"אני יודע שחלק מזה זה היכולות, וחלק גדול מאוד מזה זה רוח הלחימה שאתם מביאים וגם הניסיון שאתם מביאים כאנשי מילואים", הוא המשיך, "ויש לנו את היכולות לעשות את זה בצורה היסודית ביותר, וכמו שעשינו את זה חזק ויסודי בצפון הרצועה, אנחנו גם עושים את זה עכשיו בדרום הרצועה ואנחנו גם ממשיכים להעמיק את ההישג בצפון הרצועה".
גורם מדיני אמר הערב: "לא התעלמנו מההערות האמריקניות, והן יבואו לידי ביטוי בדרך הלחימה כבר בימים הקרובים". לאור הבקשה האמריקנית, בישראל החליטו להשאיר את הסיוע ההומניטרי שניתן לרצועה באותם היקפים שהיו בימי ההפוגה. מעבר לכך, בימים אלה מתקיימים דיונים, גם לבקשת האמריקנים, על הגדלה משמעותית של היקף הסיוע לרצועה, גם מבחינת דלקים וגז.
גם בשיחה האחרונה של ראש הממשלה נתניהו ונשיא ארה"ב ביידן וגם בשיחות שקיים שר החוץ אנתוני בלינקן, הוצב ל
ישראל שוב תנאי מאוד ברור להמשך: כדי לקבל את התמיכה האמריקנית להמשך השגת מטרות המלחמה, על ישראל להוכיח שכל התוכניות שלה מתחשבות באוכלוסייה האזרחית.
מן הסהר האדום בעזה נמסר: "קיבלנו לידינו היום מהצד המצרי, דרך מעבר רפיח, 100 משאיות סיוע שכללו מזון ציוד רפואי ותרופות".