X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
[צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
אדלשטיין בדיון על שילוב תלמידי הישיבות בצה"ל"
"אני כאן כדי להביא לפוטנציאל משמעותי יותר משצה"ל יכול לקלוט כרגע"
מנכ"ל השירות הלאומי ראובן פינסקי: "אין שום כוונה שהשירות האזרחי יחליף אפילו משרת אחד בצה״ל". השרה סטרוק: "בשירות הלאומי נבנו מסגרות שמביאות את הצעירים החרדים עם מוטיבציה"
ועדת החוץ והביטחון התכנסה (יום ב', 15.7.24) לדיון נוסף שעסק בהצעת חוק שירות ביטחון - שילוב תלמידי ישיבות. הדיון התמקד בהצעת החוק השנייה שעל שולחן הוועדה כחלק מחוקי הגיוס, שעוסקת בשירות הלאומי אזרחי.
יו"ר הוועדה ח"כ אדלשטיין: "אני כאן כדי להביא לפוטנציאל גדול ומשמעותי יותר משצה"ל יכול לקלוט כרגע. רק חוק גיוס משמעותי, שיכלול פתרון לשירות אזרחי-לאומי יספק כלים לגייס יותר חרדים ובאמת ולענות על צורכי מערכת הביטחון".
מנכ"ל רשות השירות הלאומי אזרחי, ראובן פינסקי סקר בפני הוועדה את המגמות, המספרים והמסלולים בשירות הלאומי אזרחי. מן הסקירה עולה כי בשנה החולפת ובעיקר מאז ה-7.10 הצטרפו לשירות הלאומי אזרחי מאות מתנדבים יותר מאשר בתקופות המקבילות בשנים שעברו.
מספר המשרתים שהצטרפו מפרוץ מלחמת 'חרבות ברזל' עומד על 666 לעומת 385 בתקופה אשתקד (אוקטובר עד יוני), גידול של 73%. מספר המשרתים שהצטרפו מתחילת השנה (יולי 2023 - יוני 2024) עומד על 813 לעומת 492 בשנה קודמת גידול של 65.24%.
מספר המשרתים שהצטרפו מתחילת שנה (יולי 2023 - יוני 2024) למסלול הביטחוני עומד על 275 לעומת 124 בשנה קודמת (צפי למצטרפים נוספים עד סוף החודש), גידול של 121.77%.
בשנת 2023, 20.58% מהנשים בשכבת גיל בחברה הערבית והדרוזית הצטרפו לשירות הלאומי אזרחי, וכ-29% משנתון הנשים הבדואיות המתגוררות בדרום. כמו-כן נוספו 250 תקנים לסיוע למפונים בסיכון שהתדרדרו בעקבות המלחמה.
בנוסף, ניתנה בסקירה התייחסות למסלולי השירות האזרחי לצעירים החרדים, בדגש על מעטפת מותאמת לאורחות החיים החרדיים, בהסתכלות על צרכי המדינה, יכולותיו ומאפייניו של המשרת וצרכי שוק התעסוקה.
מנכ"ל רשות השירות הלאומי, ראובן פינסקי: "השירות הלאומי אזרחי הוא התמונה המשלימה לצה״ל ואין שום כוונה שהשירות האזרחי יחליף אפילו משרת אחד בצה״ל. מדינת ישראל צריכה לתת מענה לצרכים המבצעיים והביטחוניים של צה"ל בעדיפות עליונה ולצד זאת לחזק את החוסן האזרחי וחברתי של מדינת ישראל באמצעות השירות הלאומי אזרחי."
עוד הוסיף פינסקי: "במסגרת המאמץ המלחמתי השירות הלאומי-אזרחי עסק כל העת בסיוע לחיזוק החוסן הלאומי בחזית האזרחית. מתנדבי השירות הלאומי-אזרחי העניקו מענה מידי לקהילות המפונים במלונות, למשפחות השכולות, לחיילים והאזרחים הפצועים, בגופי הביטחון וההצלה, בבתי החולים, בחינוך ועוד ועוד.
כל צעיר וצעירה בני 18 צריכים לשרת את המדינה, ואם קיבלו פטור משירות צבאי, ראוי שיצטרפו לשירות הלאומי אזרחי. יש לייצר תכנון לאומי בסוגיית שילוב החרדים במסגרות השירות, כאשר צה"ל קודם לשירות האזרחי, הרחבת המסלולים והאופציות לשרת, הגדלת שעות השירות והארכת השירות לשלוש שנים בהתאם לחוק המתגבש."
