X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
ביטן, דיכטר ואבוטבול [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
"התוצר החקלאי לא עלה בפלפל צפונה או במלפפון דרומה"
כך אמר שר החקלאות דיכטר בוועדת הכלכלה לאחר שהתברר כי התמיכה הישירה לחקלאות תוקצבה בכ-200 מיליון שקל בלבד, והוסיף: "בתמיכה לחקלאים ההצהרה היא מעניינת - הביצוע כושל" נציג האוצר: "כל שקל שהובטח יצא" החקלאים: "היבואנים קונים יותר בזול מהחקלאי ולא הורידו את המחיר לצרכן"

ועדת הכלכלה התכנסה השבוע (22.2.23) לדיון לבחינת מצב החקלאות והתוכניות ליבוא פירות וירקות. במהלך הדיון התברר כי בעוד שהחקלאים דרשו תמיכה ישירה בסך מיליארד שקל, והאוצר הסכים לתמיכה ישירה של כ-760 מיליון שקל, בינתיים תוקצבו כ-200 מיליון שקל בלבד, בהתאם להתקדמות ביישום הרפורמה. היו"ר דוד ביטן הודיע כי יכנס את הוועדה לדיון המשך נרחב כבר בשבוע הבא. ביטן הוסיף כי מדובר בישיבה ראשונה שבה הוועדה לומדת את הנושא, ותסייע לשר ולמשרד החקלאות בעניין בין היתר בשל ההשפעה שיש לכך על יוקר המחיה, וכן בגלל שהחקלאות חשובה למדינה.

ענף החקלאות: הזדמנויות ואתגרים / סקירה
מסמך זה נכתב לבקשת ועדת הכלכלה לקראת דיון ב-22 בפברואר 2023 בנושא "מצב החקלאות בישראל והתכניות ליבוא פירות וירקות". המסמך כולל נתונים על משקל החקלאות בעשור האחרון בתוצר העסקי, ביצוא סחורות ושירותים ובתעסוקה, נתונים על מספר המועסקים והשכר הממוצע בענף החקלאות, התפוקה החקלאית במונחי כמות וערך בשנים 2015 ו-2021 ,ניתוח יעילות השימוש במים והזדמנויות ואתגרים העומדים בפני הענף. (16 עמ')
הרפורמה החדשה בחקלאות / מצגת
משרד החקלאות מציע תהליך מבוקר ואחראי לפתיחת יבוא של פירות וירקות באמצעות מיפוי עולמי של נגעים  תהליך שפיתחו השירותים להגנת הצומח בשנה האחרונה מאפשר פתיחה של יבוא פירות וירקות נוספים ממגוון מקורות  ניתן כבר היום לייבא כ-50 ירקות ופירות מכ-45 מדינות שונות  משרד החקלאות לא יאפשר מדיניות בלתי אחראית ליבוא תוצרת חקלאית, בהיעדר זיהוי הסיכונים האפשריים וקביעה מושכלת של דרישות יבוא, כמקובל בעולם (10 עמ')
[צילום: דוברות הכנסת]

בפתח הישיבה אמר שר החקלאות, ח"כ אבי דיכטר, כי ב-20 השנים האחרונות אוכלוסיית ישראל גדלה ב-50% והתוצר החקלאי לא עלה בפלפל צפונה או במלפפון דרומה. "לצערי, במשך שנים החקלאות חטפה מכה לא פשוטה, בעיקר בהצהרות אבל גם במעשים. ממש למזלנו הממשלה הקודמת לא הצליחה לממש תוכנית לחקלאות שהייתה עלולה להיות מכה, לא רוצה לומר מכת מוות, אבל מכה אנושה לחקלאות בדמות מבט אופטימי לייבוא ומבט פסימי לייצור בארץ", אמר השר. הוא אף התייחס לרפורמה ואמר: "ההורדה של המכסים הייתה זריזה ומדויקת, בעוד שבתמיכה לחקלאים ההצעה היא מעניינת והביצוע הוא כושל".

[צילום: דוברות הכנסת]

עוד הוסיף דיכטר: "חקלאים שהרפורמה גדעה את הענף שלהם לא פונים לקבל תמיכה ישירה. כשאתה רואה חקלאי שזכאי ולא פונה, מסתבר שהסכום שהאוצר מוכן לתת בגין הורדת מכסים הוא מגוחך, שהחקלאי לא מוכן לבוא לבקש. הוועדה, המשרד והממשלה רואים הזדמנות, יחד עם החקלאים, להגדיל את התוצרת ולפרוץ את תקרת שני מיליון הטון. את ההזדמנות הזו אני לא מתכוון להחמיץ וגם לא הממשלה". סגן השר, ח"כ משה אבוטבול, הוסיף כי המשרד לא יוותר על איש שצריך את העזרה שלו.

