X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
פתיחת קברו של יוסף מלמד בבית העלמין נחלת יצחק [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
גופת הילד שנפטר ב-48' נמצאה תואמת למשפחתו
לפני כחודש הופק פרופיל גנטי משרידים שנלקחו בפתיחת קברו של המנוח יוסף מלמד ז"ל מילדי תימן שמת בבית חולים בשנת 1948 בהמשך לכך נדגמו בני משפחתו מקרבה ראשונה ונמצאה התאמה מלאה בין הפרופיל הגנטי של המנוח לבין בני משפחתו
הגופה שנמצאה בקברו של יוסף מלמד ז"ל, שהוריו עלו מתימן בשנת 1943 ואשר נפטר בבית החולים הדסה בתל אביב בשנת 1948, תואמת באופן מלא מבחינת הפרופיל הגנטי לבני משפחתו שחיים כיום. משרד הבריאות הודיע (שבת, 24.9.22) על ההתאמה לאחר שלפני מספר חודשים נפתח קברו של מלמד ז"ל בהתאם לחוק פתיחת קברים ילדי תימן מזרח ובלקן.
משפחתו של מלמד לא הייתה בטוחה שהילד שנקבר הוא יוסף, לאחר שבבית החולים טענו בפני האם שהוא נפטר במהלך הלילה מבלי שהודיעו לה מיד על כך. ברקע הבדיקה נמצאים הטענות והחשש שהילד לא מת, אלא הועבר לידי משפחה אחרת.
ממשרד הבריאות נמסר כי תוצאות הבדיקות שנערכו על-ידי מומחי המעבדה הביולוגית במכון הלאומי לרפואה משפטית נמסרו בהתאם לצו שניתן בתיק ולהוראות החוק לידי בית המשפט ובאמצעותו למשפחתו של המנוח יוסף מלמד. "על-פי תוצאות הבדיקה נמצאה התאמה מלאה בין הפרופיל הגנטי של המנוח יוסף מלמד ז"ל לבין הפרופיל הגנטי של בני משפחתו", נמסר בהודעה.
כזכור, לפני כחודש ימים בישר משרד הבריאות, כי המעבדה במכון הלאומי לרפואה משפטית הצליחה באופן תקדימי להפיק פרופיל גנטי משרידים שנלקחו בפתיחת קברו של המנוח יוסף מלמד ז"ל. בהמשך לכך נדגמו בני משפחתו מקרבה ראשונה ונמצאה התאמה מלאה בין הפרופיל הגנטי של המנוח יוסף מלמד ז"ל לבין בני משפחתו. במקרה זה, ההשתמרות היחסית של שרידי המנוח והימצאות קרובי משפחה מדרגה ראשונה, אפשרו את המשך הליך הזיהוי והשוואה גנטית בין המשפחה לשרידים שהוצאו מהקבר. מדובר באירוע תקדימי לאחר שבפתיחת הקברים בשנת 1997 נשלחו דגימות למעבדה מובילה בעולם שלא הצליחו להפיק דנ"א.
עוד נמסר ממשרד הבריאות כי המשרד והמכון הלאומי לרפואה משפטית ימשיכו לעמוד לצד המשפחות ולעשות את כל המאמצים בכלים המקצועיים העומדים לרשותם במטרה לשפוך אור בדבר גורל יקיריהן ולנסות להקל על לכאבם.
ד"ר נורית בובליל, מנהלת המעבדה במכון לרפואה משפטית, אמרה עם צאת השבת כי בזכות הטכנולוגיות והניסיון העומדים כיום לרשות המעבדה במכון הלאומי לרפואה משפטית ניתן היה להתמודד עם דגימות דנ"א ברמת שימור נמוכה ובכמויות קטנות ולמצוא התאמה מלאה בין הפרופיל הגנטי של המנוח יוסף מלמד ז"ל לבין הפרופיל הגנטי של בני משפחתו. "ההשתמרות הטובה של השרידים במקרה זה והימצאות קרובי משפחה מדרגה ראשונה הם אלו שאפשרו לערוך את הבדיקה באופן המיטבי ולקבל תוצאה מהימנה", אמרה.
עו"ד מאיר ברודר, יועץ משפטי במשרד הבריאות ופרויקטור לפתיחת קברי ילדי תימן, המזרח והבלקן, אמר כי אנו שותפים היום לאירוע היסטורי בפרשה כאובה המלווה מזה שנים רבות את החברה הישראלית. "כמי שמלווה את הנושא שנים רבות ונפגש ורואה את צער וכאב המשפחות בחששותיהן ביחס לגורל יקיריהם, בזכות עבודה מאומצת של כלל הגורמים במשרד הבריאות והמכון לרפואה משפטית בתיאום עם משפחתו של יוסף מלמד הצלחנו, לראשונה, להגיע לתוצאה שאני מאמין שתיתן סיום לסיפור הכואב רב השנים שחווה המשפחה", אמר.
או
עיתונאי | News1 | דוא"ל
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך:  24/09/2022   |   עודכן:  24/09/2022
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
גופת הילד שנפטר ב-48' נמצאה תואמת למשפחתו
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
מענין כי באף משפחה אשכנזית יש
ילד תימני  |  24/09/22 22:18
 
- אתה טועה. אני הכרתי תימני שגדל
טירה  |  24/09/22 23:56
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חטיפת ילדי תימן
מירב ארד
לראשונה הצליחה המעבדה הביולוגית במכון הלאומי לרפואה משפטית להפיק פרופיל גנטי מלא של שרידי המנוח שנלקחו בפתיחת קברו של יוסף מלמד, ותבוצע בדיקת התאמה
עידן יוסף
קבר המיוחס לעולה מתימן שנטען כי מתה בגיל 19 ייפתח לאחר שהתברר כי שם המשפחה על המצבה שונה מהשם המקורי ושהמסמכים מעידים כי מתה כעבור עשור
עידן יוסף
נפתח קברו של אחד מילדי פרשת חטופי תימן לבקשת אמו בת ה-90, שנמסר לה כי בנה מת כשהיה בן חצי שנה    חשדה התעורר כאשר בנה קיבל צו גיוס 17 שנים אחר כך
מירב ארד
ועדת הבריאות דנה לראשונה בדוח משרד הבריאות שעסק במעורבות גורמי הרפואה בפרשת ילדי תימן - וטרם פורסם    נורית קורן שעמדה בראש השדולה לחקר האמת בפרשה בדיון בוועדת הבריאות של הכנסת: "הפכו את הילדים לפסולת ביולוגית ולא היה מה לקבור"    פרופ' גרוטו מגיש הדוח: "צריכים לחשוב איך אנחנו מגיעים לשיח ולהתנצלות מול המשפחות"
עידן יוסף
הפתיחה של הקבר בשבוע הבא נעשית בהתאם לחוק ובמטרה לזהות את עצמותיו ולקחת דגימות דנ"א לצורך בדיקת קשרי משפחה    משרד הבריאות: "אירוע רגיש ומורכב"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il