הרמטכ"ל רב אלוף
הרצי הלוי, ראש המוסד דדי ברנע, וראש השב"כ רונן בר שוקלים לפנות אל הציבור באופן ישיר ולהציג בפניו את תמונת המצב של כשירות צה"ל וכוחות הביטחון. כך נחשף (יום א', 13.8.23) בחדשות 12.
על-פי הפרסום, השלושה מתואמים ביניהם בעיקר ביחס לפעולות שכל אחד מהם נוקט בארגון שהוא עומד בראשו כדי לנסות ולמנוע את המשבר. הבוקר פורסם כי הרמטכ"ל הלוי הציב באופן חריג את הסוגיה בראש התוכנית הרב-שנתית של צה"ל, בשל דחיפות הנושא בעיניו.
בשלב זה, כלל לא בטוח אם הלוי, ברנע ובר יחליטו לצאת בהצהרות פומביות, צעד שמשמעו עקיפת הדרג המדיני בפניה אל הציבור. הצהרות שכאלה יתבצעו שלא על דעתו של ראש הממשלה,
בנימין נתניהו, שהשב"כ והמוסד פועלים במסגרת משרדו.
הצעד החריג נשקל על-ידי הרמטכ"ל, ראש המוסד וראש השב"כ בעיקר לנוכח סירוב נתניהו לכנס את הקבינט לצורך מסירת מידע עדכני ורלוונטי על-ידי ראשי ארגוני הביטחון באופן ישיר על כשירות צה"ל וכוחות הביטחון.