סמוטריץ' הוסיף כי אם אחרי מחיר הדמים היקר ששילמה, תאפשר ישראל לחמאס ולסינוואר לשרוד, היא תוריד את מאמצי המלחמה ואת המחירים הכבדים לטמיון. "לכן לא ברורות לי האמירות השגויות מצד כל מיני גורמים על 'הכרזה' על סיום 'השלב העצים', לא ברורה לי הלהיטות של בכירי צה"ל להגיע להפסקת אש. לא ברורים לי התדרוכים והדיבורים בתקשורת הזרה על 'רגעים קריטיים' ועל הגברת הלחץ לעסקה. את מי בדיוק האמירות האלה נועדו להרגיע?! את מה הם משרתים?!
"אלו אכן רגעים קריטיים, רגעים של להיות או לחדול, רגעים קריטיים לסינוואר וממילא לביטחון התושבים כאן ולביטחון כל מדינת ישראל. סינוואר לא מתרשם מהכרזות. אני לא נכנס לשפה הצבאית ולא מתערב לצבא איך הוא מגדיר שלבים או תקופות. אבל במהות חייב להיות ברור שאנחנו לא עוצרים, אפילו לא ליום אחד. ממשיכים בלחץ הצבאי בכל הכוח, מגבירים את הלחץ ולא מנמיכים אותו.
"צריך פעם אחת ולתמיד להשלים את המשימה ולהשמיד את חמאס, ולא כמו שעשינו בכל הסבבים הקודמים שעצרנו באמצע בגלל לחץ מדיני בינלאומי ואיפשרנו לו להשתקם שוב ושוב. הפעם עד הסוף. עד להשמדת חמאס והחזרת החטופים.
"ההיסטוריה לא תסלח למי שיעצור בשלב הזה ויוריד לטמיון את הרוח הגדולה של העם הזה שהתגלתה בחודשי המלחמה הארוכים. את האחדות והערבות ההדדית, את הגבורה והנחישות והאמונה, את נשיכת השפתיים וההמשכה קדימה, למרות הקושי והמחיר. ההיסטוריה לא תסלח למי שלא יקשיב להורים שאיבדו את בניהם הלוחמים בקרב ועומדים שוב ושוב מעל הקבר הפתוח בדמעות כאב, אך בעוצמות אדירות שנשאבות ממעיין האין סוף של העם היהודי לדורותיו, ודורשים מאיתנו להמשיך עד הניצחון.
"אדוני ראש הממשלה, לעת הזו הגעת למלכות. פקוד על מפקדי צה"ל לנצח ולמחות את זכרו של חמאס מעל פני האדמה. עד הסוף בלי לעצור לרגע", דבריו.