החוק נכון. נתעמק בחוק, נשמע את כולם, קיבלנו הרבה ניירות עמדה, חברי הכנסת יפעלו להוציא את החוק הנכון ביותר כדי לתקן את העיוות, לחסוך עשרות אלפי שקלים לרוכשי הדירות, שמעבר לכך שצריכים למצוא את הכסף לרכוש דירה, גם נכנסים לאי וודאות עד שהדירה מוכנה."
אביעד פרידמן, מנכ"ל משרד השיכון, ציין בפתח הדיון: "החקיקה עוסקת בחוק המכר, החוק מורכב מכמה חלקים, גם בנושא של ההצמדה, גם בשכר עורכי הדין וגם בנושא הפיגורים. מטרת החקיקה לתקן עיוות רב שנים, בו הלקוחות משלמים את מחיר ההצמדה ועלויות תשומות הבנייה גם על רכיבים בעסקה שאינם רלוונטיים לחלוטין לעולם הבנייה, מה שמחייב אותם בסכומים מאוד גבוהים. בשנה האחרונה עלה מדד תשומות הבנייה בכמעט 7 אחוזים, ייקור של עשרות אלפי שקלים לכל מי שרוכש דירה. החוק רלוונטי לכל תושבי ישראל, כל מי שרוכש דירה, לכולנו. מצב המוכרים בשנה האחרונה לא הורע לעומת מצב הרוכשים, מטרתנו שעליית התשומות לא תפגע ומתן מענה לסוגיה מרכזית בעולם הדיור".
בהמשך הציג פרידמן את עיקרי הצעת החוק:
בסעיף אחד, קובעת הצעת החוק הגבלת האפשרות להצמיד את מחיר הדירה למדד:
בעוד בחוק הקיים אין הגבלה על הצמדת מחיר הדירה למדדים השונים או לריבית, בפועל כל מחיר הדירה, על רכיביו השונים, מוצמד למדד תשומות הבנייה, וכן התשלומים מוצמדים עד לתאריך המסירה בפועל, אף אם הדירה נמסרה אחרי המועד שנקבע בחוזה.
בנוסף הציגו במשרד כי ישנה הצמדה גם של חלק ממחיר הדירה שאינו מושפע ממדד תשומות כגון הקרקע שנרכשה מראש, מיסים, יועצים וכדומה. כן הוצג כי במצב זה מחיר הדירה המלא אינו שקוף לרוכש במועד הרכישה, והרוכש אינו יכול לצפות את העלייה במחיר או להיערך לה. כך הרוכש גם נתקל בקשיי מימון של התוספות, והדבר אף מייצר תמריץ שלילי למוכר למסירת הדירה במועד, כאשר לדוגמה, בעליית מדד תשומות הבנייה של כ-1% בחודש, יקבל מוכר 10,000 שקל על כל תשלום של מיליון שקלים שטרם שולם לו, לכל חודש איחור במסירה.
כך מוצע בהצעת החוק כי ניתן יהיה להצמיד למדד מחירי תשומות הבנייה למגורים או למדד מחירי תשומות בנייה למסחר ולמשרדים, רק את רכיב הבנייה.
במסגרת כך מוצע כי שר הבינוי והשיכון יקבע בתקנות את אופן חישוב רכיב הבנייה ושטח הדירה, וכי אפשרות ההצמדה תיעשה רק עד למדד הידוע במועד המסירה שנקבע בחוזה המכר, אלא אם האיחור בתשלום נבע ממעשה או מחדל של הרוכש.
סעיף נוסף בהצעת החוק, נוגע לפיצוי בגין איחור במסירת הדירה
במצב בחוק הקיים, איחור במסירה מעל 60 ימים מזכה את הקונה, החל מהיום הראשון, בפיצוי חודשי בגובה 150% מדמי השכירות בדירה דומה, ולאחר שמונה חודשים - 125%, אך ישנו סעיף הקובע, "חריג", לפיו הצדדים לחוזה המכר רשאים להסכים כי לא יחול פיצוי על איחור במסירה שנגרם כתוצאה מנסיבות שאינן בשליטת המוכר ושהסיכון להתרחשותן ולתוצאותיהן אינו מוטל עליו.
