עיריית תל אביב-יפו הודיעה (יום ה', 1.12.22) כי אם סגן השר המיועד
אבי מעוז יורה להוציא מתוכניות החינוך המאושרות לבתי הספר תוכניות פלורליסטיות וליברליות, ויורה להכניס במקומן תוכניות גזעניות או הומופוביות - תממן העירייה מכספי הארנונה תוכניות אלו.
ראש מינהל החינוך בעירייה, שירלי רימון-ברכה, שלחה מכתב למנהלי בתי הספר בתל אביב וציינה כי הוצאת היחידה לתוכניות ושותפויות ממשרד החינוך למשרד ראש הממשלה תחת אחריותו של סגן שר מ
מפלגת נעם אינה אירוע פעוט או זניח. "זו דרמה. דרמה ניהולית, שעלולה להפוך גם לדרמה ערכית", ציינה.
לדבריה, כלל התוכניות המופיעות במערכת הגמישות הפדגוגית של משרד החינוך - מערכת גפ"ן - יוצאות מהרגולציה ומהבקרה של משרד החינוך ועוברות למשרד ראש הממשלה. "כולנו מבינים את פוטנציאל הפגיעה הארגונית והניהולית, ואני מניחה שכולנו חוששים מהתערבות פוליטית חד-צדדית וקיצונית בתכנים הנכנסים לבתי הספר", כתבה.
"אני מבקשת להבטיח לכם בשם ראש העיר כי אם בעתיד לא יימצאו בגפ"ן תוכניות ברוח העיר, אנחנו נמשיך לתקצב תוכניות אלו מתקציב העירייה, ולא נשאיר אתכם תלויים במערכת כזו או אחרת או בתקציבי המדינה", הבהירה.