המענק יינתן לעסקים שהמחזור הפעילות שלהם היא עד 400 מיליון ש"ח וקיימת ירידה במחזור של מעל ל-25% בחודש אוקטובר לדיווח חד חודשי או 12.5% לדיווח דו-חודשי. יינתן מענה נקודתי לעסקים חדשים. המענק יינתן לפי נוסחה.
סמוטריץ׳: "בכובעי כשר אוצר הצבתי מבחן פשוט לראש הממשלה ובקבינט: ביום שאחרי לא בונים יותר מיגון בעוטף עזה כי אין יותר ממה וממי להתמגן. כל דבר אחר זה כישלון.
"הדבר הראשון שנעשה בקבינט זה להקים את מנהלת התקומה שמוביל תא"ל משה אדרי על-פי מינוי של ראש הממשלה. אני רוצה שיהיה ברור, הטיפול והשיקום ביישובי העוטף, באנשים, בשכונות, בבתים, בקהילות יהיה יסודי, מכיל, אנושי, משתף ומתייעץ, עם אפס ביורוקרטיה, אפס רגולציה ועם כל הכלים, כולל כאלה שלא הכרנו עד היום. זה נכון לאומית, ציונית ובשדר שלנו כלפי חוץ וכלפי פנים. אתם תראו בהחלטה מיליארד שקלים ראשונים וזה ראשוני ומיידי.
הממונה על התקציבים באוצר: "אושר תקציב למשרד לביטחון לאומי לרכישת 20 אלף כלי נשק מיד". ראש אגף תקציבים באוצר יוגב גרדוס: "לקום וללכת לעבודה – מי שיכול לעשות את זה - זה חלק מהמאמץ המלחמתי".