ח"כ סון הר מלך הסבירה כי מטרת החוק היא לתקן עוול היסטורי ולהפסיק את האפליה רבת השנים נגד תושבי יישובי דרום הר חברון וקריית ארבע. לדבריה, "אין סיבה שיישובים אלו יופלו לרעה רק משום שהם נמצאים ביהודה ושומרון. גם הם אזור פריפריאלי שמתמודד עם אותם אתגרים כמו שאר יישובי הנגב".
השר
יצחק וסרלאוף (עוצמה יהודית), שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, הביע תמיכה נחרצת בהצעת החוק. "החוק הזה הוא תיקון עוול", אמר וסרלאוף. "אני גאה בחוק הזה. גם היום דרום הר חברון נכנס בקול קורא של המשרד שלי תחת יישובים מאוימים, כולל ערים מעורבות בארץ. יש לנו אחריות לדאוג לכלל אזרחי מדינת ישראל וכך נעשה בצורה ממלכתית ושוויונית". לדבריו, התנגדות יש עתיד לחוק מעידה על פופוליזם או על בורות.
ח"כ
יאיר לפיד (יש עתיד) התנגד בחריפות להצעת החוק. "קריית ארבע זה לא בנגב", אמר לפיד. "בסוף יש תקציב אחד. שנים הם גונבים את הפריפריה והיום אתם הופכים את זה לחוק. הנגב זה בנגב, יהודה ושומרון זה ביהודה ושומרון, והגליל זה בגליל. אל תמציאו גאוגרפיה שאיננה קיימת".
הצעת החוק תועבר כעת לוועדת הכנסת, שם ייקבע באיזו ועדה תידון. לאחר מכן, היא תוחזר למליאה להצבעה בקריאה שנייה ושלישית.
הצלחת הצעת החוק עשויה להביא בשורה משמעותית לתושבי יישובי דרום הר חברון וקריית ארבע, שייהנו מהטבות וסיוע רבים יותר לפיתוח יישוביהם.