ראש ממשלת אירלנד אומנם פרסם הסבר ארוך להתבטאותו, אך גם הפעם נמנע מלאזכר בו את המילה חמאס. בהצהרה משותפת לצד נשיא גרמניה, התייחס נשיא המדינה
יצחק הרצוג לציוץ שחולל סערה, ואמר: אני חייב לציין שאני מופתע, ואפילו מזועזע, לראות ולשמוע התבטאויות ממנהיגים שונים בעולם, ואפילו מנהיגי מדינות מסוימות באיחוד האירופי, שלא מוכנים להסתכל על המציאות כפי שהיא ומקפידים לשמור על צביעות וסטנדרט כפול כשמדובר בישראל.
"מותר להתווכח, מותר לחלוק, מותר למתוח ביקורת - אנחנו דמוקרטיה תוססת. אבל יש גבול, והגבול הוא בעובדות ובמציאות", המשיך הרצוג. "ההודעה של ראש ממשלת אירלנד בנוגע לשחרורה של הילדה בת ה-8 אמילי הנד הייתה בלתי מתקבלת על הדעת. אמילי לא הלכה לאיבוד. אמילי לא טיילה להנאתה ואיבדה את דרכה. אמילי נחטפה באיומי נשק על-ידי מרצחים מפלצתיים ושפלים, והוחזקה בשבי בלי שום קשר עם משפחתה, עם העולם, ואפילו לא עם הצלב האדום.