ירושלים העבירה מסר למתווכים ולפיו ״מוכנים לתת תמורה עבור עסקה לשחרור משמעותי של בני ערובה״. גורמים בישראל מאשרים כי תיתכן העברת דלק לרצועת עזה במסגרת עסקת החזרת חטופים רחבה. עם זאת אמרו שאין כעת הצעה על הפרק בעניין - כך פורסם בכאן חדשות. עם זאת גורם מדיני המעורה במגעים אמר ש"הדברים מתקרבים לרגע ההבשלה".
לאחר שאתמול הבהיר דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי את דברי הרמטכ"ל ואמר שלא יועבר דלק לרצועה, ועל תושבי עזה לבקש אותו מהחמאס, סייג הערב הדובר את דבריו, ואמר כי "בשלב הזה לא יכנס דלק - ואם יהיו פרטים נעדכן".
במענה לשאלה, האם ישראל תהיה מוכנה להכנסת דלק לרצועה ולהפסקת אש הומאניטרית בתמורה לשחרור עשרות שבויים - שר הביטחון
יואב גלנט לא שלל: "לא אפרט את השיקולים, עושים כל מה שאפשר כדי לשחרר את השבויים".
ברקע ההמתנה לעסקת חטופים, אמרו גורמים בישראל: "מוכנים לחכות ימים ספורים - רק אם נשתכנע שהמגעים רציניים".
משפחות החטופים קיימו הערב מסיבת עיתונאים בתל אביב, שבה הן דרשו לפגוש את חברי המטבחון המצומצם עוד הערב, לפני שמתקבלות החלטות דרמטיות שאין מהן חזרה.
שר החוץ האירני: "חמאס מוכן לשחרור כל החטופים תמורת שחרור 6000 אסירים ביטחוניים". הוא הוסיף אמירה תמוהה כי ארצו מוכנה להעברת חטופים לשטחה.
במקביל למאמצים להוצאת החטופים מעזה - מדינות רבות פונות לישראל כדי שהיא תאפשר הוצאת אזרחים זרים מעזה עוד לפני התמרון הקרקעי. מדובר על אזרחים זרים שנמצאים מסיבות כאלה ואחרות בעזה. ישראל כבר אישרה חלק מן הבקשות להוצאת זרים שהונחו בפניה אלא שחמאס מתנה התניות. לפי בכיר ישראלי הם דורשים שמהלך כזה יכלול הוצאת עזתים עם אזרחות כפולה (כלומר כאלה שהם לא רק אזרחים זרים), או הוצאת עזתים חולים. בישראל כמובן לא מאפשרים זאת
עלי ברכה, בכיר בהנהגת חמאס חו"ל, אומר לכלי תקשורת סורי כי יש מאמצי תיווך ערביים לשחרור 50 חטופים וכי בחמאס ביקשו להפסיק את התקיפות בעזה וכניסה של חומרי יסוד לבתי החולים בתמורה לשחרור חלק מהחטופים.
נשיא מצרים א-סיסי אמר אתמול אחרי פגישה עם נשיא צרפת מקרון בקהיר: "שוחחנו על סוגיית השחרור של חטופים נוספים בעזה. הדבר מצריך רגיעה בלחימה".
במסגרת מתווה העסקה הקטארי, ישראל שוקלת שחרור
הומניטרי של אסירות פלשתיניות, קטינים וכיו"ב, אך לא אסירים כבדים. כמו-כן סיוע הומניטרי לרצועה. מדובר על שחרור תינוקות, ילדים ונשים ישראלים בתמורה.
הממונה על החטופים והנעדרים,
גל הירש, קיים השבוע דיון עם פורום מנכ"לי משרדי הממשלה והגופים הציבוריים הרלוונטיים: ביטוח לאומי, רשות המיסים-מס רכוש, רשות האוכלוסין ועוד. הפורום עודכן בתמונת מצב החטופים והנעדרים ובאופן ליווי המשפחות כאשר הנושא המוביל היה מעטפת חוסן למשפחות הכוללת בין היתר סיוע כספי חודשי וסל שירותי רווחה נוספים.