בג"ץ דחה (12.2.24) את העתירה שהגישה ישראל חופשית, תנועה חילונית רדיקלית, להפעלת הסעים בשבת לחיילים ולמשרתי כוחות הביטחון בטענה כי קיים בכך צורך ביטחוני. בהחלטתם, כתבו השופטים
יצחק עמית,
נעם סולברג ו
יעל וילנר: "הגענו לכלל מסקנה כי בעת הזו העתירה אינה מגלה עילה להתערבות שיפוטית ועל כן, דינה להידחות".
השופטים התרשמו כי בניגוד לטענת ישראל חופשית על כך שמשרדי הביטחון, האוצר והתחבורה וצה"ל לא ביססו תשתית עובדתית מספקת לשם בחינת צרכי התחבורה של משרתי כוחות הביטחון, המדינה עמדה בחובה המוטלת עליה, ומצאה בבדיקתה כי קיים היעדר ביקוש מצד מערכת הביטחון והציבור מחד-גיסא, ומאידך-גיסא ישנן עלויות תפעול גבוהות. כמו-כן, התרשמו השופטים כי אכן נעשה מאמץ "לתפור" מענה תחבורתי בהתאם לצרכים המשתנים ביחידות צה"ל השונות, וקשה לטעון כי לא נבחנו חלופות או שלא מופעלים פתרונות אחרים חלף הפעלת תחבורה ציבורית במהלך סוף השבוע.
באשר לחלופת סידורי לינה בבסיס או באכסניה, אומר בית המשפט כי "אין לכחד כי הפתרון המוצע אינו המענה המיטבי", אך יש לזכור כי "מתן פתרונות רוחביים לצרכי הנסיעה המשתנים של משרתי הביטחון אינם נותנים בהכרח פתרון לכלל מקרי הקצה האפשריים". עם זאת, הדגישו ש"אין לומר כי המצב הנוכחי אינו סביר באופן קיצוני המצדיק את התערבותנו...[ו]הגם שניתן היה לחשוב על פתרונות אחרים, אין דרכו של בית המשפט להיכנס בנעלי הרשות, ואין הוא מחליף את שיקול דעתה של הרשות בשיקול דעתו שלו.
בג"ץ אמר כי "למרות שהמענה שניתן כיום למשרתי הביטחון מעורר קשיים מסוימים, ובמקרים פרטניים איננו הפתרון המיטבי - לא מצאנו כי נפל פגם חמור בהתנהלות המשיבים המקים עילה להתערבותנו".
גם הפעם, רשמו לפניהם שופטי בג"ץ את תגובת המדינה כי תהא נכונות מטעם
משרד התחבורה להפעיל מערכי תחבורה נוספים בשבת ובחול ככל שיהא צורך בכך, והעירו כי "יש לקוות כי כך אכן יעשה".
לדברי השופטים, נוכח הסוגיה הציבורית החשובה, לא ייעשה צו להוצאות.