X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
בן-גביר בזירת הפיגוע בשכונת רמות [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
ללא תיאום עם נתניהו וגלנט: בן-גביר הכריז על "חומת מגן 2"
יעקב ישראל פלאי בן ה-6 הובא למנוחות לפני כניסת השבת אביו מאושפז בבית החולים ואחי בן ה-8 פצוע במצב אנוש שר הביטחון החליט להטיל סנקציות כלכליות על 87 מחבלים תושבי מזרח ירושלים
השר לביטחון לאומי איתמר בן-גביר הגיע אתמול (יום ו', 10.2.23) לזירת פיגוע הדריסה בכניסה לירושלים. בתום הערכת מצב במשטרה, בן-גביר הנחה להיערך ולהכין תוכניות למבצע "חומת מגן 2" במזרח ירושלים החל מיום ראשון הקרוב.
"מטרת המבצע היא להילחם ולעקור את הטרור מהשורש, להגיע למחבלים הביתה ולעצור את הטרור לפני שהוא מגיע להוציא לפועל פיגועים", נמסר בהודעת לשכת השר.
המהלך עליו הכריז השר בן-גביר לא תואם עם רה"מ בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט. גורם מדיני צוטט אומר כי "החלטות על מבצע חומת מגן 2 לא מתקבלות על איזו מדרכה". יודגש כי החלטות על מבצע בסדר גודל כזה מתקבלות רק אחרי התייעצות עם כלל מערכת הביטחון ולאחר דיון בקבינט המדיני-ביטחוני.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד התבטא אתמול בחריפות ותקף את הצהרת בן- גביר: "שר הטיקטוק והפיתות ״הנחה״ על יציאה למבצע חומת מגן 2. אין קבינט, אין הערכת מצב, אין תיאום בין כוחות הביטחון. אם זה לא היה מסוכן זה היה מגוחך. כמוהו."
יעקב בן ה-6 הובא למנוחות
יעקב בן ה-6 שנרצח בפיגוע הדריסה בירושלים הובא אתמול למנוחות לפני כניסת השבת, בעוד שאביו מאושפז בבית החולים ואחיו בן ה-8 פצוע במצב אנוש. באירוע נרצח גם אלטר שלמה לדרמן, צעיר כבן 20 שמותו נקבע בבית החולים כשעה אחרי הפיגוע.
המחבל, חוסין קראקע (31), תושב כפר עיסאוויה במזרח ירושלים, הגיע למקום האיץ לעבר התחנה ופגע בהם בעוצמה. מותו של יעקב נקבע במקום. שוטר ירה במחבל וחיסל אותו. נבדק האם הסתייע בסייען לביצוע הפיגוע.
בעקבות הפיגוע בירושלים, שר הביטחון, יואב גלנט קיים הערכת מצב מיוחדת בהשתתפות הרמטכ״ל, מנכ״ל משהב״ט, סגן ראש השב״כ, ראש אמ״ץ, ראש אמ״ן, מתפ״ש וראש אבט״ם.
בסיום הערכת המצב, חתם שר הביטחון, יואב גלנט על צווי תפיסה בסכום מצטבר של מיליוני שקלים. מדובר בכספים של אסירים ביטחוניים ישראלים תושבי מזרח ירושלים המקבלים תשלום מהרשות הפלשתינית כתגמול על מעורבותם בטרור.
בפעילות משותפת וביוזמה של המטה ללוחמה כלכלית בטרור (מט״ל), שרות הביטחון הכללי, משטרת ישראל, שרות בתי הסוהר, רשות המיסים, הרשות לאיסור הלבנת הון ויחידת החילוט במשרד המשפטים, חתם שר הביטחון גלנט על צווי תפיסה כנגד 87 אסירים פעילים, אסירים משוחררים ובני משפחותיהם, המקבלים תשלום מהרש"פ בהיקף מצטבר של מיליוני שקלים.
הצווים נחתמו כחלק מהמערכה הכלכלית של מערכת הביטחון כנגד ארגוני הטרור ובכלל זה, תשלומי הרש"פ לאסירים ביטחוניים. כספי הטרור שאותם הורה שר הביטחון לתפוס שולמו על-ידי הרשות הפלשתינית למחבלים המרצים עונשי מאסר בכלא הישראלי, אסירים משוחררים וכן לבני משפחותיהם כתגמול בעד מעשי הטרור אותם ביצעו.
