X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
ועדת החוקה אישרה לקריאה ראשונה את "החוק הנורבגי" המורחב
יועמ"ש הוועדה עו"ד ד"ר גור בליי הסביר את שינויי הנוסח המוצעים מטעם היו"ר ואמר כי "בתקופות בהן יש פעילות נמוכה יחסית בכנסת - התקופה שעד להשבעת ממשלה אח אחרי התפזרות הכנסת, אין מה להוסיף ח"כים נורבגים כי אלו תקופות בהן הוועדות מתכנסות בצורה מועטה וגם בממשלה השרים פנויים יותר לעבודתם"

ועדת החוקה אישרה לקריאה ראשונה את "החוק הנורבגי" המורחב. 8 ח"כים תמכו' 5 ח"כים התנגדו. הוועדה אישרה את נוסח היו"ר ח"כ שמחה רוטמן כהצ"ח מטעמה, למעט סעיף "מנגנון ההשהיה" שקבע כי תתקיים מעין תקופת צינון למינוי מחודש לממשלה של שר או סגן שר שהתפטר מתפקידו בממשלה והוציא בכך את חבר הכנסת האחרון ברשימתו
בין התיקונים שאושרו: מתן אפשרות לסיעות קטנות של עד 3 ח"כים לעשות שימוש בהסדר הנורבגי; ביטול התקרה של 5 חברי הכנסת מכל סיעה שיכולים להתפטר מהכנסת במסגרת ההסדר וקביעה כי שליש מחברי הכנסת בסיעות גדולות יוכלו לעשות בו שימוש.
עוד לפי התיקון: לא ניתן יהיה להתפטר מהכנסת במסגרת ההסדר בתקופת בחירות או ממשלת מעבר הח"כים סגלוביץ' וקריב טענו כנגד הכפלת כוח השפעתה של הקואליציה בכנסת.
היו"ר ח"כ שמחה רוטמן התייחס תחילה לקביעתו כי ההסדר לא יופעל בעת בחירות או ממשלת מעבר: "יש חשיבות לרציפות ולתקופת זמן ארוכה ומשמעותית בכנסת. בתקופה שלא הוקמה ממשלה אנחנו לא יודעים מי השרים בממשלה שתקום וכמה זמן תחזיק ממשלה שהולכת לבחירות. חווינו ביקורות ציבוריות מוצדקות על ח"כים שנכנסו לשלושה חודשים בתקופות בהן אין כנסת, שאף אחד מאיתנו לא מכיר אותם אך היו חברי הכנסת ה-24, בוודאי לא היינו רוצים לייצר זאת".
בהתייחסו למכסות ההסדר אמר כי הוסיף מדרגה נמוכה נוספת גם למפלגות בהן עד שלושה ח"כים, "כדי לאפשר גם להן את השימוש בכלי, כך שמחצית מהחברים רשאים להפסיק את כהונתם. זה הסדר צופה פני עתיד כדי למנוע מצב בו סיעה תצטרך לבחור בין לנכוח בממשלה ולבין לנכוח בכנסת, שזו פגיעה לא מדתית בסיעות הקטנות. לסיעות גדולות קבענו שליש כדי לשמר את אותו העיקרון וכן הוספנו עיגול למעלה כך למשל הליכוד יעוגל מ-10 ל-11".
בתגובה לטענות ח"כ קריב על הכפלת כוח הקואליציה אמר כי פוטנציאל השימוש בכנסת הקודמת היה יותר מאשר בכנסת הזו, בשל ריבוי המפלגות בקואליציה הקודמת. "את העיקרון לא שינינו במאומה".
היו"ר ח"כ רוטמן הדגיש תיקון נוסף המונע כפל התפטרות במסגרת ההסדר: "אדם שהחליט מסיבות בריאותיות אישיות פוליטיות לעזוב את החיים הציבוריים ויושב כשר נורבגי, צריך לעבור שתי התפטרויות – 48 שעות עד שהתפטרותו נכנסת לתוקף ונהיה ח"כ ואז שוב 48 שעות עד שמתקבלת התפטרותו כח"כ. זהו תהליך לא הגיוני לטרטר ולכן נאפשר לעשות זאת כמעשה אחד במקום התפטרות כפולה. אין סיבה לייצר סרבול מיותר".
בסיום דבריו, עדכן את חברי הוועדה כי לא יצביע על התיקון המשהה את היכולת לחזור מחדש לממשלה כשר או סגן שר וכי בכוונתו לנסות להגיע להסכמות בנושא לקריאות 3-2: "הסעיף מעורר גם תיקון עקיף לחו"י הממשלה – על שיקול דעתם של שרים האם לצאת או לא בנורבגי. יש לחשוב בכובד ראש האם זה לא יטה את שיקול דעתם בעניין החזרה לכנסת. העלו רעיונות לתקופה של חודש וייתכן שזה ארוך מדי אך היום זה אפס, מרגע שנכנס לכנסת הוא יכול באותה ישיבה להתמנות שוב. תיאורטית הוא יכול לא להיות שר אפילו דקה, אפס צינון".
