X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / פַּנְדוֹרָה
השף חיים כהן. תרבות האוכל
חיים כפולים: התוכניות הנוסטלגיות חוזרות לכאן
תאגיד כאן יעלה לשידור שתי תוכניות מהבוידעם בהפקה מחודשת - הילדים משכונת חיים ושום, פלפל ושמן זית השף חיים כהן: "לחזור לתוכנית הזאת זה חלום של שנים שמתגשם"
שבע שנים לאחר שידורה, צפויה התוכנית המיתולוגית "שום, פלפל ושמן זית" עם השף חיים כהן לחזור למסך. תאגיד השידור הציבורי פרסם (יום א', 2.7.23) באתר "כאן" קול קורא מקוון, להגשת הצעה להפקה מחודשת של התוכנית. תוכנית נוסטלגית נוספת שצפויה לשוב היא "הילדים משכונת חיים".
"שום, פלפל ושמן זית" הייתה תוכנית האוכל הראשונה מסוגה בטלוויזיה בישראל. היא שודרה מדי שבוע ואירחה את מיטב השפים בתחילת דרכם וכן ידוענים, אומנים, אנשי רוח ופוליטיקאים, ששוחחו על תרבות אוכל.
הסדרה שודרה לראשונה בספטמבר 1997, בהנחיית אילת לטוביץ' וגיל חובב ובעריכת אילון גוייטין, הוגה התוכנית. באוקטובר 1999, החל להנחותה השף חיים כהן, שעשה בה את צעדיו הראשונים המשמעותיים בעולם הטלוויזיה. התוכנית שודרה לסירוגין עד שנת 2016, עם סגירת רשות השידור. התוכנית החדשה, שצילומיה יחלו בחורף הקרוב (ברבעון האחרון של שנת 2023), תשודר בימי שישי ותהיה גרסה עדכנית לתוכנית המיתולגית.
"שום פלפל ושמן זית הייתה התוכנית שהפכה אותי לבן משפחה כמעט בכל בית בישראל", מסר השף חיים כהן. "לחזור לתוכנית הזאת זה חלום של שנים שמתגשם".
ההצעה להפקה המחודשת צריכה להיות על בסיס התוכנית המוכרת ולהתאים לרוח התקופה ולקהל היעד תוך שמירה על מאפייני הסדרה הקלאסית והוספת אלמנטים חדשים המתאימים לרוח התקופה בביצוע מחודש ועדכני עם התאמות ייחודיות ומקוריות.
על ההצעה לכלול 20-12 פרקים לפי החלטת המציע באורך של 40 דקות לכל פרק. ההפקה המחודשת צריכה להיות בעלת ערך מוסף ועליה לתת ביטוי לרב-התרבותיות בחברה הישראלית על שלל גווניה, בדגש על מטבחי העדות והמוצאים בישראל. בתוך כך, ההפקה המחודשת צריכה לעלות בקנה אחד עם מטרות התאגיד וכן האינטרס של השידור הציבורי בייצוג הולם ומכבד את הגוונים השונים בחברה הישראלית.
השכונה חוזרת לחיים
בימים אלה נערכים בכאן להפקת גרסה מחודשת ועדכנית של התוכנית "הילדים משכונת חיים" על בסיס הפורמט הקיים ולהתאים לרוח התקופה ולקהל היעד (בני 9-6), תוך שמירה על מאפייני הסדרה הקלאסית.
הסדרה שודרה בטלוויזיה הלימודית בשנים 1976–1978, ושודרה בשידורים חוזרים לאורך שנות השמונים, ובקרוב היא תשודר בכאן חינוכית.
ההפקה המחודשת צריכה להיות בעלת ערך מוסף חינוכי, ועליה לתת ביטוי לרב התרבותיות בחברה הישראלית על שלל גווניה. הסדרה תכלול 20 פרקים באורך של 25 דקות. פרקי הסדרה יעסקו בעידוד חברות, בילוי בחוץ, משחקי רחוב, מניעת אלימות תוך שילוב תכנים חינוכיים מתחום הלשון והתקשורת הבין-אישית. הדמויות בסדרה יהיו מגוונות, ללא סטראוטיפים ובאופן המייצג קהלים שונים בחברה.
לצפייה בכל פרקי הילדים משכונת חיים
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  02/07/2023   |   עודכן:  02/07/2023
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חיים כפולים: התוכניות הנוסטלגיות חוזרות לכאן
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות שידור ציבורי
עידן יוסף
שר התקשורת בסקירה: "כל ערוץ ספורט יהיה חייב למכור תכניו בכל טכנולוגיה"    "לא מעורבים בוועדה שתקבע את עתיד גלי צה"ל"    "לא אאפשר לשידור הציבורי לשדר פרסומות אלא תשדירי שירות"    בעקבות בקשת יו"ר ועדת הכלכלה הודיע המשנה למנכ"ל המשרד כי נמצאו התדרים שיאפשרו את המשך פעילות כל תחנות הרדיו של התאגיד
עידן יוסף
דני זקן מבקש להרגיע את החששות כאילו התחנה הצבאית עוברת טיהור פוליטי    מבהיר: "איש לא פוטר מגלי צה"ל. הדרישה היחידה היא עמידה בכללי האתיקה הוותיקים והבסיסיים ביותר, שנהוגים בכל העולם"
עידן יוסף
הוכרז ע"י ארגוני העובדים ברקע מבוי סתום בחתימה על הסכם קיבוצי    המו"מ נמשך כבר שנים, ולבקשת המנכ"ל הושהה על-מנת להאבק בשר התקשורת    הנהלת התאגיד: "נענה לוועד באופן רשמי ומסודר"
עידן יוסף
בתחנה אומרים כי את הקוד האתי של התחנה יקבעו אנשי מקצוע מוכרים, וכי איש מאנשי התחנה לא נדרש מעולם לחתום על הצהרת נאמנות לקוד    מכחישים הנחיה כביכול שלא לדווח על מספר המפגינים בהפגנות
יעקב אחימאיר
הם, המשמיעים הצהרות קולניות בדבר הכורח לשמירה על הדמוקרטיה, פוסחים על תופעה לא דמוקרטית: קיומו של התמהיל, האנטי-דמוקרטי: צבא, תחנת שידור ופוליטיקה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il