קברו הטרי של יעקב ישראל פלאי בן ה-6 ז"ל [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
תאריך:  11/02/2023   |   עודכן:  11/02/2023
+בן גביר: לידיעת המתדרכים נגדי - בסמכות המשטרה להרוס בתים ולבצע מעצרים במזרח ירושלים 21:49 11/02/23  |  איציק וולף
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הגיב על ביקורת שהשמיעו גורמים מדיניים נגד הכרזתו על מבצע 'חומת מגן 2' במזרח ירושלים.
"נחוש להוציא לפועל חומת מגן 2 בירושלים. לידיעת הגורמים שמתדרכים נגדי, בסמכות המשטרה, להרוס בתים לא חוקיים, לעצור יותר מ-150 יעדים ולפשוט על הבתים, לעצור את ההסתה במסגדים, לעצור חייבי מס ועוד רבות. ישיבת הקבינט חשובה ואבקש שם דברים נוספים, אבל המשילות חשובה מאוד ואני אדאג שכך יהיה", צייץ בחשבון הטוויטר שלו.
+הלוויות שני הנרצחים בפיגוע - הלילה בשעה 22:00 בירושלים 19:52 11/02/23  |  איציק וולף
הלוויתו של הילד אשר מנחם פלאי, שנרצח בפיגוע ביום שישי, תצא בשעה 22:00 מרחוב מינץ בשכונת רמות ד' בירושלים. הוא ייטמן בהר המנוחות, סמוך לאחיו יעקב שנרצח יחד איתו ואשר נקבר לפני כניסת השבת.
הלווייתו של האברך אלתר שלמה לדרמן בן ה-20 שנרצח בפיגוע תצא בשעה 22:00 מבית המדרש של חסידות פינסק קרלין בשכונת בית ישראל בירושלים, אל הר המנוחות.
+מערכת כיפת ברזל יירטה רקטה שירו מחבלים מרצועת עזה 19:11 11/02/23  |  איציק וולף
מערכת כיפת ברזל יירטה רקטה שנורתה מרצועת עזה. אין נפגעים ולא נגרם נזק.
+עלה לשלושה מספר הנרצחים בפיגוע הדריסה 18:39 11/02/23  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
בבית החולים שערי צדק נקבע מותו של אשר פלאי בן ה-8 שנפצע אנוש בפיגוע שבו נרצח אחיו בן ה-6 ונפצעו בני משפחה נוספים
שניים מנרצחי הפיגוע: אשר מנחם פלאי ויעקב ישראל פלאי ז"ל [צילום: באדיבות המשפחה]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ללא תיאום עם נתניהו וגלנט: בן-גביר הכריז על "חומת מגן 2"
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מקיצוניות (קצה)נופלים לתהום.
ישראל ישראלי  |  11/02/23 10:12
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-פלשתיני
עידן יוסף
במערכת הפוליטית הביעו את תנחומים על הפיגוע וקראו לתגובה חזקה לטרור, כולל חקיקה בנושא עונש מוות וחוקי נשק מחמירים יותר   רים וח"כים התחייבו להבטיח את שלומם של האזרחים ולהעניש בחומרה את המחבלים וסביבתם
עידן יוסף
בכניסה לשכונת רמות דרס מחבל אזרחים ישראלים שעמדו בתחנת אוטובוס    מבין ארבעת הפצועים: שניים באורח קשה    המחבל תושב מזרח ירושלים נוטרל בידי אזרחים
יוני בן-מנחם
ארה"ב ביקשה ממצרים לתווך בין הפלשתינים לישראל כדי למנוע הסלמה ביטחונית לקראת חודש רמדאן. ישראל דחתה דרישה מצרית להפסיק את פעילות צה"ל נגד הקבוצות החמושות בגדה, ההערכה בישראל היא פסימית כי ארגוני הטרור דוחפים להסלמה
איציק וולף
מפקד פיקוד העורף, אלוף רפי מילוא, האריך את צו ההחרמה והאטימה הזמנית של דירת המחבל לאחר שבחן ושקל את טענות משפחתו והחליט לדחות אותן
אלי אלון
בין הנרצחים בהתקפה על בית משפחת מקלף במושבה מוצא בצהרי יום שבת - 24 באוגוסט 1929 במאורעות תרפ"ט, היה הרב שלמה זלמן שך, דיין בבית הדין של תל אביב-יפו ו"המושבות" שהתארח בבית מקלף בעת שפורעים ערבים תקפו את הבית    סיפורו של האיש ושל האירוע הקשה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il