X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
מיארה. תוקפת את חאן [צילום: מרים אלסטר, פלאש 90]
מיארה: מתחוללת רפורמה שקטה כהמשך לרפורמה המשפטית
אומרת שהממשלה ניסתה להעניק לעצמה ייעוץ משפטי פרטי בנושא גיוס החרדים מתריעה מפני התקפות על עובדי ציבור שמטרתן להרתיע אותם משיקולים פוליטיים תוקפת בחריפות את העדר החקיקה המבטיחה את הא-פוליטיות של המשטרה
היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, יוצאת בחריפות נגד מה שהיא מכנה "הרפורמה השקטה" שהיא לדבריה ההמשך הנסתר של הרפורמה המשפטית. מיארה מצביעה בין היתר על נסיונה של הממשלה להיעזר בצורה נרחבת בעורך דין פרטי בנושא גיוס החרדים ועל נסיונות לפוליטיזציה של השירות הציבורי ובראשם המשטרה. היא דיברה (27.5.24) בפתיחת כנס לשכת עורכי הדין באילת.
מיארה דיברה תחילה על ההיבטים המשפטיים של מלחמת חרבות ברזל: "עלינו כמשפטנים לתת מענה חוקי ראוי לאתגרים הניצבים בפני הדרג המדיני והצבאי, בהתחשב באתגר הייחודי שמציב חמאס; כך אנו עושים. הצבא פועל על-פי עקרון טוהר הנשק; זו אינה חולשה, אלא עוצמה מוסרית של מדינה יהודית ודמוקרטית".
מיארה הדגישה, כי התביעה שהגישה דרום אפריקה לבית הדין הבינלאומי בהאג היא שימוש ציני ופסול בהסדרי המשפט הבינלאומי ועיוות מוחלט של המושג "רצח עם", שכן חמאס הוא המבצע פשעי מלחמה. "מדינת ישראל היא מדינת חוק והיא תמשיך להגן על עצמה כמדינת חוק".
מיארה יצאה גם נגד התובע בבית הדין הפלילי הבינלאומי, כרים חאן: "איננו נרתעים מלמצות את הדין עם אדם כלשהו, ואף עם ראשי הצבא והמדינה, בהתקיים חשדות מבוססים לעבירות על החוק. אנחנו בוחנים ונבחן באופן יסודי חשדות לפעולות לא חוקיות. איננו זקוקים לסיוע מן החוץ כדי לברר חשדות לפלילים".
עוד אמרה מיארה, כי המהלך של חאן עומד בניגוד לרעיון הבסיסי של בית הדין, אשר נכנס לתמונה רק במקרים של לית דין ולית דיין במישור המקומי. היא הזכירה, כי בג"ץ מקיים בימים אלה ביקורת שיפוטית בנוגע לסיוע ההומניטרי לעזה ואמרה כי חאן היה צריך להמתין למיצוי ההליכים הפנימיים ולתת לישראל הזדמנות הוגנת לחקור את עצמה.
"לגלות ערנות דמוקרטית מוגברת"
בנוגע לזירה הפנימית, אמרה מיארה: "דווקא בעת הזאת עלינו לגלות ערנות דמוקרטית מוגברת. תפקידנו, כשומרי סף, הוא להתריע מפני מקרים של ניצול מצב החירום לרעה. עלינו להבטיח שגם בעת מלחמה - יישמר שלטון החוק ויישמרו כללי המינהל התקין".
כאמור, מיארה התייחסה במיוחד לסוגיית גיוס החרדים: "ייעוץ משפטי מקצועי אינו יכול להגן, מבחינה משפטית, על מצב שבו ביד אחת הממשלה מגבירה את הנטל על המשרתים ומעצימה את הפגיעה בזכות לשוויון; וביד השנייה מקדמת חקיקה ממשלתית, בלי להתבסס על נתונים ביטחוניים וכלכליים עדכניים. והייעוץ המשפטי לממשלה בוודאי לא נתן יד ולא ייתן יד לניסיון לעקוף צו ביניים של בג"ץ שהקפיא תמיכות כספיות או לרוקן אותו מתוכן מעשי".
