ח"כ
גלעד קריב: "אין חולק על כך שהמצב מאוד בעייתי. מאידך-גיסא אי-אפשר לנתק את הסוגיה הספציפית ממערכת היחסים העכורה הכוללת. יש כאן הפרת מחויבות מכוח החוק של שר המשפטים, לקדם הליכים סדורים למינויים, מדובר בקריסה של מערכת היחסים בין שר המשפטים לבין נשיא או מ"מ נשיא העליון. יש פה צד אחד ששיבש את סדר הדברים המתוקן ולא מאפשר מינוי של קבע לביהמ"ש העליון. יש לשאול מדוע תופעת הסכסוכים ואי ההסכמות לא הייתה בהיקפים כאלה בעבר, גם כשהיו שרי משפטים שעמדו על דעתם והשיגו לטענתם הרבה הישגים בפועל. הם לא תפקדו כחותמת גומי של המערכת, אך ידעו שלטובת הציבור מייצרים mode עבודה משותף במסגרתו כל אחד מוותר ומתגמש. מדוע דווקא בכהונת לוין אנחנו מגיעים להחרבת יכולת העבודה המשותפת. בימים כתיקונם אפשר היה לחשוב על תיקוני חקיקה, והאם יש מקום לשפר דברים, אבל בימים כתיקונם לא מותירים את מערכת המשפט בגירעון דרמטי של מספר השופטים המכהנים ולא מונעים מינוי נשיא לעליון, ולכן אסור לאפשר כל שינוי חקיקה במנגנון הזה. כשתסיימו את ההתקוטטות אפשר יהיה לחשוב על תיקוני חקיקה".
ח"כ
יצחק קרויזר: "בפועל מונו 149 שופטים בהסכמה מלאה, כך שהשיטה של
יריב לוין עובדת. לאחרונה היו תלונות מוצדקות על הנשיא המכהן שלא טופלו, גם תלונות חמורות שהיו ידועות לנציב, לכן יכול להיות שיש מקום לדון בוועדה ולשנות את המנגנון הזה. אם המנגנון לא בריא, יש לבחון את שיטת הבחירה של הנציב בכנסת, כי הציבור נפגע ומרגיש שהוא לא מקבל מענה ראוי".
יסכה בינה, התנועה למשילות ולדמוקרטיה: "יוזמי חוק הנציבות לא שיערו שמערכת המשפט תהיה הרשות החזקה האבסולוטית עם כוח מוחלט, שלה המילה האחרונה ואין שום מבקר מעליה. אין שום יכולת לבקר את מערכת המשפט או לייצר איזון או תיקון לאור הדברים שנעשו על-ידי המערכת בשנה האחרונה לצערנו. הגשנו עשרות תלונות במהלך השנים, ואנחנו רואים נבדלות ברורה וקיצונית בין קבלת התלונות על שופטי העליון לבין ערכאות אחרות. התיקון הנדרש הוא שהנציב לא יתמנה על-ידי הוועדה לבחירת שופטים וכן שיודגש שרשאי להתמנות כל אחד לפי התנאים בחוק, ובלבד שאינו שופט העליון בדימוס".
עו"ד חנית אברהם בכר, הנהלת בתי המשפט: "לצערנו, כרגע לא מונה נציב שיבחן את התלונות. כידוע, הדין הישראלי קובע מספר מנגנוני בקרה נוספים על התנהלות השופטים. אומנם אנחנו הגוף המבוקר, אך כל פנייה אלינו בנושא מערכתי, אנחנו ממשיכים לבחון בכובד ראש וברצינות, ובמידת הצורך מתקנים ומשנים את התנהלותנו. חשוב להדגיש, אנחנו לא מחליפים את תפקידו ועבודתו של הנציב אלא מטפלים רק במה שבגדר סמכותנו".