הקואליציה נערכת להאצת קצב החקיקה של הרפורמה המשפטית. כך דווח (יום ד', 8.3.23) בכאן ב'. על פי הדיווח, צפויה הקוליציה לקדם בשבוע הבא את שני החלקים של הרפורמה במקביל, צעד שממנו נמנעה עד עתה.
חלקה הראשון של הרפורמה, העוסק בשינוי הרכב הוועדה לבחירות שופטים ובמניעת פסילת חוקי יסוד על ידי בית המשפט העליון, יקודם בדיונים מרתוניים בוועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, לקראת ההצבעה בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת. חלקה השני של הרפורמה, העוסק בביקורת השיפוטית על חקיקה ובפסקת ההתגברות, יעלה לדיון ולהצבעה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת.
עוד דווח כי בקואליציה נכונים לצמצם עוד את מספר השופטים שיידרשו כדי לפסול חוק של הכנסת. על פי ההערכות - צפוי המספר לעמוד על 10 שופטים מתוך 15, שני שליש מכלל השופטים המכהנים בבית המשפט העליון. הצעה זו מופיעה גם בנוסחת הפשרה שהוצעה על ידי
גיורא איילנד,
יובל אלבשן,
דניאל פרידמן וגיורא ירון.