מלחמת חרבות ברזל לא תשפיע בקרוב בצורה מהותית על קבוצת המלונאות פתאל, שכן רוב פעילותה הוא בחו"ל ואילו מלונותיה בארץ משמשים לאכסון מפונים. אם הלחימה תימשך, היא עלולה לפגוע גם בתוצאות פעילותה בארץ - מוסרת (26.11.23) הקבוצה, הנמצאת בשליטת
דוד פתאל ונסחרת בשווי שוק של 6.6 מיליארד שקל.
בבעלותה של פתאל 277 מלונות ובהם 49,000 חדרים, ובשנה הבאה היא צפויה לפתוח מלונות נוספים בחו"ל. בישראל בבעלות הקבוצה 48 מלונות, ש-46 מתוכם משמשים לאכסון מפונים. כתוצאה מכך, התפוסה עמדה באוקטובר על 71% (לעומת 62%) אשתקד ובנובמבר על 74% (לעומת 72% אשתקד); בדצמבר היא צפויה להיות 60% (לעומת 62%). לאור כל זאת, הוצאו לחל"ת רק חלק מעובדי המטה ועובדי שני המלונות שנסגרו, ואין המדובר בשיעור מהותי מכלל העובדים.
פתאל מוסרת: "בזמן שהחברה קלטה את ראשוני המפונים מהעוטף, פתחה החברה מתחמים לחלוקה של ביגוד, מוצרי טואלטיקה, מוצרי תינוקות וכל דבר שיכול לתת מענה לצרכי התושבים המפונים ללא עלות. צוות העובדים ומתנדבים עמלים יומם וליל על סידור, מיון ושינוע הסחורות על-פי הצרכים של המפונים מול מנהלי המלונות.
בכל מלון ניתן למצוא מתחמים המשמשים לחלוקה של ביגוד טואלטיקה ללא עלות, דרך מתחמי פעילות לילדים ונוער, מתחם רפואה ועוד. בכל מלון בכל בוקר יש לו"ז פעילות להמשך היום בשיתוף המפונים עצמם, עובדי המלון ומתנדבים רבים.
"בחלק מהמלונות, בשיתוף פעולה עם התושבים התחיל תהליך של חזרה לשגרת מלחמה במידת האפשר. הוקצו חדרי ישיבות וחדרים שהוצאו מהם תכולתם וסודרו בהם כיתות לימוד לילדים ובחלק מהמקרים אף תרמה החברה מחשבים לתלמידים. החברה חוגגת למפונים המתארחים במלונותיה ימי הולדת, בר/בת מצווה ואף חתונות ויש לא מעט סיפורים מרגשים מאירועים אלה".
הקבוצה סיימה את תשעת החודשים הראשונים של השנה ברווח של 48.6 מיליון שקל, לעומת הפסד של 68.3 מיליון שקל אשתקד. הרבעון השלישי הסתיים ברווח של 124 מיליון שקל, לעומת הפסד של 96 מיליון שקל אשתקד.