ח"כ גלעד קריב: "נוצר פה תמריץ לפיצולי סיעות והגענו למצב מטריד בנושא הזה. אחוז החסימה לא נועד כדי שתהיה חבירה טקטית שיום לאחריה הכל מתפצל. אם המחוקק המכונן אמר שיש אחוז חסימה סביב 4 ח"כים יש לנסות לשמר את הרעיון הזה. הייתי אומר שמפלגה של אחד עד שלושה יכולה להשתמש במינוי אחד.
ח"כ קריב הוסיף: "הקפיצה למדרגה של שליש גדולה מדי ולא סבירה. נוצר תמריץ מטריד למינוי אנשים לשולחן הממשלה כמעט באופן פיקטיבי רק לניצול הפוטנציאל הנורבגי. ככל שסיעה תהיה יותר גדולה הסיכוי שתהיה בקואליציה גדל, זה רק יגדיל את המינויים וזה לא מביא ברכה לראשי ממשלה עתידיים אלא ייצר לחץ מיותר עליהם. מגיעים פה למצב שהקואליציה יכולה לקבל הכפלה של כוחה השלטוני בשליש עד מחצית מכוחה. כרגע אנחנו שוב מעגנים את עיוות הכוח, לא בהשוואה לכנסת הקודמת שמה שהיה קיים גם היום, ויש לחשוב על כך. בנוסף, אחרי הרכבת ממשלה התפצלה סיעה ומישהו מתפטר והדין הוא האחרון ברשימת המועמדים. יכול להיווצר תמריץ לנקמנות".
ח"כ יואב סגלוביץ': "יש לראות את האיזון בין הממשלה לכנסת ומה טוב לרשות המחוקקת. לסיעות קטנות צריך להוריד את התמריץ לדחוף שרים לממשלה. יש בזה היגיון מול הכנסת ובאמירה שאם אתם רוצים יותר שרים יהיה לכם פחות ייצוג בכנסת. אי-אפשר להתעלם מכך שאנשים מצביעים לרשימה מסוימת ולאחר מכן מקבלים משהו אחר. אנחנו לא בעולמות נפרדים ובסוף הכנסת מוחלשת גם בגלל זה. סיעה של 4-3 ח"כים עם 3 שרים זה לא הגיוני. יש השפעה פוליטית בכנסת ובממשלה והיא מוכפלת ע"י כך. סיעות קטנות מקבלות תהודה יותר גדולה מסיעות גדולות בשל כך".
ח"כ אריאל קלנר: "דווקא כח"כ נורבגי, אני אמור להיות בעד כמה שיותר הגנה עליי, אך ככל שאתה מגדיל במפעל למשל את הזכויות וקושי בעל המפעל לפטר עובדים, הקושי לקבל עובדים חדשים עולה. גם כאן, ככל שתגדיל את קושי השר לחזור לממשלה פחות ישתמשו במנגנון שהוא חשוב. צריך לקחת גם את זה בחשבון".
יועמ"ש הוועדה עו"ד ד"ר גור בליי הסביר את שינויי הנוסח המוצעים מטעם היו"ר ואמר כי "בתקופות בהן יש פעילות נמוכה יחסית בכנסת - התקופה שעד להשבעת ממשלה אח אחרי התפזרות הכנסת, אין מה להוסיף ח"כים נורבגים כי אלו תקופות בהן הוועדות מתכנסות בצורה מועטה וגם בממשלה השרים פנויים יותר לעבודתם".
בהתייחסו למכסות המוצעות להסדר אמר: "במצב הקיים סיעה שגודלה לא היה מאפשר לה ככלל להיכנס לכנסת כרשימה עצמאית, אינה יכולה לעשות שימוש בהסדר הנורבגי. ככל שמאפשרים לסיעות יותר קטנות להשתמש בהסדר הנורבגי, עלול לגדול התמריץ לפיצול סיעות וגם להוספת שרים לסיעות אלה. במקרה של סיעת יחיד, תוכפל נוכחותה במוסדות השלטון אם יהיו לה נציג אחד בכנסת ונציג אחד בממשלה.
על "מנגנון ההשהיה" לחזרה לממשלה כהצעת היו"ר אמר כי "הסעיף עוסק בסיטואציה בה שר יצא בהסדר הנורבגי וחזר לכנסת. הוא לא יכול לצאת שוב בנורבגי וההצעה כאן מתייחסת לחזרתו לממשלה. חלק מהקושי הוא שיש ח"כים שבמידה מסוימת הם על תנאי- תמיד האחרון ילך כנגד השר/ סגן השר שחוזר. הכלי הראשון להתמודדות עם הקושי הוא ששר או סגן שר לא יכול לחזור רק לפי החלטתו, אלא צריך להיות מפוטר או להתפטר מהממשלה. כלי נוסף הוא שהשימוש בהסדר הנורבגי לא מתאפשר יותר מפעם אחת. אתה יכול להתמנות שוב לשר אבל לא לצאת בנורבגי. כלי נוסף שיו"ר הוועדה מציע הוא תקופת השהייה או מעין תקופת צינון- תקופת זמן מסוימת לא תוכל להתמנות מחדש לשר או סגן שר. זה מוריד את התמריץ לתרגיל בו שר יפוטר או יתפטר מהממשלה ויצביע במקום ח"כ מסוים וכעבור ימים ספורים יחזור להיות שר".