השרה אורית סטרוק האמונה על השירות הלאומי אזרחי אמרה בדיון: "השירות הלאומי לא נועד להיות מקום שבו מחפשים לאנשים מה לעשות כדי שיהיה אפשר לסמן איזה וי, ואסור שזה יהיה האירוע. אחרי שנים שדנים בסוגיה של התרומה של החרדים, הגענו דרך המלחמה לצומת שהדברים משתנים באופן דרמטי. אנחנו צריכים לגדול, ומהר כדי לתת מענה למגוון עצום של צרכים.
אנחנו רואים בשירות הלאומי אזרחי חברה שלא תראו אותם בצבא. אפשר לגרור אותם באמצעות חוק ללשכת הגיוס, ואולי גם הם יגיעו לכלא. בסוף זו גם שאלה של מגמה ולאן רוצים לקחת את זה. אנחנו צריכים שמי שבא ייתן עבודה, ובשביל זה הוא צריך לבוא עם מוטיבציה. גם היעד שפעם היה במרכז האירוע של הכנסת האנשים לשוק העבודה זה היום פחות רלוונטי. מה שרלוונטי זה שאנחנו צריכים כוח אדם למקומות הביטחוניים. בשירות הלאומי נפל האסימון עוד לפני דוח שקדי, שאם אתה רוצה את החברה האלה צריך לבנות להם מסגרות שלא מסכנות את אורח החיים שלהם, ולא עושות כור היתוך. "
השר אבי דיכטר: "כאחד שעבד הרבה מאוד עם אנשי שירות לאומי בעיקר בנות שירות לאומי שהן באמת נכס, אבל הדיון הזה הוא דיון בחוק, ובחקיקה צריך להיות ברור שהמציאות היא או שאתה מתגייס לצה"ל או שאתה לא מתגייס ושאם לא התגייסת עומדת בפניך האפשרות להיות בשירות לאומי או לא להיות. זה לא שאתה יכול להיות או חייל או בשירות לאומי והאבחנה הזו מאוד משמעותית. זה לדעתי לא יעבור בשום צורה שהיא. ב7.10 פתחנו עידן אחר והמדינה תדע לציין את התאריך הזה כשינוי דרך בהרבה מובנים. המציאות שאנחנו חווים כרגע היא להרבה מאוד שנים. אני מקווה שהאבחנה בין שירות צבאי לשירות אחר תהיה חדה, ברורה ומשמעותית. אסור שהוועדה תטעה בדבר הזה."
השר ניר ברקת: "מה שעבר בדין הרציפות לא מאפשר לנצח את המלחמה ואי אפשר לצאת ממנו לפתרון. צה"ל חייב להגדיל באופן ניכר את היקף הלוחמים שלו. אם אתה בא בכוחניות למגזר כזה או אחר אתה מייצר התנגדות והאתגר הוא רתימה. אני עוד לא שמעתי משהו קוהרנטי צה"ל מה בדיוק הוא צריך. שמעתי שהוא רוצה לקחת את השוליים של המגזר ואני חושב שצריך את המסה הקריטית של אלה שלא לומדים תורה ואותם צריך לגייס בדרך שתואמת הצרכים של המגזר. צריך לייצר מערכת התמריצים והסנקציות על הפרט החרדי, יש לזה מנעד רחב."
תאריך:  15/07/2024   |   עודכן:  15/07/2024
+האם חולקו קנסות לנוסעים בניגוד להנחיות משרד התחבורה 03:38 16/07/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
בוועדה לפניות הציבור נחשפו כשלים בהתנהלות משרד התחבורה בנושא הפקחים בתחבורה הציבורית  ▪  בין השאר, נחשפה הנחיה של בכיר במשרד שאסרה על קנסות לנוסעים שרכשו מנוי אך לא תיקפו אותו, דבר המטיל בספק את חוקיותם של קנסות רבים שניתנו  ▪  בנוסף, עלו טענות על גביית תשלומים נוספים שלא כדין  ▪  הוועדה מתחה ביקורת על התנהלות המשרד ודרשה לבחינת מיקור חוץ של הפקחים
יוסף. מבוכה בדיון [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+מהפכה בחיסכון לכל ילד: קופת גמל במקום פיקדון 23:27 15/07/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
הכנסת אישרה סופית: הורים שהחלו להפקיד לילדם כספים בבנק במסגרת תוכנית "חיסכון לכל ילד" - יוכלו לשנות מסלול ולהפקיד את הכספים בקופת גמל ביתרת התקופה  ▪  עבור ילדים שהוריהם לא בחרו מסלול חיסכון, ברירת המחדל תהיה הפקדה בקופת גמל במסלול מוגבר
תשואות גבוהות יותר
+סופית: אושר פרק האנרגיה ברפורמה להפחתת יוקר המחיה 23:04 15/07/24  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק מקורות אנרגיה (תיקון מס' 5), התשפ"ד-2024. 36 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים.
