לאחר שבימים האחרונים השמיע רמזים עבים לכך, צפוי שר הביטחון
יואב גלנט (ליכוד) לשאת נאום בשעה 19:30, שבו יקרא לעצור את חקיקת הרפורמה במערכת המשפט. גלנט נתון ללחצים כבדים בנושא מצד מתנגדי הרפורמה, ואף התקיימו הפגנות ליד ביתו. על-פי דיווחים, בסיחות סגורות אף איים להתפטר מתפקידו כשר הביטחון, אך בלשכת ראש הממשלה הכחישו את הדיווח.
במערכת הפוליטית עולה השערה לפיה מהלכיו של גלנט מתואמים עם ראש הממשלה
בנימין נתניהו, שאולי אף יעץ לו להתנגד, אולם אין לסברה זו כל אישוש. מיד אחריו, ראש הממשלה נתניהו הודיע כי ימסור הצהרה בשעה 20:00. בסביבת נתניהו מכחישים קשר בין שתי ההצהרות.
בחדשות 12 פורסם כי בקואליציה יש יותר ויותר קולות לעצור. לפני הנאום: הרמטכ״ל רא"ל
אביב כוכבי קיים פגישה קשה עם נתניהו. ראש הממשלה הציע לו להיפגש גם עם שר המשפטים
יריב לוין. גנץ וגלנט עמדו אתמול בקשר רציף. סימן השאלה הגדול - האם גלנט מגיע עם נדוניה מהצד השני, עצירה תמורת הידברות ומחוות. עצירת החקיקה מגדילה את האפשרות שלוין יודיע על התפטרותו.
נתניהו דחה לשעה ארבע בבוקר את טיסתו ללונדון. בכיר בממשלה שצוטט בעכשיו 14 אמר כי אם אכן גלנט יקרא לעצירת הרפורמה, על ראש הממשלה לפטרו. באתר כיכר השבת, הובאו דבריו של בכיר בשס, ולפיהם המפגה תתמוך בבקשת גלנט לדחות את החקיקה. בכיר ביהדות התורה אמר: "מהרגע הראשון אמרנו שלא מתערבים בנושא של מינוי שופטים, תומכים במה שהקואליציה מעבירה אבל זה לא העסיק אותנו ולכן נתמוך בנתניהו אם יבקש לדחות את החקיקה לאחרי חג הפסח".
בישראל היום פורסם כי מאחורי הקלעים של הצהרת ראש הממשלה הערב, היו דיונים במשך שעות ארוכות בכנסת עם
אריה דרעי. עוד נכח לאורך היום במשכן:
שמחה רוטמן.