במשרד הבינוי הציגו כי על סמך סעיף החריג, בכל החוזים מוכרים מקצים לרוכשים סיכונים שלרוכשים אין כל אפשרות למנוע, ובכך פוטרים את עצמם מתשלום הפיצוי הקבוע בחוק, ובעקבות כך מוכרים קובעים מועדי מסירה לא ריאליים, כאשר לפי נתוני המשרד איחור ממוצע עומד על 316 ימים.
מצב זה מביא לחוסר ודאות בקרב הקונה, שגם ממשיך לשאת בעלויות שכר הדירה, המשכנתא ועלויות נוספות בגין כך, ובנוסף מספר הרוכשים שתובעים מוכרים ומממשים את זכותם לפיצוי בגין איחור במסירה הוא קטן מאוד.
כך מבקשת הצעת החוק לקבוע כי מוכר יהיה פטור מתשלום פיצוי בשל איחור במסירה, רק במקרה שהאיחור נגרם כתוצאה ממעשה או ממחדל של הרוכש, או במקרה שהאיחור הוא תוצאה של סיכול החוזה כמשמעותו בחוק החוזים.
הסעיף שלישי נוגע לשכר טירחת עורך הדין של המוכר - הוצאות משפטיות
במסגרת החוק הקיים, מוכר רשאי להטיל על קונה, תשלום הוצאות משפטיות המשולמות ישירות לעורך דין מטעם המוכר, כאשר הסכום כולל מע"מ עומד על כ-6,000 שקלים. בדירות שמחירן עולה על כ-4.64 מיליון שקלים, פטורות מהגבלה זו.
במשרד הבינוי ציינו כי מחיר המקסימום נקבע באופן קבוע, ובנוסף רוכשים רבים טועים לחשוב כי עוה"ד של המוכר מייצג אותם בעסקה.
החוק המוצע קובע כי מוכר דירה לא יוכל לגבות בנפרד ממחיר הדירה תשלומים בעד שכר טירחת עורכי דין של המוכר.
משרד הבינוי והשיכון: "100 אלף שקלים ויותר יחסכו לרוכשי דירה"
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון ציין כי "רוכשים מגיעים בשיניים לדירה, אנחנו מאמינים ש-100 אלף שקלים ויותר יחסכו לרוכשי דירה במסגרת החוק, לעיתים זה הפער אם לזוג צעיר תהייה דירה או לא. במציאות כלכלית לא פשוטה שנופל עליהם עוד דבר ועוד דבר, הם לא תמיד יודעים לקבל את ההחלטות הנכונות, כאשר הם מחשבים את המקום שלהם בתוך העולם הכלכלי. החקיקה הזו חשובה, אני חושב שהיא נוגעת לכל האנשים, ואם טעינו במשהו או לא, אנחנו מציגים את עמדת הממשלה, אם יש משהו שאנחנו צריכים לשפר ולהתאים, אנחנו נמצאים פה. אנחנו חושבים שאנחנו מציעים משהו שקול ואחראי".
ח"כ שלמה קרעי: "התיקון הוא חשוב, אבל למה אנחנו מצמידים את כל המחיר ל-3 שנים, מה לגבי מה שסופק - שלבי ההתקדמות. אם החוזה הוא ל-3 שנים, בשנה הראשונה יש את המסה הקריטית של בטון וברזל, למה בחלק הזה שהקבלן כבר קנה ההצמדה לא יורדת? למה את זה אני צריך להטמיע שנתיים קדימה?" אפשר להסכים שזה עולה באופן לינארי, אז אפשר להצמיד ל-50% משלב מסוים".
פרידמן השיב להצעתו ח"כ קרעי: "אתה מעלה סוגיה שצריך לחשוב עליה".
ח"כ אימאן ח'טיב-יאסין: "זה דיון קריטי במיוחד לזוגות הצעירים, טוב שאנחנו פותחים את החוק והסוגיה הזו, הממשלה צריכה לתת פתרונות מובנים ולאפשר מגורים לאותם זוגות, ולא להמשיך לדבר, ממשלות מתחלפות, ויש לעשות כעת ולא לגלגל את זה הלאה".
