השר לשירותי דת,
מיכאל מלכיאלי, חתם (יום ה', 29.12.22) על ביטול רפורמת הכשרות של השר כהנא. החתימה נעשתה שעות ספורות לאחר שהצהיר אמונים כשר בממשלת ישראל.
השר מלכיאלי הגיע ללשכתו של הרב הראשי לישראל ונשיא מועצת הרבנות הראשית הראש"ל הגר"י יוסף, יחד עם יהודה אבידן, המועמד למנכ"ל המשרד לשירותי דת, וחתם על צו המורה על דחיית כניסתו של רפורמת הכשרות, שחוקק על-ידי השר היוצא
מתן כהנא, בחצי שנה.
בהסכמים הקואליציוניים שנחתמו על-ידי הממשלה הנכנסת סוכם על ביטולה של הרפורמה באופן מלא וחקיקת חוק כשרות לביטול יחסי משגיח מושגח בתיאום עם הרבנות הראשית לישראל.
בתגובה לפרסום החתימה צייץ השר הקודם לשירותי דת, ח"כ מתן כהנא, כי את רפורמת הכשרות ניתן לבטל רק בחקיקה. "בינתיים, אפילו חתימה של שר מ
ש"ס לא יכולה לגבור על חוק. חתימת השר דוחה את הפעלת החלק השני של הרפורמה. התחרות בין רבני הערים עדיין בתוקף. שמחתי להבהיר", כתב בציוץ שפרסם.
- ארגון כושרות בירך על החתימה: "צריך להבהיר שהרפורמה טרם התבטלה, וכדי לוודא שהיא תתבטל סופית יש לתקן את החוק כך שתאגיד לא יוכל לפעול ללא הרבנות, זאת לצד ביטול התחרות בכשרות בין רבני הערים. בנוסף, בחוק החדש יש לתקן את מעמד משגיחי הכשרות ומחויבות לנהלי הכשרות של הרבנות הראשית לישראל. לחברי הממשלה יש הזדמנות לשנות את החוק המקורי שהועבר בשנות ה-80. זה אירוע של פעם ב-40 שנה".
- ארגון השגחה פרטית בתגובה מסר מנגד: "מי שמבין בהשגחת כשרות יודע שהרפורמה אותה מאיימים לבטל נועדה לשפר את הכשרות בישראל, לא לפגוע בה. אל דאגה - השגחה פרטית התחילה לפני הרפורמה, וכן הממשיכים שלנו צוהר פיקוח מזון. יש כבר תחרות בשוק הכשרות ואת זה אף פוליטיקאי לא ישנה".