בישראל נערכים לפרוש את מערכת הלייזר שפותחה על-ידי התעשיות הביטחוניות, לניסוי מבצעי לראשונה בעולם, שתוכל לסייע ביירוט הרקטות המשוגרות לעבר המדינה, מוקדם משמעותית מהזמן המקורי בו נערכו לפרוס אותה. כך פורסם בחדשות 14 (מוצ"ש, 14.10.23).
לפני שנה וחצי חשפו משרד הביטחון וחברת רפאל כי השלימו סדרת ניסויים במערכת יירוט קרקעית בלייזר כנגד איומי תלול מסלול במגוון תרחישים ומטרות. מדובר בפריצת דרך מן המעלה הראשונה של שילוב טכנולוגית לייזר במערך ההגנה של מדינת ישראל.
המדגים, שפותח בשיתוף פעולה בין מפא"ת לחברת רפאל, הדגים יירוטים של פצמ"רים, רקטות, טילי נ"ט וכלי טיס בלתי מאוישים, במגוון תרחישים מורכבים. ישראל היא בין המדינות הראשונות בעולם, שהצליחו להבשיל את טכנולוגיית הלייזר רב-עוצמה לכדי פיתוח מערכת באמות מידה מבצעיות ולהדגים יירוט בתרחיש מבצעי. הלייזר הוא כלי אפקטיבי, מדויק, קל להפעלה וזול בצורה משמעותית מכל אמצעי הגנה קיים אחר. סדרת הניסויים הזו הייתה השלב הראשון בתוכנית ניסויים רב שנתית של מפא"ת והתעשיות הביטחוניות לפיתוח מערכת לייזר יבשתי ואווירי להתמודדות עם איומים לטווחים שונים בהספק גבוה. הלייזר ישולב כיכולת משלימה למערכת 'כיפת ברזל' וירחיב את האפקטיביות של מערכת ההגנה הרב-שכבתית ואת יעילותה הכלכלית.
בימים האחרונים ערכה חברת רפאל סדרת ניסויים, לא ידוע האם במערכת זו, שבעקבותיה נשמעו הדי פיצוצים במרחב חיפה.
את תוכנית הפיתוח מובילה חטיבת המו"פ במפא"ת במשרד הביטחון. חברת רפאל הינה המפתחת הראשית של המערכת, בשיתוף עם חברת 'אלביט מערכות'.