בעקבות ויכוח בין ח"כ שלמה קרעי לח"כ אימאן ח'טיב-יאסין שלא עסק בנושא הדיון, הוציא יו"ר הוועדה את הדיון להפסקה, ולאחר ההפסקה קרא לחברי הכנסת להיצמד לנשוא הדיון: "אני אף פעם לא מגביל את רשות הדיבור שלכם, ולכן אני מבקש מכם, שאנחנו דנים בחוק כ"כ חשוב, את כל ההערות שאינן קשורות לחוק, בבקשה תשאירו מחוץ לאולם הוועדה".
ח"כ ינון אזולאי: "יש הרגשה שיש עלייה במחירים ואין מעצורים, כלום אשמים, כולנו אשמים, אבל אתם מבקשים להביא תוכנית ותיקון שהוא מבורך אם נצא מפה עם הבנות, כי אתם בטח גם מאמינים שצריך לעשות תיקונים. רוצים להטיל את כל הרפש על הקבלנים, אבל הממשלה צריכה לדעת שהיא קודם כל צריכה להכניס את היד לכיס שלה, כי אם היינו רואים את זה, היינו רואים קודם טיפול שורש ברמ"י ובמחירי הקרקעות, ולזה הממשלה אחראית. זה שרמ"י מקבלים את הכסף מזומן ואח"כ הקבלנים צריכים לקחת חלק בהלוואה ולגלגל את זה לצעירים. בנוסף, בשביל להביא טופס 4 הקבלן עובר 7 מדורי גיהינום בחברת החשמל, בבטיחות ועוד, בואו נקנוס גם אותם. אם נעשה משהו מערכתי, הדירות יגיעו מהר יותר, הרוכשים ישלמו פחות. ועוד לא דיברנו על המרוויחים הכי גדולים, שזה הבנקים. צריך לעשות את השינוי בשכל, שלא הקבלן ולא הבנק ירוויחו בלי פרופורציה על חשבון הצרכן".
ח"כ נירה שפק: "אנחנו כל פעם בוחנים שורה שורה ולא רואים לרוחב, אני רוצה לדבר על המכלול - כל פעם אנחנו לוקחים פלח, ולא מקדישים דיון להסתכל על המערכת כולה. החוק חשוב, אבל אנחנו לא מצליחים להתרומם, גם נקודת האיזון מאוד חשובה".
ח"כ משה גפני: "התחושה שהמשרד לוקח את החוק הזה כחוק דגל, היה צריך לעשות משהו, אז זורקים את זה על הקבלנים. מה שצריך לעשות זה להכניס יד לכיס ולהוציא כסף, שאנחנו קונים דירה חלק גדול אנחנו משלמים למדינה ולא לקבלן. זה דומה למחירי הדלק שעולים והמדינה לוקחת על זה את רוב הכסף - את הבלו. גם כאן המדינה לוקחת מהזוג הצעיר חלק גדול מהכסף, המדינה היא שותף והיא אומרת מחירי הדירות גבוהים, איך נוריד? שהקבלנים ישלמו. חתמתי על הצעת החוק כי אני מחפש דרך להוריד מחירים, אבל הממשלה צריכה לבוא עם תוכנית כללית. צריך להגיע לפתרון, לא לאמירה פופוליסטית, זה יעבוד רק עם מדיניות שהמדינה אומרת שהיא מורידה מחירים בעצמה".
לי עוז בנון, נציגת מחאת פרויקטי הדיור: אני מייצגת את רוכשי הדירות בפרויקטים השונים במדינת ישראל, שהושקו בממשלות השונות, בניסיון לעזור לזוגות הצעירים. אי-שם ב-2018 זכינו בהגרלה, חשבנו שקיבלנו איזה חלום ותקווה לדירה, אבל היום, שנים אחרי, הקבלן לא עלה על הקרקע, אין היתרים, אבל מיהרו להחתים אותנו על חוזים כדי להצמיד אותנו לממד מחירי הבנייה. מאות אלפי משקי בית לא לקחו בחשבון עלייה שנתית של 8 אחוז. זה מביא אותנו לתוספת של 150 אלף שקלים ומעלה. הקבלנים לא נתנו לנו להקדים תשלומים, אלא אם עושים יד אחת עם הבנקים שמנצלים את העלייה הצפויה".
