X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
קרעי. "שינוי הסטטוס-קוו האקטיביסטי המופרך הנוהג בישראל" [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
קרעי במתקפה חזיתית: "לימון מבצע מהפכה משפטית אקטיביסטית"
שר התקשורת שלמה קרעי והמשנה ליועצת המשפטית לממשלה, גיל לימון, התעמתו על חוקיות מינויה של הד"ר אודליה מינס לתפקיד ממלאת-מקום יו"ר הרשות השנייה קרעי טען כי לימון מבקש להעניק לעצמו סמכויות בלתי חוקיות ולבטל החלטות ממשלה באופן עצמאי לימון טען כי המינוי פוגע בשלטון החוק וכי החלטות ממשלה שנעשו בחוסר סמכות חייבות להתבטל
שר התקשורת שלמה קרעי השיב בצאת השבת (10.8.24) למכתב ששלח אליו שלשום המשנה ליועמ"שית, לפיו בהחלטת הממשלה לאשר את מינויה של הד"ר אודליה מינס למ"מ יו"ר מועצת הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו, נפל פגם משפטי משמעותי של חוסר סמכות, וזאת היות שד"ר מינס לא עומדת בדרישות הכשירות הסטטוטוריות לתפקיד.
קרעי דחה את טענותיו של המשנה עו"ד גיל לימון, ואמר כי דרישתו משר בממשלה להפר החלטת ממשלה הינה בלתי חוקית. בתגובה לדברי לימון כי "הממשלה היא רשות מנהלית וכוחה בא לה מהדין ומוגבל על-ידי הדין", אישר השר את נכונות הדברים, אך העיר: "דומה כי שכחת כי מערך הייעוץ המשפטי לממשלה הוא רשות מינהלית. כוחו בא לו מן הדין ומוגבל ע"י הדין. עבדת במזכירות הממשלה ואתה מכהן שנים בתפקידי ייעוץ משפטי. אתה יודע מצוין שגם במשטר האקטיביזם היועמ"שי הנוהג בישראל, אין דבר כזה שיועמ"ש מבטל החלטת ממשלה סופית, מבלי שממשלה מוסמכת קיבלה החלטה מתקנת או בית משפט מוסמך פסק לבטלה".
בפניית לימון, נכתב כי "החלטת ממשלה שהתקבלה בחוסר סמכות מנוגדת לדין באופן המובהק ביותר. כך היה לאחרונה, ביחס להחלטת ממשלה שביקשה למנוע מהייעוץ המשפטי לוודא את חוקיות צעדי הממשלה בעניין גיוסם ומימונם של בני הישיבות. בית המשפט העליון ביטל החלטה זו שניתנה בחוסר סמכות. רשויות השלטון כולן נדרשות לפעול על-פי הדין, ומדובר בפגיעה קשה בשלטון החוק ובתקינות המינהל, על כל המשתמע מכך".
גיל לימון [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
השר קרעי, שלא קיבל את הדברים, הטיח במשנה ליועמ"ש: "אתה לא מבקש לממש דין קיים. אתה מבקש לבצע מהפכה משפטית אקטיביסטית חדשה, ללא כל בסיס בחוק או בפסיקה. אתה לא רק דורש לנכס לעצמך סמכויות נגד הממשלה שתפקידך לייעץ לה - שאינן קיימות באף דמוקרטיה מתוקנת ברחבי העולם - אתה מבקש לשנות מן היסוד אפילו את הסטטוס-קוו האקטיביסטי המופרך הנוהג בישראל".
הוא ביקש מלימון להצביע בפניו ולו על מקרה אחד מבין עשרות אלפי החלטות של ממשלות ישראל לדורותיהן, שבו הייעוץ המשפטי ביטל לבדו החלטת ממשלה סופית.
לדבריו, ההיתלות של לימון באירוע של ביטול החלטת ממשלה בידי בג"ץ היא זו טענה מביכה בנסיון האנלוגיה שבה. "טענתי שבית משפט מוסמך לבטל החלטות ממשלה ולא היועץ, ואתה מביא ראיה לסתור ממקרה שבו בית משפט ביטל החלטת ממשלה?", כתב קרעי. "האם בשביל דימוי מילתא למילתא כה כושל, ממשלת ישראל מחזיקה ייעוץ משפטי?"
קרעי ציין כי בניגוד לבג״ץ ולממשלה, שהוסמכו בחוק לבטל החלטות ממשלה, היותו של היועץ המשפטי לממשלה הפרשן המוסמך של הדין עבור הממשלה, לא הופכת אותו לבית משפט ולא מעניקה לא את הסמכות לתת צווי ביטול להחלטות ממשלה.
"אתה מודע להיעדר היסודות למגדל הסמכויות הפורח באוויר שאתה מבקש לבנות לעצמך, ולכן אתה פונה למודל הביטול האוטומטי (void)", כתב קרעי ללימון. "לשיטתך, החלטת ממשלה שנטען לפגם משפטי בה במישור הסמכות, בטלה באופן אוטומטי, ולפיכך היועץ המשפטי לא מבטל אותה אלא רק מזהה, כפרשן של החוק, את בטלותה זו. אלא שהחלטת ממשלה, כמו חוק של הכנסת וכמו פסק דין של בית משפט אינן בטלות מאליהן (void), אלא ניתנות לביטול אך ורק בהחלטה של גורם שהחוק הסמיך לבטלן.