[צילום: דוברות הכנסת]

ח"כ אלון שוסטר, שר החקלאות לשעבר בממשלת נתניהו, בירך את השר וסגנו על רוח הדברים ואמר כי לצערו הממשלה הקודמת, שבה היה חבר, המשיכה תקופה של שנים של התנכרות לחקלאים ברפורמה לא מאוזנת. לטענתו, "האוצר ממשיך לתעתע ולסכן את הייצור המקומי, היבוא יגבר, הטייקונים המקומיים יתחזקו והאזרחים לא יהנו מהורדת מחיר". ח"כ עופר כסיף אמר כי צריך למצוא את הדרך שגם תחזק את החקלאות המקומית, גם בחברה הערבית, וגם תוריד מחיר. ח"כ אליהו ברוכי בירך על כך שעברנו שנת שמיטה בלי שניטעו עצי פרי כלל.
יו"ר התאחדות האיכרים והחקלאים בישראל, דובי אמיתי, אמר כי "שתי פעימות של הורדת מכסים כבר נחתו על החקלאות. ענף השום חוסל ויש עוד ענפים שבדרך, לכן צריך לעצור ולהוריד מחוק ההסדרים את כל הפרקים שהאוצר השחיל פנימה עד שלא תהייה תוכנית סדורה. האוצר אומר למשרד החקלאות שהתמיכה הישירה צריכה להיות 760 מיליון שקל, אנחנו חושבים שזה צריך להיות מיליארד שקל ומשרד החקלאות חושב שזה צריך להיות משהו באמצע. איך שלא מסובבים את זה נוכל במקסימום לקבל 150 מיליון".

היו"ר ביטן אמר בתגובה כי בשבוע הבא יכנס את הוועדה לדיון ארוך ומקיף, ובו יבקש הסברים איך הגיעו לסכום הזה ואיך מתוך 760 מיליון שקל נשאר לחקלאים רק 150 מיליון. סמנכ"ל משרד החקלאות, צביקה כהן, הסביר כי המכסים ירדו בפעימות, והוסיף כי אחרי שירד המכס על השום הופחת שטח הגידול שלו מ-8,000 דונם ל-2,000 דונם "ונגמר השום הישראלי". לדבריו, לחקלאים הציעו 120-132 שקל לדונם, סכומים זעומים שאיש לא יבוא לקחת. עוד הוא הסביר, כי בעוד שפדיון העגבנייה הוא 20-25 אלף שקל לדונם התמיכה הישירה המוצעת לחקלאי היא 250 שקל לדונם. "המספרים האלה לא הגיוניים ולא מתחברים", אמר.
רפרנט חקלאות באגף התקציבים באוצר, גלעד קצב, ציין כי ההסכמות עם החקלאים מיולי 2022 היו מפורטות לפרטי פרטים, והדבר מתוקצב ב-2022 וגם ב-2023-2024. ח"כ שוסטר טען מנגד כי האוצר לא עומד בהסכמים. היו"ר ביטן דרש לדעת כמה כסף מתוקצב, וקצב השיב כי התקצוב היה לפי תחזית ביצוע.
שר החקלאות דיכטר התערב ואמר כי בהסכם הקואליציוני נקבע שהרפורמה תבוטל והממשלה תביא הסכם חדש, למעט הורדת המכסים. הוא הוסיף כי הורדת המסכים משמעותה תמיכה ישירה של 760 מיליון שקל, הבעיה היא שביישום נוצר פער. השר דיכטר על כוונתו להיפגש עם שר האוצר, ואמר: "אני מאמין שנוכל להגיע להסכם עוד היום".
קצב התייחס לסכום לאחר בדיקה ואמר כי הוא לא יודע מה הסכום המדויק, אך מדובר על תקצוב באזור של 200 מיליון שקלף וכל שקל שהובטח יצא. ח"כ שוסטר זעם ואמר כי זו רמייה מתוכננת ועזות מצח, וכי האוצר הפר את ההסכמות כבר כעבור שבועיים. היו"ר תהה איך האוצר מגיע ל-200 מיליון שקל ושאל אם יש להם מחשבון מיוחד. סמנכ"ל משרד החקלאות כהן הגיב ואמר כי יהיה משבר בגידולי תפוח האדמה והגזר בעוטף עזה גם כשהתמיכה תהיה 700 מיליון.

