העיתונאי העיתונאי המקורב לבית הלב תומאס פרידמן התייחס הבוקר (יום ה', 20.7.23) בגלי צה"ל לטור שלו בניו-יורק טיימס, בו טען כי ביידן מבקש מנתניהו לעצור את החקיקה המשפטית. פרידמן שוחח עם
אילנה דיין ואמר: "בהחלט התרשמתי שביידן ביקש מנתניהו לעצור את החקיקה וזה גם מה שהוא אמר להרצוג בפגישה. אחרי שהוא דיבר אל הנשיא וראש הממשלה, הוא רצה גם לדבר לעם ישראל".
פרידמן אמר כי הנשיא
ג'ו ביידן מביע דאגה בכל הנוגע לישראל יחסי ארצות הברית והוסיף: "ביידן עכשיו אומר לנתניהו אם תמשיך בחקיקה אתה תפר את אחד הקשרים החשובים ביותר, בין ארצות הברית לישראל בכל הנוגע לערכים המשותפים שלנו בקשר למערכת משפט עצמאית, והדאגה העמוקה של ביידן היא שאם ישראל תפר את הערכים המשותפים האלו, זה ישבור משהו עמוק וחשוב מאוד. לא נוכל לקבל את זה חזרה". פרידמן אמר בהמשך: "מכל הנשיאים שסיקרתי, איש לא סימפטי ואכפתי יותר לישראל כמו ביידן. הוא ממש מודאג. הוא דואג לישראל. אני מאמין שבוושינגטון הבירה, היום, ג'ו ביידן בהחלט יכול להיות הנשיא הדמוקרטי הפרו-ישראלי האחרון".
עיתונאי הניו-יורק טיימס, שכבר עשרות שנים מותח ביקורת על נתניהו, המשיך והביע ביקורת על התנהלותו של נתניהו: "אנשים בבית הלבן שואלים עכשיו מה קרה לנתניהו? הוא פוליטקאי יחיד בדורו. איך הוא מקבל פקודות מ
יריב לוין?" כך פרידמן. כשנשאל על שיחת הטלפון בין
בנימין נתניהו לביידן, ענה פרידמן: "נתניהו וביידן דיברו על כך שהם צריכים להיפגש בקרוב. לא הייתה שום הבטחה שזה יהיה בבית הלבן או הבטחה לשום מקום אחר. אני חושב שהנשיא ביידן הרגיש אחרי הפגישה עם הנשיא הרצוג שהוא רצה לשים מאחוריו את הנושא של ביבי יבוא או לא יבוא. ולכן הוא התקשר".