ח"כ קושניר: "הסוגיה הזו של זוכי תוכניות שעדיין לא עלו בפרויקטים שלהם על הקרקע וכרגע מוצמדים, זה חלק מהנושאים שנצטרך לטפל בהם ולהביא אותם לפתרון, אני מקווה שבחוק הזה. הח'ברה האלה משלמים משכנתאות ושכירות ומשלמים מדד על כלום, צריך לטפל בזה".
נשיא התאחדות הקבלנים: החוק בא לברך אבל בפועל יוצא מקלל
ראול סרוגו, נשיא התאחדות הקבלנים: "ליבי עם רוכשי הדירות, אני רוצה לסייע להם, הם הלקוחות שלנו, גם עליהם אנחנו חושבים לצד המחשבה על הענף. הפוזיציה שלי היא כמו של משרד השיכון, אני לא בטוח לגבי האוצר, שרוצה שהמחירים יעלו. החוק הזה בא לברך אבל בפועל יוצא מקלל ובעיתוי אומלל. הייתי מבין אם פתרתם את המשבר והמחירים למטה אז תעשו גם את זה, אבל אתם יודעים שמחירי הדיור יעלו בעקבות החוק הזה, הם יעלו בשיעורים גבוהים יותר. לא רק שהסכום יהיה גבוה יותר, ברגע שהעלות תיכנס למחיר הדירה, הרוכשים ישלמו על זה גם מע"מ ומס רכישה, משרד האוצר שמח, שכן הוא יודע שיקבל את התגמולים על המיסים. מדינת ישראל הרוויחה ב-2021 - 74 מיליארד שקלים ממחירי קרקע ומיסוי על בנייה, זה מה שסייע בהפחתת הגרעון.
"אתם באים לעשות טוב אבל מייצרים רע, זה לא חוק בתוכנית סדורה של משרד השיכון. פעמיים המשרד בשיתוף האוצר יצאו בתוכנית כלכלית וזה היה בתוך התוכנית. משרד השיכון מתנהג בפאניקה שהוא רואה שאין לו יכולת להוריד את מחירי הדירות והוא הולך למהלך פופוליסטי. החוק משנה סדרי עולם, יש רכיב במדינה שלא מוצמד? לא כל שנה מצמידים את הארנונה? מה זה קשור למחירי העגבניות? היטלי השבחה שאני משלם לעירייה כמה שנים מראש זה צמוד למדד והמדד הגבוה בין שני מדדים, למה הגבוה? תצמידו לנמוך. זו שמירה של ערך הכסף".
"הסיפור של 20-80 נולדה מבקשות של רוכשי הדירות, גם המשקיעים וגם הרוכשים רוצים לשלם 80 אחוז בסוף, כי במועד הזה הם ישלמו את המשכנתא. שאתם מבטלים את ההצמדה אתם מונעים את האפשרות לבוא לקראת הדייר, שזה ישולם לקראת קבלת הדירה. אותו רוכש יצטרך לקחת משכנתא באמצע התקופה, והוא ישלם לבנק שהריבית לבנק הוא שליש צמוד לפריים, שליש קבוע ושליש צמוד לריבית. במקום לשלם לקבלן רק את התשומות, הצרכן יצטרך לשלם את כל ההצמדות לבנק".
"העיתוי של החוק הוא אומלל, יש לעשות הרבה שינויים, בהתייחס להצמדה לא יכול להיות שמחיר לא יהיה צמוד בכלל, שיהיה לפחות צמוד לפחות למדד המחירים לצרכן. לצד הגידול בעלויות גם מלאי הדירות יקטן, הבנקים ידרשו הון עצמי גבוה יותר מהקבלנים, וילחצו את הקבלנים למלאי קטן יותר".
תאריך:  08/06/2022   |   עודכן:  08/06/2022
+איזנקוט מתכונן לפיזור הכנסת: נערך להתמודדות פוליטית
21:38 08/06/22  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