[צילום: דוברות הכנסת]

החקלאי ירון בלסחן, תושב רמות נפתלי, סיפר שהוא מגדל אגסים ותפוחים ואמר: "בשנה שעברה, ברשעות, חתם שר האוצר על צו הורדת מכסים. הסיטונאים באו למגדלים ואם קיבלתי 3 שקלים וחצי לקילו אגסים השנה זה ירד ל-3 שקלים. הפדיון ירד ביותר מ-2,000-1,500 שקל לדונם. היבואנים הורידו מחירים לחקלאי אבל מכרו באותו מחיר לצרכן. כבר השנה יעקרו מטעים ולא יהיה במי לתמוך, היבואנים יישארו לבד וימכרו באיזה מחיר שהם רוצים". נציג משרד החקלאות, אורי צוק בר, אף הוסיף כי השום מגיע לנמל במחיר של 4 שקלים וחצי לקילו, אבל נמכר לצרכן במחיר של 28 שקלים לקילו.
היו"ר ביטן סיכם את הדיון ושב ואמר כי יכנס את הוועדה לישיבה ארוכה ומקיפה בנושא כבר בחמישי הבא.

תאריך:  25/02/2023   |   עודכן:  25/02/2023
+אומדן מיסי הפקת הנפט והגז - 330-300 מיליארד שקל
00:47 26/02/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

רשןת המיסים: תחזית ההיטלים נעה בין 12 מיליארד דולר ל-14 מיליארד דולר בסוף העשור  ▪  תחזית הגבייה משנת 2023 לגביית הכנסות המדינה ממיסי נפט וגז היא בין 277 ל-311 מיליארד שקל  ▪  יו"ר הוועדה לפיקוח על הקרן לאזרחי ישראל דורשת הגברת השקיפות

ערן יעקב ומירי סביון מרשות המיסים [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel  אוהד טל  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי צוק / Uri Tzuk  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  אושר שקלים / Osher  Shekalim  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  אלון שוסטר / Schuster Alon  אליהו ברוכי  אליהו דלל / Eli Dallal  אליהו רביבו / Revivo Eliyahu  אלמוג כהן / Almog  Cohen  ארז מלול / Erez  Malul  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דבורה ביטון / Dvora  Biton  דוד  ביטן / David Bitan  דן אילוז / DAN Iluz  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חמד עמאר / Hamad Amar  חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky  טלי גוטליב / Tali  Gottlieb  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יונתן משריקי / Yonatan Mishraki  יוסף עטאונה / Youssef  Atauna  יוקר המחיה  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  ינון אזולאי / Yinon  Azoulay  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב אשר / Yakov  Asher  יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak  יצחק שמעון סרלאוף  ירון לוי / Yaron Levi  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מנסור עבאס / Mansour Abbas  משה אבוטבול / Moshe Abutbul  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה רוט / Moshe  Roth  מתן כהנא / Matan  Kahana  נאור שירי  ניר ברקת / Nir  Barkat  סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili  סימון דוידסון / Simon Davidson  עודד פורר / Oded Forer  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמית הלוי / Amit  Halevi  צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot  צביקה פוגל / Tzvika  Foghel  צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלום דנינו / Shalom  Danino  שלי טל מירון / Shelly Tal Meron  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרון ניר / Sharon Nir  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"התוצר החקלאי לא עלה בפלפל צפונה או במלפפון דרומה"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
שלמה פילבר
גנץ מתחזק על חשבון לפיד, הציונות הדתית מפצלת את 14 המנדטים שלה באופן מפתיע, אך אין שינוי בכוחם של הגושים
עידן יוסף
מאז שנת 2018 חלה ירידה של כ-70% במספר החולים שנקשרו בהשוואה לתקופה שקדמה    ועדת הבריאות סיירה במרכזי בריאות הנפש ועודכנה על ירידה של למעלה מ-70% במספר הניסיונות האובדניים ובשימוש בקשירות    מנגד - צפיפות, מחסור בתקנים וקושי לאייש משרות טיפול ואבטחה
עידן יוסף
ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, הדגיש את חשיבות הצעת החוק בהשבת כבודם של מי שנעקרו מבתיהם במהלך תוכנית ההינתקות    מנגד, ח"כ גלעד קריב הציע כי יש לבחון היטב את השלכות הצעת החוק על מצבה הביטחוני והמדיני של ישראל לפני העברתה
מירב ארד
9 הצביעו בעד מול 4 מתנגדים - אושרו דרישות הזוג נתניהו לממן את הוצאות ביתם הפרטי בקיסריה בנוסף למעון רה"מ הרשמי    ח"כ בליאק: "גדודי חברי הכנסת מהליכוד נעים לכיוון המשכן, על-מנת לתת מענה הולם לאתגר הלאומי החשוב"
מירב ארד
לישראל הגיעו 70,000 עולים בשנה האחרונה וככל הנראה בשנה הבאה יהיה מספר דומה    יו"ר ועדת החינוך: "מערכת החינוך היא גורם משמעותי ביותר בקליטתם של תלמידים עולים במגוון היבטים: רכישת שפה, השתלבות חברתית ותרבותי ומשפיעה גם על הוריהם. הוועדה מציעה לתת שעות תקן לתלמידים עולים לפי שנת לימודים, ולא לפי שנה קלנדרית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il