תקרית הירי בשוגג בחטופים: כלב של יחידת עוקץ שהיה מצויד במצלמה, הגיע למבנה בו שהו שלושת החטופים יותם חיים, אלון שמריז וסאמר אל-טלאלקה - שנשמעו צועקים "הצילו, חטופים".
האירוע התרחש לאחר היתקלות של לוחמי גולני עם מחבלים במבנה בשג'אעיה שבו על פי ההערכה הוחזקו החטופים, ונמצא כקילומטר מהמקום בו הם נורו בשוגג חמישה ימים מאוחר יותר.
ההיתקלות של הלוחמים עם המחבלים במבנה התרחשה ב-10 בדצמבר. כלב של יחידת עוקץ שנכנס למבנה - נורה למוות, וההערכה היא שבתום ההיתקלות הצליחו הכוחות לחסל את המחבלים ששהו במבנה. שמונה ימים מאוחר יותר, בוצעה סריקה במבנה ונמצאה גווייתו של הכלב, כשהמצלמה עדיין מותקנת עליו. בצה"ל בדקו את התיעוד מהמצלמה, שבו נשמעו החטופים צועקים בעברית "הצילו, חטופים, אלון ויותם". קריאה זו פורשה על ידי הלוחמים כקריאה מוקלטת להטעיה ולמשיכת הכוח למארב.
מצה"ל נמסר כי המצלמה שהותקנה על גופו של הכלב לא אפשרה ללוחמים לחזור לאחור ולשחזר את הרגעים בזמן אמת, אלא נבדקה בדיעבד לאחר שנמצאה בשטח על ידי הכוחות. הרמטכ״ל
הרצי הלוי קיים אתמול תחקיר בנושא, והנחה על השלמת הפרטים שנותרו לאור הממצאים החדשים, עד לסיכומו בימים הקרובים. שלוש המשפחות עודכנו בפרטים.