מספר מפלגות מחזרות אחרי הרמטכ"ל לשעבר שמאז שחרורו מצה"ל והוא מתכונן להכריז על-כניסתו למערכת הפוליטית לאחר פיזור הכנסת הנוכחית

איזנקוט. יכול לשנע מצביעי 'ימין רך' [צילום: חן גלילי]
+בכיר באופוזיציה: אורבך עם רגל מחוץ לקואליציה
18:35 08/06/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

גורמים בימינה טוענים כי אורבך, קארה ושקד פועלים לפרישה במשותף  ▪  דיווחים סותרים בשאלה האם בנט מעודכן במהלכים  ▪  דרעי: צפו להפתעות בקרוב מאוד

יו"ר הקואליציה טופורובסקי בשיחה במליאה עם בנט [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+ח"כ ביטון יצא אופטימי מהפגישה עם בנט
18:07 08/06/22  |  עידן יוסף

ח"כ מיכאל ביטון לאחר השיחה עם רה״מ נפתלי בנט בעניין הרפורמות בחקלאות ובתחבורה הציבורית: ״הייתה שיחה טובה, ראש הממשלה נמצא בעובי הקורה, מקווה שהדברים יסתדרו״ (ערוץ כנסת).

+בטרומית: הודעת קנס חנייה תישלח גם בדואר, ריבית הפיגורים תופחת
18:06 08/06/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת החוק לתיקון פקודת התעבורה (ריבית פיגורים בגין אי-תשלום קנס על עבירת חנייה), התשפ"א-2021 של חבר הכנסת ישראל אייכלר וקבוצת חברי כנסת, אליה הוצמדה הצעה של חברי הכנסת אוסאמה סעדי ואחמד טיבי. 10 חברי כנסת תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת הכלכלה.
מוצע בה לקבוע כי לאחר משלוח הודעת תשלום קנס בעבירת חניה, תימסר הודעת תשלום גם בדואר רשום בתוך 60 יום. אם הקנס לא שולם - ניתן יהיה לגבות ריבית פיגורים של 15 אחוזים, במקום 50 אחוזים שנגבים כיום.

+בטרומית: פיצוי למפוני שכונת גבעת עמל ויורשיהם
18:04 08/06/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת החוק להבטחת פיצוי לתושבי גבעת עמל, התשפ"ב-2022 של חברי הכנסת משה גפני, נעמה לזימי וגבי לסקי. 14 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לוועדת הכנסת שתכריע איזו ועדה תכין את ההצעה לקריאה ראשונה.
מוצע בה לקבוע במפורש בחקיקה את זכותם לפיצוי של דיירים במתחם גבעת עמל שהחזיקו בנכס במתחם לפני המועד הקובע, הוא מועד המכירה ב־1961, והמשיכו להחזיק בנכס כאמור עד ליום פינוים ממנו. כמו-כן, מוצע לקבוע הוראות לעניין פיצוי ליורשים או לצאצאים בשתי גרסאות שונות: הראשונה - במקרה של פטירת הזכאים שהחזיקו בנכס לפני המועד הקובע, הזכות לפיצוי אינה פוקעת, והיא יכולה לעבור ליורשי הזכאים שהמשיכו להתגורר ולהחזיק בנכס, שלמעשה נכנסים בנעליהם. השנייה - כל צאצא של דייר שהחזיק בנכס כלשהו במתחם עד ליום פינויו וביום תחילתו של החוק המוצע ימלאו לו 21 שנים, יהיה זכאי גם הוא לפיצוי.

+בטרומית: קיצור זמני ההמתנה של עולים חדשים לקבלת קצבת נכות
17:56 08/06/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הביטוח הלאומי, תיקון - קצבת נכות לעולים, התשפ"ב-2022 של חברת הכנסת שירלי פינטו קדוש וקבוצת חברי כנסת. 10 חברי כנסת תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת העבודה והרווחה.
מוצע לקצר את זמני ההמתנה של עולים חדשים לקבלת קצבת נכות ולקבוע כי המוסד לביטוח לאומי ידון בתביעה של עולה חדש לגמלת נכות בתום חודש מהיום שבו נעשה עולה במקום בתום תשעה חודשים, וכי זכותו לגמלה כאמור תתחיל בתום ארבעה חודשים מהיום שבו נעשה עולה במקום בתום 12 חודשים.

