שר החוץ ישראל כ"ץ קרא לשגריר ישראל באו"ם
גלעד ארדן לשוב ארצה לאחר פרסום דוח של האו"ם שמוכיח פגיעות מיניות. הבוקר הסביר השר כ"ץ את החלטתו, וכתב בפוסט ברשת X: "כשר החוץ אני קובע את המדיניות ואת סולם הערכים של משרד החוץ ולכן הנחיתי לנקוט מיד בצעד תקדימי ויוצא דופן בזימון שגריר ישראל באו"ם להתייעצויות, והוא נמצא כעת על המטוס בדרכו לישראל, וזאת מתוך הבעת מחאה על העובדה שמזכ"ל האו"ם פועל למסמס את הדוח החמור שהוא עצמו הזמין על פשעי המין של החמאס, מנסה להחריג את החמאס מאחריות ולא יוזם כינוס מיידי של מועצת הביטחון של האו"ם כדי לדון בדוח ובהכרזה על החמאס כארגון טרור - עם כל הסנקציות המתבקשות תוך קריאה מיידית לשחרור כל החטופים ללא כל תנאי".
עוד הוסיף כ"ץ כי "פשעי המין של החמאס ועוזריו הם הדבר החמור ביותר שהגיע לפתחו של האו"ם בתולדות מדינת ישראל. אין דבר שמשתווה להם בהיסטוריה של מדינת ישראל - ומחובתנו לפעול בכל דרך למען כבודן של הנאנסות, שעברו התעללויות קשות ונרצחו, ושגופותיהן חוללו גם לאחר מותן, ולמען כל החטופות שנמצאות כיום בשבי החמאס, ובהתאם לדוח עצמו נתונות לסכנות חמורות."
בסיכום דבריו, האשדים כ"ץ את מזכ"ל האו"ם מהתעלמות מפשעי חמאס: "מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש הביא את הארגון לשפל המדרגה כשהוא מתעלם מפשעים נוראים נגד האנושות שבוצעו ביהודים ובישראלים וכל הזמן עוסק בנסיונות להכפיש את ישראל ולפגוע בזכותה להגנה עצמית. אנחנו נעשה הכל כדי לא לאפשר לו ולחבריו להשכיח את הדוח ולהימנע מההחלטות המתבקשות".