עימות מול שר הביטחון בישיבת הממשלה. ״מטרות המלחמה זה חיסול ארגון חמאס, שחרור החטופים, ושימור חופש הפעולה", אמר (5.5.24) שר הביטחון
יואב גלנט. "אנחנו עובדים לפי זה למרות שבתקשורת אומרים שאנחנו מדשדשים ושיש שרים שלא מרוצים. ראיתם את הפעולה בשיפא ובזמן שהייתה הפעילות בשיפא היו כותרת בתקשורת שאנחנו מדשדשים".
השר
איתמר בן-גביר (עוצמה יהודית): "הפעולה בשיפא הייתה לפני הרבה זמן. אתם כבר חודש לא נותנים לחיילים שלנו להגיב. תוקפים אותם, ואתה והרמטכ״ל אומרים להם להישאר בשקט".
השר
עמיחי אליהו (עוצמה יהודית): "שמעתי את
אליעזר טולדנו מדבר על זה שהסתיימו הימים של הניצחונות שלנו כמו במלחמת ששת הימים או עם דגל הדיו".
גלנט, שהדברים לא נעמו לאוזניו, יצא בהפגנתיות מישיבת הממשלה, והשר בן-גביר פנה לראש הממשלה: "לא ראיתי דבר כזה. השר הזה עושה מה שהוא רוצה - מילא אתה לא מפטר אותו אבל תנזוף בו, הוא חוצפן".
ראש הממשלה השיב לו, כשהוא רומז לכך שאינו נוזף גם בבן-גביר עצמו: "אל תטיפו לי מוסר, ומי שמטיף - שיאמץ קריטריונים על עצמו. מספיק שמאיימים כאן כולם בטריקת דלת. אני לא צריך את האיומים כדי להיכנס לרפיח, הבטחתי שניכנס לרפיח - ואנחנו נעשה את זה בקרוב מאוד".