"אנחנו רוצים קצת להקל עליהם ובמסרים שאנחנו מעבירים ברשתות אנחנו מראים, שהיסוד לתשובתו של ישמעאל כבר נמצא בתוך האיסלאם עצמו, לפי פרשנויות מסוימות של קבוצות הגות חשובות, שאינן רפורמיות הטוענות שהן נאמנות לטקסטים המקוריים של האיסלאם ולא כפי שהם התפרשו במאות השנים האחרונות באופן שמונע כל אפשרות של של שיח עם עם ישראל ושל הכרה במדינת ישראל. האיסלאם הוא דת-בת של היהדות, כפי שאומר המלאך להגר, אמו של ישמעאל - 'שובי אל גבירתך'. אם את שבה אל גבירתך, ארבה את זרעךְ. זאת אומרת' שההצלחה של כל אדם היא בזה שהוא מכיר קודם כל את המקור שממנו הוא בא.
"עבור האיסלאם עצמו, משה הוא גדול הנביאים, גם אם הוא לא הנביא האחרון [לפי האיסלאם - מוחמד, ע"י]. מבחינתם, הוא גדול הנביאים, והדבר הזה נותן משמעות מאוד גדולה לשיח. בל נשכח שבקוראן עצמו נאמר שאם יש לכם ספק בהבנת דבר האלוהים, פנו אל אלה שקיבלו את הספר לפנינו. מי הם אלה שקיבלו את הספר לפנינו אם לא היהודים? זאת בעצם האמירה המקורית של האיסלאם כך שאין פה התנשאות, אלא בעצם דרישה מן האיסלאם להכיר את עצמו כפי שהוא באמת".
הרב שרקי מבהיר כי אין לנו חזון שמוסלמים יהפכו ליהודים, ולא מתערבים בענייניהם הפרטיים וברגשות הדתיים שלהם שיש להם מקום, אלא עוסקים בשבע מצוות נוח ובשיח שלהם עם עַם ישראל. "בשיחותיי עם אנשי דת מוסלמים שמעתי מהם שמבחינתם, האיסלאם הוא לא בא לבטל את התורה אלא בא להוסיף עליה, ולכן יש בהחלט מקום להביא אותם לשינוי עמדה".