משרד האנרגיה יפרסם באתרו את רשימת סוגי המכשירים צורכי האנרגיה שניתן לייבא במסלול האירופי בהתאם להצהרה על עמידה בתנאי הנצילות האנרגטית. יצרן או יבואן המבקשים אישור לייבוא או שיווק של מכשיר צורך אנרגיה על פי הצהרה - יוכל להמציא מסמך המוכיח כי דגם המכשיר רשום במרשם אירופי רשמי להיבטי אנרגיה של מכשירים צורכי אנרגיה, ובכך להקל משמעותית את הנטל המוטל עליו.
בנוסף ניתן יהיה לייבא בפטור מאישור גם מכשירים שצריכת האנרגיה שלהם היא נמוכה וכזו שלא גורמת לפגיעה במשק האנרגיה, כמו ממירים, מכשירי מיקרוגל, מדפסות, מכשירי רדיו, מחשבים ועוד. באשר למוצרי החשמל הפטורים מאישור נקבע כי החוק יחול בתוך 30 יום מהפרסום ברשומות. באשר לכל מוצרי החשמל האחרים, הקלות האסדרה תיכנסנה לתוקף ב-1 בנובמבר השנה, כאשר שר האנרגיה יוכל, בצו באישור ועדת הכלכלה, לדחות את הכניסה לתוקף בתקופה של עד 3 חודשים.
+יש שוקולדים? הילדים השתלטו על ועדת הכלכלה 22:59 15/07/24  |  עידן יוסף
רגע של הפוגה בוועדת הכלכלה: זה מה שקרה היום כשחבר הכנסת עודד פורר נכנס לדיון מלווה בחבורת בני מצווה ובנות מצווה מיישובו משמר דוד, אותם אירח היום בכנסת. ולאן נעלמה טלי גוטליב?
+הבנקים חוגגים על המינוס: הכנסת דורשת ריסון ריבית והשוואת תנאים לפקדונות 21:47 15/07/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
הבנקים מעלים את הריבית על משיכות יתר בחשבונות עו"ש  ▪  הריבית על פקדונות נמוכה מאוד ביחס לריבית על המינוס, מה שיוצר רווחים גדולים לבנקים על חשבון הלקוחות  ▪  בנק ישראל: התערבות בתמחור הריבית תפגע יותר מאשר תועיל, עדיף להתמקד בשקיפות ותחרות  ▪  גפני לבנקים: "אתם מתפתים לרווח הגדול שלכם, בסוף יקום ח"כ ויילך למהלך מבחינתכם"
לווסת את הריבית על המינוס
+לפיד: אגיד לוועדת החקירה שידעתי כי עומד לקרות דבר נורא 19:35 15/07/24  |  עידן יוסף
ראש האופוזיציה לפיד במליאת הכנסת: כשתקום ועדת החקירה - היא תשאל אותי: "האם ידעת שעומד לקרות דבר נורא?" ואני אגיד לה, "כן, ידעתי." והיא תשאל אותי, "והאם הזהרת?" ואני אגיד לה, "כן, הזהרתי.״
+סיעת הציונות הדתית אירחה נציגי ארגון שנתון לעיצומים מצד ארה"ב 18:04 15/07/24  |  עידן יוסף
בעקבות הטלת העיצומים מצד ארה"ב על מספר פעילים חברתיים, אירחה סיעת הציונות הדתית אירחה את ארגון צו 9, שעל יושבת הראש שלו, רעות בן חיים, הוטלו עיצומים. על-פי דיווחים, גם האיחוד האירופי צפוי להצטרף לעיצומים.
יו"ר הציונות הדתית, השר בצלאל סמוטריץ': "פגשתי חבורה של אנשים שלא מוכנים לקבל את המצב הקטסטרופלי של חטופינו בעזה ולעבור על כך לסדר היום. הם הובילו מחאה לגיטימית ולא אלימה שהיא חיונית במדינה דמוקרטית".
