נתניהו הוסיף כי "המלחמה הקשה נכפתה עלינו על-ידי אויב מתועב ורצחני. בחג שמחת תורה מפלצות החמאס חדרו לקיבוצינו, לישובינו, לערינו, למסיבת טבע של צעירים שרצו רק טוב. הם שחטו ואנסו, ערפו ושרפו, ביתרו וחטפו את אחינו ואחיותינו. תינוקות וילדים, נשים וגברים, צעירים וקשישים. לאויב המפלצתי הזה אין שום כוונה לעצור כאן. יחד עם שאר חלקי ציר הרשע של אירן, הוא ימשיך לנסות להשמידנו. אם אנחנו לא נעצור אותו - הוא לא יעצור. ולכן, אין תחליף לניצחון.
ראש הממשלה אמר עוד: "היום שילמנו מחיר קורע לב נוסף במלחמתנו הצודקת על הגנת המולדת. בצער עמוק, באבל כבד, אני מרכין ראש יחד עם כל אזרחי ישראל ומבכה את נפילתם של לוחמינו הגיבורים. הלב מתרסק לרסיסים לנוכח האובדן העצום. עם ישראל כולו מחבק את המשפחות היקרות בשעת יגונן הקשה. אני מחזק את לוחמינו ומפקדינו האמיצים, שחדורים במשימה הקדושה לנצח את אויבינו ולהשיב את חטופינו".
שר הביטחון
יואב גלנט הסתפק בהודעת אבל שלא התייחסה להמשך המלחמה: "צער עמוק פקד אותי כאשר קיבלתי בשעות הבוקר המוקדמות את ההודעה הקשה על נפילתם של שמונה לוחמי צה״ל בקרב ברפיח. הכאב גדול, לבי ומחשבותיי עם משפחותיהם. מרכין את ראשי יחד עם כל העם בישראל לזכרם של הגיבורים אשר נפלו בהגנה על העם ו
הארץ".