"אם נאמץ את תזת הבטלות האוטומטית, מדוע שבעל דין הסבור שפסק דין שניתן נגדו הוא חסר-סמכות, יטרח להעלות את טענותיו בעניין בערעור לבית משפט שמעליו? מדוע שלא יכריז חד-צדדית שפסיקה בלתי חוקית היא בטלה מאליה וכאילו מעולם לא ניתנה?", דברי השר.
בהמשך מכתבו העלה קרעי דוגמה תיאורטית שבה "שר סבור כי החלטת הממשלה הקודמת למנות יועצת משפטית לממשלה בניגוד להמלצתו של יו"ר ועדת האיתור, שהוא נשיא בית המשפט העליון בדימוס, הינה בטלה בשל חוסר סבירות קיצונית (וכידוע השופט ברק תלה את עילת הסבירות במישור הסמכות). האם הוא יכול לטעון שמינוי זה, כמו דרישתך ביחס למינויה של ד"ר מינס, הינו בטל מאליו מבלי שבית משפט מוסמך או החלטת ממשלה מוסמכת קבעו ביטול שכזה? (ולמותר לציין שלטעון שעל השר לאמץ בעניין את פרשנותה המשפטית של אותה יועצת שהוא כופר במינויה, זו טענה מעגלית מעבר לניגוד העניינים שבה)".
שר התקשורת מתריע כי תזת הבטלות האוטומטית שמציע הייעוץ המשפטי לממשלה יוצר אנרכיה ותוהו ובוהו. ומכאן ואילך, כל החלטת ממשלה, מינוי של אדם, חוק או פסק דין יהיו בספק תמידי. קרעי: "תזה זו, כורתת בראש ובראשונה את הענף שעליו יושבים בית המשפט ומערך הייעוץ המשפטי. שהרי מערכת המשפט היא הראשונה להישען על מדרג סמכויות מסודר של קבלת החלטות ופסיקות. אם כל אדם רשאי לכפור בתוקפה של כל החלטה שיפוטית, כמו גם בעצם תוקפו של מינוי הגורם השיפוטי שפסק אותה, בשם תזת הבטלות האוטומטית - אין מערכת משפט ואין סדרי שלטון במדינה".
בסיכום מכתבו ללימון, כתב: "החלטת הממשלה מחייבת אותי ומחייבת אותך. שנינו כפופים לה. ד"ר מינס מונתה לתפקידה בידי הממשלה שמוסמכת למנות יו"ר קבוע או זמני לרשות השנייה, כשם שהכנסת מינתה אותי לתפקידי יחד עם הממשלה כולה וכשם שהממשלה מינתה אותך לתפקידך. כל עוד הגורם הממנה או בית משפט מוסמך לא קבעו אחרת, שלושתנו נמלא את תפקידנו".
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  10/08/2024   |   עודכן:  10/08/2024
+הממשלה אישרה חסימתו בישראל של ערוץ אל-מיאדין 12:10 11/08/24  |  עידן יוסף
הממשלה אישרה היום את הצעתו של שר התקשורת שלמה קרעי לחסימת ערוץ "אל-מיאדין" המזוהה עם חיזבאללה.
השר חתם על צווים להחרמת ציוד ולחסימת אתרי האינטרנט של הערוץ. בתחילת המלחמה יצאו צווי סגירה ועד לפני מספר שבועות הערוץ וכתביו לא נראו בישראל כלל.
עם הופעתם המחודשת של נציגי הטרור המתחזים לעיתונאים לפני כשבועיים, קרעי הביא לאישור הצווים בממשלה, לאחר שקיבל חוות דעת מגורמי הביטחון ואת הסכמת ראש הממשלה.
+הממשלה אישרה פה אחד: נתניהו ימנה את נציב שירות המדינה 11:46 11/08/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
לימון שב וקובע כי קיימת מניעות משפטית לאשר את ההצעה של נתניהו, ולפיה המינוי יבדק בידי הוועדה למינויים בכירים  ▪  צפויות עתירות לבג"ץ נגד ההחלטה
מי ימנה את הנציב? [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
קרעי במתקפה חזיתית: "לימון מבצע מהפכה משפטית אקטיביסטית"
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
השר צודק
דורי  |  11/08/24 10:28
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשלה 37
מירב ארד
שמונה דיפלומטים נורווגים שתפקידם היה ייצוג נורווגיה אל מול הרשות הפלשתינית, לא יוכלו לעשות זאת יותר    שר החוץ כ"ץ: "הם מנהלים מדיניות חד-צדדית, נרחיק אותם מהנושא הפלשתיני"
מירב ארד
על-פי הנתונים, מהחציון הראשון של שנת 2022 לחציון הראשון של שנת 2023 חלה עלייה של 33% בהריסת מבנים בלתי חוקיים בנגב, ומהחציון הראשון של שנת 2023 לחציון הראשון של שנת 2024 חלה עלייה של 14%
עידן יוסף
אחרי שהיועמ"ש שלחה לראש הממשלה נתניהו מכתב בו ביקרה בחריפות את מזכיר הממשלה יוסי פוקס, לשכת רה"מ ענתה ליועמ"שית ו"הזכירה" לה שפוקס הוא גם מזכיר הקבינט המדיני-ביטחוני
מירב ארד
סער יוצא נגד הפגנות שמאל נגדו וטוען שהן דווקא גורמות לו לחשוב בכיוון - "אנשי ״הדגלים השחורים״ - היחידים שיכולים לשכנע אותי ללכת עם נתניהו״
מירב ארד
שכירים ועצמאים יוכלו למשוך כספים מקרן השתלמות בשיעור מס מופחת, במקום בשיעור מס שולי    על-פי החוק, ההטבה תחול עד סוף שנת 2024
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il