הקואליציה פועלת לקדם בשבוע הבא את הצעת החוק של ח"כ חנוך מילבצקי לפירוק לשכת עורכי הדין והפיכתה לגוף וולונטרי.ל על-פי הצעת החוק לשכת עורכי הדין תבוטל וובמקומה תקום מועצה שהיו"ר ורוב נציגיה ימונו על-ידי הממשלה והכנסת.
החוק יעלה ביום ראשון לדיון בוועדת שרים לחקיקה לאחר הניצחון של עו"ד
עמית בכר בבחירות לראשות לשכת עורכי הדין.
ח"כ מילביצקי מסר: "אתם יודעים מי לא הרוויח או הפסיד מתוצאות הבחירות בלשכה? רב ציבור עוה״ד, שהלשכה הייתה ותמשיך להיות לא רלוונטית לחלוטין למרבית חייהם המקצועיים. אין עוד ללשכת עוה״ד זכות קיום כגילדה בחסות החוק. לשכה וולונטרית והקמת מועצת עוה״ד - זה השלב הבא".
ח"כ
גדעון סער תקף את המהלך: "ההחלטה ההזויה של הקואליציה לקדם את חוק פירוק לשכת עורכי הדין יממה לאחר התבוסה שנחלה בבחירות ללשכה ולמרות התגיסותה - עוד פרק במצעד האיוולת. לא רק שאינם מבינים את האיתותים רבי העוצמה ששולח להם הציבור בחודשים האחרונים וגם אתמול. הם בכוח מלבים את התסיסה. המשיכו לשחות לחוף, לוויתנים!".
ח"כ קארין אלהרר הגיבה: "קואליציה שרוצה ללמד את הציבור הישראלי שיעור בדמוקרטיה: המועמד מטעמם הפסיד בבחירות ללשכת עורכי הדין ובתגובה הם מקדמים חוק לפירוק הלשכה. בושה"