הרשויות בטורקיה אוסרות מתחילת חודש נובמבר על הטיסה במרחב האווירי של המדינה למטוסים אזרחיים רוסיים בעלי רישום רפול - כך דיווחה (יום ג', 8.11.22) סוכנות הידיעות אינטרפקס.
"
משרד התחבורה של הפדרציה הרוסית יקיים שיחות עם טורקיה בשל החלטתה להגביל טיסות למטוסים עם רישום כפול", אמר נציג המשרד לאינטרפקס. עוד דווח כי לאחר הטלת העיצומים, חברות תעופה רוסיות העבירו באופן כמעט גורף את צי המטוסים שלהן ממרשם זר (בעיקר ברמודה) למרשם רוסי, בעוד שחלקן נותרו ברישום כפול, המהווה בסיס למעצרם על-ידי משכירים בחו"ל.
בשל הצורך לטוס מסביב לטורקיה, משך הטיסות, למשל, למצרים, התארך ב-30-20 דקות.
ב-6 בנובמבר דיווחה סוכנות הידיעות האוקראינית, כי טורקיה לא הרשתה לספינות של הצי הרוסי שעמדו לתקוף את אוקראינה לשוט בים השחור. במרס, מנעה טורקיה את המעבר של ארבע ספינות מלחמה רוסיות לים השחור. בפברואר האחרון החליטה ממשלת טורקיה לסגור את הבוספורוס והדרדנלים, המחברים את הים התיכון והים השחור, לתנועת ספינות מלחמה רוסיות.