זאב דולינסקי, שהיה עוזרו האישי של ראובן ריבלין בשנים 2020-2000 (כולל בהיותו נשיא המדינה ויו"ר הכנסת), מואשם בקבלת שוחד בסך למעלה מ-6 מיליון שקל. כתב האישום נגדו ונגד 14 מעורבים נוספים הוגש (4.8.24) לבית המשפט המחוזי בחיפה. יודגש, כי אין כל חשד למעורבות כלשהו של ריבלין.
המדינה טוענת, כי דולינסקי נטל שוחד מאנשי עסקים ובעיקר מ"
מאכערים", תמורת קידום ענייניהם שלהם ושל לקוחותיהם בכנסת ובמשכן הנשיא. נאשם נוסף בתיק הוא
ניסים כהן, שהיה יועצו הפרלמנטרי של
יצחק וקנין בעת היותו חבר כנסת ונהגו כאשר היה השר לשירותי דת, המואשם גם הוא בקבלת שוחד; גם כלפי וקנין אין חשד כלשהו.
באישום הראשון נטען, כי בשנים 2015-2011 - כאשר ריבלין היה יו"ר הכנסת ולאחר מכן הנשיא - קידם דולינסקי יחד עם היזם אדם שוסטר (הנאשם גם הוא) מיזם לשיווק בינלאומי של חיסוני חצבת לילדים. דולינסקי ניצל את מעמדו כדי לקדם את עסקיה של חברת SciVac, בניהולו של דב מלמד, בין היתר בתיאום פגישות עם שגרירי ישראל ביפן וגאורגיה, באיתור לקוחות בפנמה ובמתן גישה לכנסת. תמורת שירותים אלו, קיבל דולינסקי שוחד ב-6 מיליון שקל.
על-פי האישום השני, דולינסקי השתמש בקשריו כדי לקדם גם מיזם קנביס של שוסטר מול לשכותיהם של שרי האוצר, הבריאות והכלכלה, חברי הכנסת תמר זנדברג,
איתן כבל ו
יואב קיש (כיום שר החינוך), מול משלחות אפריקנית, סינית וגאורגית שביקרו בבית הנשיא ועוד. המיזם לא נשא רווחים לחלוקה, אך דולינסקי ושוסטר מואשמים בקבלת שוחד ומתן שוחד משום שעל-פי הנטען - סיכמו שדולינסקי יקבל מחצית מן הרווחים.
באישום השלישי נטען, כי דולינסקי ביקש שוחד של 100,000 שקל תמורת קידום בקשתו של ניסים ברנס להקים מפעל למחזור פסולת באשקלון, וזאת בתיווכו של יהודה גבאי (שהיה נציג מגן דוד אדום בכנסת). השניים נטשו את הרעיון, אך מואשמים בבקשת שוחד. באישומים הבאים נאמר כי דולינסקי קידם את ענייניהם של מאכערים שונים תמורת שוחד של מאות-אלפי שקלים בכל מקרה. בין היתר מדובר בבקשת חנינה מריבלין, קבלת רישיון לרובה ציד, קבלת אישור להקמת תחנת דלק, אישורי כניסה לישראל, קבלת דרכון ולימודי רפואה. באישומים אלו מיוחסת לדולינסקי גם עבירה של
הלבנת הון בשל הסתרת כספי השוחד.
כהן מואשם, כי השתמש בקשריו כדי לקדם את ענייני לקוחותיו של המאכער באדר סרחאן, תמורת שוחד ב-50,000 שקל ותרומות לעמותה בה היה פעיל. מדובר בין היתר בפנייה לשר הביטחון בנוגע לאישור שהייה בישראל לתושבת ג'נין, פניות למשרד הפנים בנוגע לאישורי אזרחות ותושבות, פניות למשרד הבריאות בנוגע ללימודי רפואה, פניות לרשות המיסים בנוגע לחובות נישומים, חידוש רישיון שנשלל ממוסד גריאטרי, קידום הקמת מסגד בעיר רהט ועוד. כהן מואשם בקבלת שוחד והלבנת הון.
כתב האישום הוגש גם נגד מי שמואשמים במתן השוחד, ובהם מהא סאלמה, מזיד חמדאן, מרואן ריאן, מוחמד סרחאן, אשרף כיאל, עאטף קרינאווי, רו"ח עלי שחאדה, נאזם סמניה, מוסא דיאב ו-ורד חטיב. כתב האישום הוגש באמצעות עוה"ד עידו נולמן וברוך יעקובי.