תאריך:  10/01/2023   |   עודכן:  10/01/2023
+נתניהו להרצוג: בדמוקרטיה לא קוראים למרי אזרחי
20:56 10/01/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בעקבות דבריו של ח"כ פוגל, ראש הממשלה מבהיר לנשיא כי קיימת הקבלה בין אמירות קשות בימין לאמירות קשות בשמאל ורומז כי הקריאה להרגעה צריכה להיות מופנה גם כלפי השמאל

נתניהו והרצוג [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+בן-גביר לחברי מפלגתו: "מה פתאום לעצור את לפיד וגנץ?!"
20:34 10/01/23  |  עידן יוסף

אחרי הראיון של ח"כ צביקה פוגל, שלח השר בן-גביר בוואטסאפ מסר לחברי מפלגתו עוצמה יהודית: "מבין את כולם על ההסתה וההמרדה נגדנו. אבל אל תלכו לכיוון של לעצור את לפיד וגנץ, מה פתאום" (כאן חדשות).

+המשטרה: החשוד בתקיפה בב"ש לא ניסה לדרוס את פעילי יש עתיד
20:02 10/01/23  |  עידן יוסף

המשטרה עצרה אדם שתקף פעילי יש עתיד שהפגינו בבאר שבע. במשטרה מדגישים כבר כעת כי כי קיים חשד לניסיון דריסה. החשוד נעצר בחשד להפרת הסדר, נהיגה פוחזת, תקיפה ואיומים. החקירה טרם הסתיימה וככל שידרש הוא יובא לדיון בהארכת מעצרו בבוקר.