+בטרומית: הגנת מבקר המדינה - גם על חושפי שחיתויות במשטרה
17:50 08/06/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק מבקר המדינה (תיקון - הגנה על חושפי שחיתויות במשטרת ישראל), התשפ"ב-2022 של חבר הכנסת אמיר אוחנה וקבוצת חברי הכנסת, אליה הוצמדה הצעה של חבר הכנסת יואב קיש. בהצעה תמכו 10 חברי כנסת, ללא מתנגדים וללא נמנעים, והיא תועבר לוועדה לביטחון הפנים.
מוצע בה לקבוע כי סמכויות מבקר המדינה במקרים בהם חשף עובד הציבור מעשי שחיתות, הפרות חיקוק או פגיעה במנהל תקין יחולו גם על עובדי משטרת ישראל.

+דרעי: הקואליציה התפרקה סופית. צפו להפתעות
17:48 08/06/22  |  עידן יוסף

יו"ר שס, אריה דרעי, צייץ בטוויטר: "רשמו לפניכם: הקואליציה התפרקה סופית השבוע. צפו להפתעות בקרוב מאוד. עם ישראל חי!"

+עוד ‏מבוכה לקואליציה: חוק שכר מינימום עבר בטרומית
17:33 08/06/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומיות את הצעות החוק להעלאת שכר המינימום בניגוד לעמדת הממשלה  ▪  ח"כ נעמה לזימי בכתב: "למרות הכאב הגדול שלי לא להצביע בעד, אני יודעת שזה המהלך הנכון, גם למען שלמות הקואליציה"

מרב מיכאלי בחיבוק נחמה לנעמה לזימי [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+בטרומית: חיוב קמעונאי גדול למסור לצרכן חשבונית דיגיטלית בצורה נוחה ומיד
16:19 08/06/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הגנת הצרכן, תיקון - משלוח חשבונית לצרכן בדרך מקוונת, התשפ"ב-2022 של חבר הכנסת ולדימיר בליאק. 19 חברי כנסת תמכו בהצעה ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת הכלכלה.
מוצע בה לקבוע כי קמעונאי גדול יחויב להציע מסירה דיגיטלית של חשבונית, אך הצרכן יוכל לבחור אם ברצונו לקבל את החשבונית באופן זה או בנייר. בעסקת מכר מרחוק, יחויב קמעונאי גדול במשלוח חשבונית עסקה מפורטת באמצעות קובץ מצורף להודעת דוא"ל מיד, וגם במשלוח חשבונית נייר עם מסירת הטובין שהוזמן, אלא אם כן בחר הצרכן לקבל את החשבונית באחת הדרכים האמורות בלבד.

+בטרומית: זכות לחינוך גם לילדים באומנה בהשמה חוץ-ביתית
15:38 08/06/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק אומנה לילדים תיקון - הזכות לחינוך לילדים בהשמה חוץ-ביתית, התשפ"ב-2022 של חבר הכנסת משה טור פז. 17 חברי כנסת תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת העבודה והרווחה.
מוצע לקבוע כי זכותו של ילד שלא להיות מופלה במימוש זכותו לחינוך בשל השמתו באומנה תחול גם לגבי ילד במסגרת השמה חוץ-ביתית, ובכלל זה זכותו של הילד שלא להיות מופלה במוסד חינוך או ברשות מקומית בשל השמתו כאמור.

+בטרומית: הארכת אשרת שהייה למטפל סיעודי
15:20 08/06/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הכניסה לישראל, תיקון - הארכת רישיון לישיבת ביקור לעובד זר המועסק במתן טיפול סיעודי, התשפ"ב-2022 של חברת הכנסת אבתיסאם מראענה. 20 חברי כנסת תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת הפנים.
מוצע בה לקבוע הסדרים מיוחדים להארכת אשרות שהייה לצרכי עבודה של מטפלים סיעודיים לחולים סופניים, חולים מונשמים ונכים מעל גיל פרישה. בנוסף, מוצע לקבוע בהוראת שעה הסדר ייחודי שיאפשר בחינה הומניטרית והסדרה של העסקת מטפלים שכבר עובדים עם מטופל מסוים במשך תקופה של 3 חודשים לפחות, גם כאשר הם אינם עומדים בתנאי הסף הקבועים בחוק.

