חברת סקייקון א.ק, העוסקת במעטפות גיאודזיות (טכניקה לבניית כיפות), תובעת 7 מיליון שקל מקבוצת נצבא, בעליה ומנהליה. התביעה, שהוגשה (5.6.24) לבית המשפט המחוזי מרכז, עוסקת בעבודות במלון המושבה הגרמנית בחיפה אותו יזמה נצבא.
הנתבעים הם: חברת נכסים ייזום ופיתוח (נ.י.פ), נצבא החזקות, בעל השליטה
קובי מימון, הדירקטור
חיים צוף, המנכ"ל פריאל אטיאס ומנהל הפרויקט מרדכי אוביץ. לטענת התובעים, היא ביצעה בפרויקט עבודות אלומיניום וזכוכית, אך הנתבעים מסרבים לשלם את המגיע לה. לדבריה, היא ביצעה לבקשת הנתבעים עבודות נוספות של קבלני משנה אחרים, ואולם הם מעכבים מזה למעלה משלוש שנים את התשלומים המגיעים לה. הנתבעים גם הערימו קשיים שלא אפשרו לה לסיים את עבודותיה במועד, וכך הן התארכו ונגרמו לה נזקים רבים.
התובעת טוענת, כי כאשר הבינו הנתבעים שאינה מתכוונת להשלים עם עיכוב הכספים המגיעים לה, הם שיגרו לה מכתב רצוף טענות מלאכותיות, שכל מטרתו לנסות ולייצר משקל נגד מלאכותי אל מול דרישותיה. בהמשך הם גם חילטו ערבות בנקאית בסך 6.2 מיליון שקל שהפקידה. התביעה הוגשה באמצעות עוה"ד
אמיר פרנקל וגל רבינוביץ, וטרם הוגש כתב הגנה