פערים בין ראש הממשלה
בנימין נתניהו לסגנו, שר המשפטים
יריב לוין, בקידום המתווה החד-צדדי אף שיש בין השניים הסכמה עקרונית להניע מהלך כזה עוד לפני ראש השנה. כך פורסם (10.9.23) בחדשות 12.
הכיוון של נתניהו הוא המתווה שגיבש שמשאיר על-כנו את הרכב הוועדה לבחירת שופטים אך משנה את הרוב הדרוש לבחירת נשיא העליון והשופטים בערכאות הנמוכות. בפועל מדובר במתן וטו ללוין בוועדה. לוין מעוניין לפרק את הוועדה הקיימת ובכל מקרה לקדם מתווה שיתן מענה לימין, גם כאשר הימין באופוזיציה -למשל מתווה
חיים רמון.
ובזירה משפטית אחרת, בכאן חדשות פורסם שראש הממשלה נתניהו שוקל להודיע בקרוב על חקיקה מחדש של החוק לצמצום הסבירות, כדי למנוע את פסילתו בבג״ץ ולמנוע משבר חוקתי.
בימים האחרונים מקיים נתניהו רצף של פגישות ושיחות עם השר לוין, השר רון דרמר ויו"ר שס
אריה דרעי, במאמץ להציג מתווה חדש שכולל את שינוי החוק לצמצום הסבירות והצעה ל״פשרה ציבורית״ בעניין הוועדה לבחירת שופטים. זאת יומיים לפני הדיון בבג"ץ בנושא ביטול עילת הסבירות, ולקראת הדיונים בנושא הנבצרות.
מוקדם יותר, השרים
גילה גמליאל ו
משה ארבל הצטרפו לשר הביטחון
יואב גלנט והצהירו כי יכבדו את פסיקות בג"ץ. הדיון יתקיים בשלישי, בהרכב תקדימי של 15 שופטי בית המשפט העליון.