+בטרומית: הסדרת תנאי הכשירות לקבלת תעודת מנתח התנהגות
14:46 08/06/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הסדרת העיסוק במקצועות הבריאות, תיקון - הסדרת העיסוק בניתוח התנהגות, התשפ"ב-2022 של חבר הכנסת יוראי להב הרצנו וקבוצת חברי הכנסת, אליה הוצמדה הצעה של ח"כ עידית סילמן. 11 חברי כנסת תמכו בהצעה והיא תועבר לוועדת הבריאות.
מוצע בה להסדיר את העיסוק בניתוח התנהגות, במסגרת חוק הסדרת העיסוק במקצועות הבריאות, התשס"ח-2008, ולקבוע את תנאי הכשירות לקבלת תעודת מנתח התנהגות.

+אין גורם מתכלל לטיפול בקריסת מבנים ישנים
12:38 08/06/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

בישראל יש 80 אלף מבנים שנבנו לפני שהיה תקן  ▪  מנכ"ל משרד השיכון: "לא מכיר החלטת ממשלה שהעבירה את האחריות למשרד, וגם לא את המשאבים"  ▪  היו"ר ביטון: "ועדת הכלכלה מתריעה בפני הממשלה על אסון לאומי קרב ובא"

הדיון בוועדת הכלכלה. "אזעקת אמת" [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+אושר בטרומית: חיוב עסקים לכלול בשירות הטלפוני שלוחה ייעודית לביטול עסקה
12:10 08/06/22  |  מירב ארד

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הגנת הצרכן (תיקון - שלוחה טלפונית ייעודית לביטול עסקה), התשפ"ב-2022, של חברת הכנסת לימור מגן תלם. מוצע בה לחייב עוסקים שהשירות הטלפוני שלהם כולל מערכת אוטומטית לניתוב שיחות ליצור שלוחה ייעודית לביטול עסקה בתפריט הראשי של המענה האוטומטי. כמו כן, מוצע כי משך ההמתנה לקבלת מענה בשלוחה זו לא יעלה על 6 דקות.

+קודם בחיוך, אחר כך ברצינות
09:47 08/06/22  |  דן מרגלית   |   לרשימה המלאה

בעיה אחת היא המעמד האישי של חצי מיליון אזרחים ישראלים  ▪  אם מי מהם המתגורר בעופרה או באפרת ידרוס רמת גני או חיפני ספק אם ניתן יהיה להביאו בעל כרחו אל ספסל הנאשמים בבית המשפט בתל אביב

מעמד בעייתי [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]

