המשטרה אינה רשאית להאזין להקלטות של עשרות שיחות בין היועץ המשפטי לממשלה דאז,
אביחי מנדלבליט, לבין מי שהיה אז ראש לשכת עורכי הדין,
אפי נוה בשנים 2016-2015. זאת, במסגרת חקירת פרשת נוה והשופט בדימוס
איתן אורנשטיין. כך קובע (21.7.24) נשיא בתי משפט השלום במחוז המרכז, מנחם מזרחי, המותח ביקורת על האופן בו מאזינה המשטרה לשיחות מוקלטות במסגרת החקירה.
המשטרה חוקרת האם אורנשטיין ונוה ביצעו עבירות של שוחד ומרמה והפרת אמונים, כאשר נוה קידם את מועמדותו של אורנשטיין לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב. במסגרת זו, מסרו השניים לחוקרי להב 433 את המכשירים הסלולריים שלהם וקבצי מחשב, על-פי צווים שהוציא מזרחי. נוה טען לחיסיון עו"ד-לקוח לגבי 106 הקלטות, ורק בשל כך עיכב מזרחי את העברתם למשטרה וקיים דיון במעמד הצדדים.
לאחר שהאזין בעצמו לכל ההקלטות אומר מזרחי, כי 31 הן שיחות שלא בוצעו, 12 לא ניתנות להאזנה, ארבע הן שיחות בין נוה לבין רעייתו דאז (חני נוה) - ו-50 הנותרות הן בין נוה למנדלבליט. הללו "אינן שיחות שנערכו בין עו"ד-לקוח, משום שהן נושאות אופי שונה לחלוטין מייעוץ שמוסר עורך דין ללקוחו. אציין, כי נוכח אופיו של ההליך וטיבה של החקירה איני יכול למסור הנמקה בעניין זה", אומר מזרחי. אולם, שיחות אלו אינן רלוונטיות לחקירה ולכן לא חל עליהן הצו המקורי של מזרחי.
עוד מתריע מזרחי, כי בדיון התברר, שלמרות שהוציא את הצו בסייגים - "דרך פעולתה הטכנית של המבקשת [המשטרה], היא להקשיב לכל השיחות והקבצים שנתפסו, ואז בכוונתה להפעיל את שיקול דעתה בהתאם לסייגים שנקבעו בצווים המקוריים". על כך אומר מזרחי:
"דרך פעולה זו של המבקשת מעוררת אי-נחת, משום שאין המדובר במצב דברים הדומה להקשבה לשיחות שנקלטו בהאזנת סתר כדין, שבמסגרתה המאזין כלל אינו שומע שיחות שעל פני הדברים אינן כלולות בצו המתיר, אלא שבמקרנו נמסר, כי תערך האזנה
מלאה והפעלת שיקול הדעת הבוררת תעשה בדיעבד
לאחר החשיפה של האוזן המשטרתית השומעת אל כלל התכנים, ולכן לטעמי על המבקשת לנקוט בזהירות יתרה במהלכה זה בכל הקשור לקבצים שעל גבי ההתקן הנייד, וזאת לאחר היוועצות מחודשת במערכת קבלת האישורים שהובילו לקבלת הצווים מלכתחילה".