+מרגי: מנגנוני ההסברה של מפלגות מסוימות מתדלקים את ההסתה
19:31 10/01/23  |  עידן יוסף

שר הרווחה יעקב מרגי: "אני אומר לכולם 'משוגעים רדו מהגג'. השיח המתלהם לא יעצור עצמו לבד. אין לי ספק שמנגנוני ההסברה של מפלגות מסוימות מתדלקים את ההסתה. תנו לממשלה לפחות מאה ימי חסד שלאחריהן תראו שזו ממשלה שבאה לעבוד ולאחד את העם" (קול ברמה).

+ח"כ מהקואליציה: לעצור את לפיד, גנץ, גולן ויעלון
17:21 10/01/23  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

ח"כ צביקה פוגל קורא לעצור את ראש האופוזיציה, את ח"כ לשעבר יאיר גולן ושני שרי ביטחון לשעבר בטענה שקראו למלחמה והמרידו אזרחים נגד הממשלה

יעלון, גנץ ולפיד. "היה ברור שזה יגיע" [צילום: כחול לבן]
+ח"כ דוד ביטן נבחר ליו"ר ועדת הכלכלה
15:54 10/01/23  |  מירב ארד

חברי ועדת הכלכלה של הכנסת התכנסו היום וקיבלו פה אחד את המלצת ועדת הכנסת לבחור בח"כ דוד ביטן לעמוד בראשות הוועדה. בוועדה יהיו 15 חברים, בהם היו"ר ביטן, ח"כ דן אילוז, ח"כ שלום דנינו, ח"כ אריאל קלנר וח"כ אלי דלל מהליכוד, ח"כ אלון שוסטר וח"כ זאב אלקין מהמחנה הממלכתי, ח"כ אוריאל בוסו וח"כ אברהם בצלאל מש"ס, ח"כ אוהד טל מהציונות הדתית, ח"כ אביגדור ליברמן יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ עופר כסיף מחד"ש-תע"ל וכן ח"כ מיהדות התורה וח"כ מיש עתיד.

+קצבאות הביטוח הלאומי: 115 מיליארד שקל, כ-40% מהן - זקנה ושארים
15:44 10/01/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

הוצאות הרווחה בישראל הן מהנמוכות בעולם, כאשר רק 16.3% מהתוצר מופנה לכך, כאשר ממוצע ה-OECD הוא 20% מהתוצר  ▪  יו"ר ועדת העבודה: "להפסיק את המצב שהפונים לביטוח לאומי דרך חברות תיווך מקבלים מענה יותר טוב מהפונים ישירות"

המוסד לביטוח לאומי [צילום: איתמר לוין]
+ועדת הכספים אישרה את מינוי משה אדרי לתפקיד מנכ"ל הכנסת