הוא אמר כי העיצומים הם צעד לא ראוי ולא מקובל בין ידידות. "זו התערבות לא דמוקרטית בדמוקרטיה הישראלית, בפגיעה וחופש הביטוי והמחאה של אזרחי ישראל. הטלת עיצומים על אזרחים ישראלים בהתיישבות או בקרב ארגוני ימין היא חציית קו אדום. שוחחתי בעניין עם ראש הממשלה בנימין נתניהו והשר רון דרמר בדרישה לפעול בנחישות מול ממשל בידן בדרישה לבטל את הצעדים הלא ראויים הללו נגד מדינת ישראל ואזרחיה".
+חקיקת בזק תאפשר הכנסת תקציב התאגיד לתקציב המדינה הקרוב 16:46 15/07/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
המוצע לקבוע כי תקציב תאגיד השידור ימומן, בין השאר, מתקציב המדינה - מה שיאפשר לערוך בו קיצוצים  ▪  יוזם החוק ח"כ אביחי בוארון: "גם תאגיד השידור הציבורי, כמו כל משרד ממשלתי ורשות ציבורית, צריך להיכנס מתחת לאלונקה ולתת את חלקו במאמץ המלחמתי"  ▪  עובדים בתעשיית הטלוויזיה: התערבות פוליטיקאים בתקציב תחסל את עצמאות השידור הציבורי
בוארון. לקונה בחוק [צילום: נועם ריבקין פנטון/פלאש 90]
+הליכוד: שתיקת לפיד מקרבת את הרצח הפוליטי הבא 16:41 15/07/24  |  עידן יוסף
הליכוד: לפיד וחבריו מסרבים לגנות את מעשי ההסתה ואת הקריאות לרצח ראש הממשלה ובני משפחתו. שתיקתו של לפיד מנרמלת את האלימות ומקרבת את הרצח הפוליטי הבא.
+ח"כ סער בישיבת הסיעה: קוראים לתמוך בהצעה שתקבע את עמדת הכנסת נגד הקמת מדינה פלשתינית 15:07 15/07/24  |  מירב ארד
יו"ר הימין הממלכתי, ח"כ גדעון סער בפתח ישיבת הסיעה על ההצעה שתקבע את עמדת הכנסת נגד הקמת מדינה פלשתינית: ביוזמת סיעת הימין הממלכתי, שהתחילה כהצעה לסדר של יו"ר הסיעה ח"כ אלקין, צפויים להתקיים השבוע במליאת הכנסת דיון והצבעה בהצעה שתקבע את עמדת הכנסת נגד הקמת מדינה פלשתינית ממערב לירדן. עמדתנו ברורה וחדה - הקמת מדינה פלשתינית תסכן את ביטחון ישראל ועתידה, תערער את היציבות האזורית ותהיה שלב בתוכנית לחיסול ישראל. הניסיון שלנו מנסיגות אוסלו וההתנתקות הוכיח שיש להיגמל מההזיות המסוכנות להקמת מדינה פלשתינית בארץ-ישראל.
סער הוסיף: "אנחנו קוראים לחברי-הכנסת מסיעות הבית השונות לתמוך תמיכה מסיבית בהצעת ההחלטה שגובשה כדי שנוכל כולנו יחד לעמוד בפני לחצים מדיניים ולהבטיח את עתיד ישראל. חשוב שההצעה תזכה לרוב הגדול ביותר שניתן במליאת הכנסת."
+ליברמן בישיבת הסיעה: המדינה לא מתנהלת, לא במישור הביטחוני ולא במישור האזרחי 14:43 15/07/24  |  מירב ארד
ליברמן בישיבת סיעת ישראל ביתנו: "המדינה לא מתנהלת, לא במישור הביטחוני ולא במישור האזרחי, והממשלה והכנסת החליטו להתפזר לפגרה. לא אכפת להם מהמפונים, מהחיילים והמילואימניקים. הם ייצאו לפגרה למרות כל הבעיות שעוד נותרו באוויר. הממשלה לא ראויה לאמון הציבור".
