נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב,
גלעד נויטל, אשרר (13.8.24) את החלטתו של שר התקשורת,
שלמה קרעי, לפעול נגד ערוץ אל-מיאדין הלבנוני המזוהה עם חיזבאללה. קרעי הפעיל לראשונה נגד אל-מיאדין את מה שמכונה "חוק אל-ג'זירה" ושימש עד עתה רק להגבלת שידוריה מישראל של רשת השידור הקטרית.
קרעי הורה לחסום את הגישה מישראל לאתרי האינטרנט של אל-מיאדין ולתפוס מכשירים המשמשים לאספקת התכנים; לא נמסר האם מכשירים כאלה קיימים בפועל בשטח ישראל. הגישה לערוץ משטח ישראל נחסמה לאחר פרוץ המלחמה על-פי הוראות לשעת חירום, אשר פקעו בחודש ינואר, והיא חודשה רק כעת.
הערוץ הוקם בשנת 2012 והוא מספק תכנים בערבית, אנגלית וספרדית. לדברי המדינה, הוא "מציג תוכן מוטה ומסית לגבי המלחמה המתחוללת בישראל בימים אלה, תוך הצגת סרטוני שבת למעשיו של ארגון הטרור החמאס, ומצהיר על עצמו באתרי האינטרנט שלו, כי הוא תומך בזכותם של הפלשתינים להתנגד לכיבוש הישראלי, כאשר מבחינת הערוץ ההתייחסות לפלשתינים היא כמכלול (אלה שבישראל ואלה שמחוץ לגבולותיה).
"ערוץ אל-מיאדין מציג את מעשי הטרור המזעזעים של ארגון הטרור חמאס כהתנגדות לכיבוש, תוך תמיכה במעשים אלה. מחבלי ארגון הטרור חמאס מוצגים כלוחמי התנגדות נגד הכיבוש ונגד צבא
הכיבוש (הישראלי). מנגד, פעולותיה הצבאיות של מדינת ישראל מוצגות כאקט אכזרי. נוסף על כך, ערוץ אל-מיאדין שידר, בין היתר באתרי האינטרנט שלו, תמונות משטחי כינוס של חיילי צה"ל במהלך המלחמה, באופן העלול לסכנם באופן ממשי ומיידי".
המדינה מסרה בדיון, שהיא שלחה הודעות על הבקשה ועל הדיון לכתובות הדוא"ל המופיעות באתרים של אל-מיאדין; נציגיו לא התייצבו. היא הציגה דוגמאות לשידורים אחרונים של הערוץ, כגון ייחוס הפגיעה הקטלנית במג'דל שמס לפעולה ישראלית, תשבחות לחיזבאללה וחמאס והסתה נגד ספורטאי ישראל באולימפיאדה בפריז.
לאחר שקיבל מידע גם בדיון חסוי קבע נויטל, כי "התכנים המשודרים בערוץ אל-מיאדין, פוגעים באופן ממשי בביטחון המדינה. כל זאת לא כל שכן על-רקע המצב הביטחוני השורר". המגבלות שהטיל קרעי יהיו בתוקף למשך 45 יום. את המדינה ייצג עו"ד יוני חדד.