14:11 10/01/23  |  מירב ארד

ועדת הכספים אישרה את מינויו של משה (צ'יקו) אדרי לתפקיד מנכ"ל הכנסת. אדרי היה מנכ"ל המשרד לבט"פ בתקופתו של אוחנה כשר. יו"ר הכנסת, ח"כ אמיר אוחנה: "אני חושב שאני מביא מועמד שיכול להצעיד את הכנסת הרבה מאוד קדימה, ראיתי את היכולות של צ'יקו כשר, ממש בולדוזר, יודע להתניע תהליכים, מכיר היטב את המטריה הממשלתית, ואני שלם מאוד עם ההצעה הזו. גם המשטרה כמו הכנסת מאוד נטולה לפיקוח ובקרה, גם משרד הבט"פ כך, הדברים לגבי צ'יקו ידועים, כל אחד יכול לראות אותם".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel  אוהד טל  אופיר כץ / Ofir  Katz  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  אושר שקלים / Osher  Shekalim  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  אליהו דלל / Eli Dallal  אליהו רביבו / Revivo Eliyahu  אלמוג כהן / Almog  Cohen  ארז מלול / Erez  Malul  אריאל קלנר / Ariel  Kallner  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דבורה ביטון / Dvora  Biton  דוד  ביטן / David Bitan  דן אילוז / DAN Iluz  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חמד עמאר / Hamad Amar  חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky  טלי גוטליב / Tali  Gottlieb  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / yoav  segalovich  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יונתן משריקי / Yonatan Mishraki  יוסף עטאונה / Youssef  Atauna  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  ינון אזולאי / Yinon  Azoulay  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב אשר / Yakov  Asher  יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak  יצחק שמעון סרלאוף  ירון לוי / Yaron Levi  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מנסור עבאס / Mansour Abbas  משה אבוטבול / Moshe Abutbul  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה סעדה / Moshe Saadda  משה רוט / Moshe  Roth  מתן כהנא / Matan  Kahana  נאור שירי  ניר ברקת / Nir  Barkat  סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili  סימון דוידסון / Simon Davidson  עודד פורר / Oded Forer  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמית הלוי / Amit  Halevi  צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot  צביקה פוגל / Tzvika  Foghel  צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  ש"ס  שלום דנינו / Shalom  Danino  שלי טל מירון / Shelly Tal Meron  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרון ניר / Sharon Nir  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ועדת החוקה אישרה לקריאה ראשונה את "החוק הנורבגי" המורחב
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
עידן יוסף
יו"ר ועדת הפנים: "מצפה שרשות האוכלוסין וההגירה תציג לוועדת הפנים תוכנית ליציאה ממשבר הדרכונים. לא ייתכן שאנשים יחכו חצי שנה להנפקת דרכון    סגן שר הפנים: אזרחי ישראל זכאים כזכות יסוד לחופש תנועה. שר הפנים ידרוש בדיקה של התנהלות רשות האוכלוסין וההגירה    מנהל מינהל האוכלוסין: בכוח האדם הקיים כיום אין מספיק עובדים על-מנת לקיים שתי משמרות בכל יום
עידן יוסף
כך הודיע יו"ר ועדת החוקה בדיון על החוק הנורווגי המורחב    חברי הוועדה הציעו צעדים להגברת נוכחות השרים בכנסת בעקבות הרחבת "החוק הנורבגי" והחשש מהחלשת כוחה של הכנסת אל מול הממשלה    ח"כ גלעד קריב הציע שבדיון בו יש חובת התייצבות של רה"מ במליאה החובה תהיה גם על שריו, או לפחות על המתפטרים    ח"כ מנסור עבאס: "לחייב את השרים לנוכחות בכנסת"
עידן יוסף
מחודש מרס אשתקד ועד לתחילת חודש ינואר 2023 עלו לארץ 57,223 עולים מרוסיה, מאוקראינה ומבלרוס    פי חמישה עולים ממדינות אלה בהשוואה לחודשים המקבילים בשנת 2021    יו"ר ועדת העלייה והקליטה: מדינת ישראל עמדה בשנה האחרונה בפני אתגר לא סטנדרטי
איציק וולף
השר לביטחון לאומי הודיע כי הוא מבטל את הנוהל שלפיו כל חבר כנסת יוכל לבקר אסירים ביטחוניים ועל חזרה לנוהל שלפיו רק ח"כ אחד מכל סיעה יורשה לעשות זאת בהתאם לפיקוח על הביקור
רון בריימן
המהפכה המשפטית שהחלה לפני כ-30 שנה מצד הרשות השופטת היא שפגעה בדמוקרטיה    הרפורמה שמציע עתה שר המשפטים היא תגובה מאוחרת מאוד על חוסר האיזון המתמשך    בית המשפט העליון אינו בסכנה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il