חברי הכנסת של מפלגת אגודת ישראל מאיימים כי לא יצביעו בעד התקציב אם לא יקבלו תוספת תקציב לחינוך החרדי בשווי מאות מיליוני שקלים, יותר מחצי מיליארד. דרישה זו עלתה מתחילת המשא-ומתן משום שלדבריהם ההבטחות שקיבלו בנוגע לחינוך החרדי לא קוימו.
בישיבה הערב אצל ראש הממשלה, לא הגיע נתניהו להסכמות עם הנציגים החרדיים.
ביהדות התורה אמרו שהסכימו לוותר על אישורו של חוק הגיוס לפני אישור התקציב, אך כעת באגודת ישראל מאיימים לחזור בהם מההסכמה, אם לא תתקבל הדרישה הנוספת. בנוסף הם מאיימים לא להצביע בעד התקציב בכנסת בשבוע הבא. ראש הממשלה נתניהו מקיים עם חברי הכנסת של אגודת ישראל פגישות במטרה להגיע עימם להסכמות.
גורמים בסביבת שר האוצר
בצלאל סמוטריץ' אמרו כי "אין מאיפה לתת עוד שקל אחד. לאף אחד". עם זאת, לטענת המפלגות החרדיות, אין קשר בין חוק הפטור מגיוס לבין הדרישה החדשה לתקציבים, ובכל מקרה הרבנים טרם אישרו סופית את דחיית החוק.