מיארה הסבירה מדוע התנגדה בתוקף לעמדת הממשלה, לפיה עורך דין פרטי ייצג לא רק אותה כגוף אלא גם את כל הגופים הממשלתיים ובהם צה"ל. "ממשלת ישראל ביקשה להרחיק את שומרי הסף מהאירוע. לבטל את יכולתו של הייעוץ המשפטי לשמש כבלם על הכוח השלטוני או לשמור על שלטון החוק... לו צלח ניסיון הממשלה, מי שהיה נותן הנחיות למשרדי הממשלה ולצבא היה עורך דין פרטי שנבחר ונשכר על-ידי הממשלה. זאת, גם בכל הנוגע לעיתוי הוצאתם של צווי גיוס לבני הישיבות או להיקף התמיכות שניתן להעביר עבורם.
"תוצאה לפיה עורך דין פרטי הוא שיוביל את אופן ניהול האירוע המשטרי המורכב הזה; יועץ משפטי ב'משרת אמון'. את הניסיון לנטרל את הבלמים על הכוח השלטוני שלא בדרך של חקיקה, אלא בדרך של פירוק דרכי העבודה הרגילות והתקינות, ניתן לכנות 'רפורמה שקטה, הרפורמה 'הסמויה מן העין'. תפקידנו הוא לכוון זרקור אל התופעה הסמויה, כי המחירים הכלכליים, החברתיים, הביטחוניים והדמוקרטיים של העדר שלטון חוק הם כבדים", התריעה.
"נורת אזהרה מהבהבת"
עוד דיברה מיארה על מגמת הפוליטיזציה של השירות הציבורי, אשר "מרסקת את חובת הנאמנות הציבורית. היא מפרקת את יכולתם של עובדי הציבור לומר לא לכוח השלטוני, במקרים שהחוק דורש זאת. היא משתקפת בין היתר במגמה הרעה של מעבר מתפיסה של עובדי הציבור כחבים בנאמנות ציבורית כלפי הציבור כולו לציפייה לנאמנות אישית כלפי הדרג הממנה.
"כחלק מהמאבק בפוליטיזציה של המערכות הציבוריות יש לגנות בכל תוקף מתקפות פופוליסטיות כלפי עובדי ציבור. כך לדוגמה, נרמז כי שופט אשר קיבל החלטה שיפוטית שלא מצאה חן בעיני גורם פוליטי זה או אחר, הוא 'אויב מבית' אם זוהי רמת התוקפנות כלפי שופטים, ניתן לדמיין את חששם של עובדי ציבור מן המניין להפוך למטרה.
"המתקפות הללו הן יותר מטקטיקה יעילה לגריפת תמיכה ברשתות החברתיות. הן מפעילות לחץ על עובדי הציבור. המסר לעובדי הציבור ברור - כאשר תקבל החלטה נגד הזרם, יהיה לה מחיר במישור הציבורי ולפעמים גם במסלול הקידום. לנו - עובדי הציבור - אסור להירתע. עובדי ציבור, ובוודאי שומרי סף, חבים חובת נאמנות כלפי הציבור, וכלפיו בלבד. זהו מקור כוחנו. זהו המצפן המקצועי שלנו. וזה האתוס שלנו".
מיארה יצאה נגד התיקון לפקודת המשטרה ביוזמתו של איתמר בן-גביר, ונגד סירובו לכלול בה הוראה הקובעת את אופיה הא-פוליטי של המשטרה. עובדה זאת "חייבת להדאיג כל אזרח. זו נורת אזהרה מהבהבת". לדבריה, התיקון לפקודת המשטרה כשל בדבר הבסיסי ביותר - הוא לא מציב גבולות בפני הדרג הפוליטי ובפני שרשרת הפיקוד במשטרה למניעת פוליטיזציה של המשטרה. "אין זה כשל בלתי מתוכנן, אלא יעד שהחקיקה ביקשה להשיג".
