מספר 2 בחמאס, סאלח אל-עארורי חוסל. פיצוץ חריג אירע לשכת חמאס ברובע הדאחיה בביירות, מעוזו של חמאס. בדיווחים בלבנון נמסר שמדובר בתקיפה ישראלית באמצעות כלי טיס בלתי מאויש בלשכת חמאס בלב ביירות, לפי הדיווח ישנם שישה מחוסלים, בהם מפקדי טרור בכירים - ראש הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי בלבנון אכרם אלעגורי,
אוסאמה חמדאן נציג חמאס בלבנון, חלק מהלשכה המדינית של חמאס וכן גם חליל אל-חיה בכיר בזרוע המדיני של חמאס וסגנו של הנייה (מקור בחמאס הכחיש לרשת אלערבייה את מותו של האחרון ואמר כי אינו שוהה בלבנון). בחמאס מאשרים כי אל-ערורי חוסל, ובכיר בחיזבאללה הבטיח לנקום את מותו.
אל-עארורי (57) היה הממונה על פעילות הזרוע הצבאית של חמאס ביהודה ושומרון וסגן ראש הלשכה המדינית של חמאס ונחשב לאסטרטג הבכיר של ארגון הטרור.
הוא נולד בכפר מצפון לרמאללה. ב-1985 נרשם ללימודי שריעה באוניברסיטת חברון. בתחילת שנות ה-90 גויס לחמאס. היה ממייסדי גדודי עז א-דין אל-קסאם ועמד בראש מפעל הקמת תאי טרור בתשלום. בעקבות פעילותו בארגון נעצר על-ידי כוחות הביטחון בנובמבר 1990 למשך שישה חודשים. זמן קצר לאחר ששוחרר הוא נעצר שוב. בסך-הכל נכלא כ-15 שנים עד ששוחרר בשנת 2007.
בהמשך נעצר שוב בחשד לפעילות טרור נוספת אך שוחרר בתנאי שיעזוב את האזור. עארורי, שנישא במהלך מעצרו, ביקש להגר עם אשתו לירדן, אך הירדנים סירבו לקבלו. בעקבות זאת ברח לסוריה ושהה בה עד פרוץ מלחמת האזרחים. לאחר מכן ברח לטורקיה ועמד בראש מפקדת חמאס במדינה, אשר זכתה לתמיכת נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ
ארדואן. עארורי היה אחראי על תיאום פעולות טרור ביהודה ושומרון. הוא הודה בפומבי באחריות חמאס לרצח שלושת הנערים ושיבח את חטיפתם.
באוקטובר 2017 מונה לסגנו של ראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמאעיל הנייה. ב-2 באוגוסט 2018 הגיע לביקור ברצועת עזה, בהסכמת ממשלת ישראל, בראש משלחת הפיוס הפנים-פלשתיני ובהסדרה ארוכה מול ישראל. בנובמבר 2018 הכריזה ארצות הברית על פרס כספי על ראשו.