מועדון VIPלהצטרפות הקלק כאן
 
תגיותמי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter אביגדור מעוז אביר קארה / Abir  kara אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana אוסאמה סעדי / Osama Saadi אופיר אקוניס / Ofir Akunis אופיר כץ / Ofir  Katz אורי מקלב / Uri Maklev אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg אלון טל / Alon  Tal אלון שוסטר / Schuster Alon אלי כהן / Eli Cohen אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov אלכס קושניר / Alex Kushnir אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti אמיר אוחנה / Amir Ohana אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky בני גנץ / Benny  Gantz בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu גבי לסקי / Gaby  Lasky גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken גילה גמליאל / Gila  Gamliel גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan גלעד קריב / Gilad Kariv דוד אמסלם / David Amsalem דוד  ביטן / David Bitan ווליד טאהא / Waleed Taha ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak זאב אלקין / Ze'ev Elkin זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin חיים ביטון / Haim Biton חיים כץ / Haim Katz יאיר גולן / Yair Golan יאיר לפיד / Yair  Lapid יואב בן צור / Yoav Ben Tzur יואב גלנט / Yoav Galant יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich יואב קיש / Yoav Kish יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon יוסף שיין / Shain Yossi יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano ינון אזולאי / Yinon  Azoulay יסמין פרידמן / Yasmin Fridman יעקב ליצמן / Yaakov Litzman יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler ישראל כץ / Israel  Katz לימור מגן תלם / Limor Magen Telem מאזן גנאים / Mazen  Ghanem מאי גולן / May  Golan מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy מאיר כהן / Meir  Cohen מאיר פרוש / Meir Porush מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger מירב בן ארי / Merav Ben Ari מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari מירב כהן / Meirav  Cohen מירי  רגב / Miri Regev מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar מרב מיכאלי / Merav  Michaeli משה ארבל / Moshe Arbel משה גפני / Moshe Gafni משה (מוסי) רז / Mossi Raz מתן כהנא / Matan  Kahana ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz ניר אורבך / Nir  Orbach נירה שפק / Nira  Shpak נפתלי בנט / Naftali  Bennett סימון דוידסון / Simon Davidson סלאלחה עלי / Salalha Ali סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh סעיד  אלחרומי / Said Elharumi עודד פורר / Oded Forer עודה איימן / Ayman  Odeh עופר כסיף / Ofer  Cassif עידית סילמן / Idit  Silman עמיחי שיקלי / Amichai Chikli פטין מולא / Patin  Mula צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi קארין אלהרר / Karin  Elharar ראול סרוגו / Raul Sarugo רון כץ / Ron Katz רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande רם בן ברק / Ram  Ben Barak שלמה קרעי / Shlomo  Karhi שמחה רוטמן / Simcha  Rothman שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כלליחדשותרשימותנושאיםאישיםפירמותמוסדות
אקטואליהמדיני/פוליטיבריאותכלכלהמשפט
סדום ועמורהעיתונות
"ישרת את האוצר שייהנה מגידול בהכנסות המיסוי"
תגובות  [ 0 ]מוצגות  [ 0 ] כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספותכנסת 24
מירב ארד
בישראל יש 80 אלף מבנים שנבנו לפני שהיה תקן    מנכ"ל משרד השיכון: "לא מכיר החלטת ממשלה שהעבירה את האחריות למשרד, וגם לא את המשאבים"    היו"ר ביטון: "ועדת הכלכלה מתריעה בפני הממשלה על אסון לאומי קרב ובא"
דן מרגלית
בעיה אחת היא המעמד האישי של חצי מיליון אזרחים ישראלים    אם מי מהם המתגורר בעופרה או באפרת ידרוס רמת גני או חיפני ספק אם ניתן יהיה להביאו בעל כרחו אל ספסל הנאשמים בבית המשפט בתל אביב
עידן יוסף
משרדי ממשלה עוברים על החוק ולא מוסרים מידע למרכז המחקר והמידע של הכנסת    בוועדת הכנסת שוקלים הפסקת בזרמות תקציביות, הליכים משעתיים ועיצומים נוספים    מנהלת הממ"מ הודיה קין: "אנחנו לא מקבלים מענה באופן שיטתי ממשרד הביטחון. יש משרדי ממשלה שמתעלמים מפניות"
עידן יוסף
ח"כ מאזן גנאים מרע"ם מכריז כי "מהיום והלאה אמשיך להצביע לפי מה שאני חושב לפי מצפוני ואיני ממושמע יותר לקאוליציה אני שייך לרע"ם שהיא חלק מהקואליציה, אבל לא אביך את עצמי בהצבעה מנוגדת לראיית העולם שלי"
עידן יוסף
כך אומר יו"ר ועדת החוץ והביטחון בתום דיון שבו טענו חברי הכנסת של הימין כי הממשלה מפרה את החוק שנועד לקזז את הכספים שמעבירה הרשות הפלשתינית למשכורות מחבלים מהסכומים שמשולמים לרשות
רשימות נוספות
סקר: תקווה חדשה נמחקת ומאפשרת הקמת ממשלת ימין  /  עידן יוסף
מי אוכף את חובת הנפת הדגל במוסדות חינוך? - אף גוף  /  מירב ארד
פיקוח על מעונות הגיל הרך בחינוך המיוחד: פעם בחודשיים וחצי  /  מירב ארד
עמוד הקלון הימני  /  דן מרגלית
דממה מעיקה  /  עמנואל בן-סבו
מירי רגב צודקת  /  עידן יוסף
ראשייומניםבלוגריםערוציםסקופיםקישוריםעוד...
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il