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  27/05/2024   |   עודכן:  27/05/2024
+חציית קו אדום 10:21 27/05/24  |  חיים רמון   |   לרשימה המלאה
במחאה נגד הרפורמה, קמה קבוצה מאורגנת של קצינים מיל' שאמרו "אנחנו משתמשים בכוחנו הצבאי ונסרב לשרת אם לא ייענו לתביעותינו"  ▪  דבר כזה לא היה בתולדות מדינת ישראל. וכל ראשי המחאה, בהם רמטכ"לים, שרי ביטחון וראשי ממשלה לשעבר, הכשירו את השרץ
שני צדדים למטבע [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+פוגלמן: התקפות אישיות במטרה להטיה פוליטית של פסיקה 10:14 27/05/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
רומז להתקפות מכיוון הקואליציה על השופטות לארי-בבלי וסקפה-שפירא: "ניסיון זה לחתור תחת עיקרון העצמאות השיפוטית באמצעות מתקפות ולחצים אישיים - לא יצלח"  ▪  קורא להבטיח עצמאות ניהולית ותקציבית מלאה לרשות השופטת
פוגלמן. "הדלפות מטעות ומגמתיות מהוועדה לבחירת שופטים" [צילום: חיים גולדברג, פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מיארה: מתחוללת רפורמה שקטה כהמשך לרפורמה המשפטית
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ייעוץ משפטי
גוי צדיק  |  29/05/24 01:50
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות סערת הרפורמה במשפט
חיים רמון
במחאה נגד הרפורמה, קמה קבוצה מאורגנת של קצינים מיל' שאמרו "אנחנו משתמשים בכוחנו הצבאי ונסרב לשרת אם לא ייענו לתביעותינו"    דבר כזה לא היה בתולדות מדינת ישראל. וכל ראשי המחאה, בהם רמטכ"לים, שרי ביטחון וראשי ממשלה לשעבר, הכשירו את השרץ
איתמר לוין
רומז להתקפות מכיוון הקואליציה על השופטות לארי-בבלי וסקפה-שפירא: "ניסיון זה לחתור תחת עיקרון העצמאות השיפוטית באמצעות מתקפות ולחצים אישיים - לא יצלח"    קורא להבטיח עצמאות ניהולית ותקציבית מלאה לרשות השופטת
משה מורג
שופטת השלום שרון לארי-בבלי שחררה פעילי שמאל שנחשדו בתכנון הצתת רכבים וחסימת כביש, בניגוד לעמדת המשטרה שטענה כי יש בידיה ראיות לכך. השופטת התעלמה מהראיות שהציגה המשטרה, ונקטה גישה סלחנית כלפי המפגינים באופן המעלה שאלות לגבי האובייקטיביות שלה כשופטת, ומצטרפת למקרים נוספים בהם שופטים נקטו עמדה פוליטית
מוטי קסטל
בתי המשפט שחררו ממעצר את פעילי ארגון המחאה שהפרו את הסדר    השופטת לארי-בבלי ייחסה בדיון אמיתות להודעת כזב כאילו המשטרה הסירה אחריות ממפגינים לתאונה שבה נהרגו שני בני אדם כתוצאה ממפגעים שהוצבו במחאה    נציג המשטרה תקף בחריפות: "איזה מסר זה? אלו פורעי חוק שצעקו לנו: 'אנחנו החוק!'"
עידן יוסף
הגישה תלונה במשטרה בעקבות מעצרם של שמונה פעילי הארגון, כולל ארבעה ממובילי התנועה    המשטרה טוענת כי הפעילים תכננו לחסום ולהבעיר כלי רכב בכביש מספר 1, תוך סיכון משתמשי הדרך    אם תרצו דורשת למצות את הדין עם המעורבים ולהפסיק את האכיפה הבררנית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il