אחרי יומיים של שקט באשקלון: התרעות צבע אדום הופעלו (28.1.24) באשקלון ויישובי העוטף באזור. יורטה רקטה אחת ששוגרה לאזור התעשיה הדרומי בעיר. אין נפגעים.
מוקדם יותר דיווחו הפלשתינים על תקיפות משמעותיות של צה"ל בעיר עזה, בצפון הרצועה ובאזור מחנות מרכז הרצועה. מעבר לכך דווח על 10 הרוגים בתקיפת מבנה במחנה הפליטים שאטי במערב העיר עזה וכן על 23 הרוגים בתקיפת בית משפחת מטוי במערב מחנה הפליטים נציראת במרכז הרצועה. בכך הגיע מספר ההרוגים המצרפי לכ-40.
הירי לעוטף מתקיים ברקע הפרסום בכאן חדשות על החמרה בהוראות פתיחה באש סמוך לגדר. מערכת הביטחון הכריזה בתחילת המלחמה על רצועת ביטחון חדשה ברצועת עזה בעומק של קילומטר מהגבול עם ישראל, זאת כדי למנוע התקרבות של פלשתינים לגדר מחשש שמדובר במחבלים מחופשים - כפי שהתרחש לפני מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר. עם זאת, נחשף כי הוראות הפתיחה באש של צה"ל השתנו בחודש האחרון כך שאינן מאפשרות לאכוף את הפרמטר החדש.
לפיכך, פלשתינים מתתקרבים למרחב הגדר ברצועת עזה כאשר הלוחמים אינם מורשים לבצע ירי לעברם. חיילי מילואים שמשרתים ברצועת עזה מסרו לכאן חדשות: "הידיים שלנו קשורות כאילו לא היה כאן טבח". מצה"ל נמסר בתגובה: "צה״ל ערוך לאורך גדר הגבול עם כוחות רבים ופועל במגוון דרכיו להגנה מרחב. הוראות הפתיחה באש הינן סדורות, ומאפשרות לכוחות להסיר כל איום, עם מלוא הכלים לשמירה על חייהם".