+אושר: מכירת תרופות נפוצות - גם לא בבית מרקחת

11:25 15/07/24  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
עדת הבריאות אישרה תקנות שיאפשרו מעתה תרופה נגד כאבים חזקים, וכן תרופות נגד צרבת, משחה לטיפול בפצעים, להקלה בהרפס, נגד שלשול - בכל עסק שאושר, גם מחוץ לבית המרקחת (GSL)
[צילום: מארק לניהאן, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  אבי דיכטר / Avi Dicter   אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel   אוהד טל   אופיר כץ / Ofir  Katz   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk   אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai   אושר שקלים / Osher  Shekalim   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   אליהו דלל / Eli Dallal   אליהו רביבו / Revivo Eliyahu   אלמוג כהן / Almog  Cohen   ארז מלול / Erez  Malul   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דבורה ביטון / Dvora  Biton   דוד  ביטן / David Bitan   דן אילוז / DAN Iluz   דני בן יוסף דנון / Dani Danon   ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   חמד עמאר / Hamad Amar   חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky   טלי גוטליב / Tali  Gottlieb   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב גלנט / Yoav Galant   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יונתן משריקי / Yonatan Mishraki   יוסף עטאונה / Youssef  Atauna   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   ינון אזולאי / Yinon  Azoulay   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב אשר / Yakov  Asher   יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak   יצחק שמעון סרלאוף   ירון לוי / Yaron Levi   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech   מאי גולן / May  Golan   מאיר כהן / Meir  Cohen   מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מנסור עבאס / Mansour Abbas   משה אבוטבול / Moshe Abutbul   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה פסל / Moshe Passal   משה רוט / Moshe  Roth   מתן כהנא / Matan  Kahana   נאור שירי   ניר ברקת / Nir  Barkat   סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili   סימון דוידסון / Simon Davidson   עודד פורר / Oded Forer   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עמית הלוי / Amit  Halevi   צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot   צביקה פוגל / Tzvika  Foghel   צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku   קארין אלהרר / Karin  Elharar   קטרין (קטי) שטרית / Kathrin  Shitrit   ראובן פינסקי / Reuven Pinski   רון כץ / Ron Katz   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלום דנינו / Shalom  Danino   שלי טל מירון / Shelly Tal Meron   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שרון ניר / Sharon Nir   שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"אני כאן כדי להביא לפוטנציאל משמעותי יותר משצה"ל יכול לקלוט כרגע"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
מירב ארד
עדת הבריאות אישרה תקנות שיאפשרו מעתה תרופה נגד כאבים חזקים, וכן תרופות נגד צרבת, משחה לטיפול בפצעים, להקלה בהרפס, נגד שלשול - בכל עסק שאושר, גם מחוץ לבית המרקחת (GSL)
עידן יוסף
לאחר 20 דיונים ממושכים סיימה ועדת החוקה להכין הצעת חוק שתעניק לרשות להגנת הפרטיות סמכויות נרחבות יותר לפיקוח ואכיפה, כולל הטלת עיצומים כספיים על מפרים    החוק המוצע מתאים את ההוראות הנוכחיות להתפתחויות הטכנולוגיות והחברתיות, ומצמצם את נטל הדיווח על מאגרי מידע    החוק החדש נועד להגן על פרטיות האזרח ולהתאים את החקיקה הישראלית לתקנים הבינלאומיים    רוטמן דרש להוסיף עיצומים ואפשרות לנפגעים לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק בגין הפרות שמבצעים גופים ציבוריים
מירב ארד
כך הזהיר מאיר שמש מהתאחדות קבלני הפיגומים בדיון בוועדה המיוחדת לעובדים הזרים    יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים: בקשנו להעסיק עובדים זרים בהעסקה ישירה כדי להציל את הענף. הענף קורס, וקבלנים פושטים רגל
עידן יוסף
ישראל עדיין לא הצליחה להפסיק את השימוש בפחם לייצור חשמל, למרות ההבטחות והיתרונות הכלכליים והסביבתיים של המעבר לגז טבעי    העיכובים המתמשכים גורמים לעליית מחירי החשמל, אובדן הכנסות למדינה ופגיעה בבריאות הציבור והסביבה    הוועדה לפיקוח על הקרן לאזרחי ישראל דנה בנושא והביעה דאגה מהעיכובים והשלכותיהם
מירב ארד
דרורית שטיינמץ, סמנכל"ית במשרד ראש הממשלה השיבה: "אני לא יכולה לנקוב בלוחות זמנים, כרגע אין עדיין ועדת איתור"    יו"ר הוועדה ח"כ סער: "אלה דברים שצריכים להתבצע בדחיפות העליונה"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il