המשנה ליועצת המשפטית ל
ממשלה, ד"ר
גיל לימון, קובע כי הצעת החוק שתעלה היום לאישור ועדת השרים לענייני חקיקה ואשר צפויה לאפשר לפוליטיקאים לקבל תרומות למימון הוצאות משפטיות והוצאות רפואיות היא "פתח של ממש לשחיתות שלטונית".
על-פי הצעת החוק שהגיש ח"כ
עמית הלוי (הליכוד), "עובדי ציבור ובכלל זה נבחרי ציבור יהיו רשאים לקבל תרומה כספית למימון הליכים משפטיים או טיפולים רפואיים הכרחיים, זאת על בסיס התכליות של הזכות להליך הוגן ושל הזכות לחיים בכבוד ולקבלת טיפול רפואי".
בחוות הדעת של הייעוץ המשפטי לממשלה, שנשלחה אל שר המשפטים,
יריב לוין, נכתב כי בתוכן ההצעה יש כדי להתיר ניצול של התפקיד השלטוני או של המעמד הציבורי של עובד הציבור לשם הפקת טובת הנאה, פרטית או אחרת, בניגוד מוחלט לדין הקיים שתכליתו שמירה על טוהר המידות בשירות הציבורי ועל חובת הנאמנות הבלעדית של עובדי הציבור לאינטרס הציבורי.
הצעת החוק צפויה לאפשר לראש הממשלה,
בנימין נתניהו, לקבל תרומות לצורך מימון ההליכים המשפטיים שלו ולהכשיר בדיעבד את קבלת 270 אלף הדולרים מבן דודו, נתן מיליקובסקי ז"ל. זאת, לאחר שבית המשפט העליון קבע שעל נתניהו להחזיר את הכסף לעזבונו של מיליקובסקי.