קודם לכן מסר דובר צה"ל, כי שלושה מזל"טים של חיזבאללה חצו מלבנון והתפוצצו בהר דב. מטוסי קרב של חיל-האוויר ביצעו תקיפה ממוקדת של מטרות טרור בשטח לבנון, בה הושמדו כמה תשתיות טרור לצד אתרים צבאיים של חיזבאללה. לאורך היום זוהו מספר שיגורים מלבנון לעבר צפון הארץ ואשר נפלו בשטח פתוח. כוחות צה"ל תקפו את מקורות הירי ואזורים נוספים בשטח לבנון.
שר החוץ,
אלי כהן, אמר היום, כי על חיזבאללה לסגת מגבול ישראל-לבנון אל מעבר לנהר הליטני, בהתאם להחלטת מועצת הביטחון 1701 בסיומה של מלחמת לבנון השנייה ב-2006, או שישראל תפעל כדי להרחיקו מהגבול. הוא דיבר בסיור בגבול הצפון עם קבוצה של שגרירים.
במהלך הסיור שמעו השגרירים סקירות מגורמים ביטחוניים ואזרחיים על תקיפות חיזבאללה מאז 7 באוקטובר ועל ההשפעה על תושבי קו העימות, שנאלצו לעזוב את בתיהם בשל איום הטרור. משרד החוץ אומר כי הסיור הוא חלק מפעילותו שנועדה להפעיל על חיזבאללה לחץ בינלאומי כדי ליישם את החלטה 1701 ולמנוע מלחמה.
כהן אמר כי מנהיג חיזבאללה,
חסן נסראללה, "צריך להבין שהוא הבא בתור. אם הוא לא רוצה להיות הבא בתור, שיבצע לאלתר את החלטת 1701 וירחיק את חיזבאללה מצפון לליטאני. אנחנו נפעל למצות את האופציה המדינית, ואם היא לא תעבוד - כל האופציות על השולחן על-מנת להבטיח את ביטחון מדינת ישראל ולהחזיר את תושבי הצפון לבתיהם. חיזבאללה, המשרת את ממשלת הטרור באירן, מסכן את לבנון ואת האזור כולו".