בנק הפועלים מסכם את הרבעון השני של שנת 2024 ברווח נקי בסך 2.23 מיליארד שקל - עלייה של כ-16% בהשוואה לרווח נקי של 1.93 מיליארד שקל ברבעון הקודם ול-1.92 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד.
השינוי ברווח מול הרבעון הקודם נבע בעיקר מגידול בהכנסות שעיקרו בגין השפעת סביבת האינפלציה והשינוי ברווח מול הרבעון המקביל נבע בעיקר מגידול בהיקפי הפעילות לצד ירידה בהיקף הוצאות להפסדי אשראי ברבעון (כאשר הרבעון המקביל אופיין בבניית רזרבות להפסדי אשראי על-רקע שינויים בסביבה המאקרו-כלכלית).
שיעור התשואה להון על הרווח הנקי עמד ברבעון השני של השנה על 16.4% בהשוואה ל-14.6% ברבעון הקודם ול-15.8% ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח במחצית הראשונה של השנה עלה בשיעור של כ--7.7% ועמד על כ-4.2 מיליארד שקל לעומת כ-3.9 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. שיעור התשואה להון עמד במחצית הראשונה על 15.5% לעומת 16.4% בתקופה המקבילה אשתקד.
סך ההכנסות ברבעון השני הסתכמו ל-5.73 מיליארד שקל בהשוואה ל-5.09 מיליארד שקל ברבעון הקודם ול-5.72 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד. העלייה מול הרבעון הקודם נבעה בעיקר על-רקע השינויים בשיעור המדד הידוע בין התקופות שתרם להכנסות כ-556 מיליון ש"ח לעומת 93 מיליון שקל ברבעון הקודם.
הבנק רשם ברבעון השני הכנסה נטו להפסדי אשראי בסך 49 מיליון שקל לעומת הוצאה להפסדי אשראי בסך 579 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסה ברבעון נבעה מרישום ריקברי, לצד המשך הפרשות שוטפות נמוכות המשקפות את איכות תיק האשראי וקיומה של כרית הפרשה נאותה שנבנתה במהלך הרבעונים קודמים.
דירקטוריון הבנק הכריז על תוכנית לרכישה עצמית של מניות הבנק (BUYBACK) בהיקף של עד מיליארד שקל. כמו-כן, הכריז על חלוקת דיבידנד בגין הרבעון השני, בשיעור כולל של 40% מהרווח הנקי לרבעון. מדובר בדיבידנד במזומן בסך של כ-645 מיליון שקל (שהם כ-48 אגורות למניה) וביתרה שתינתן באמצעות מימוש שלב א' של התוכנית (בהיקף של 250 מיליון שקל). הדיבידנד ישולם ביום 9 בספטמבר 2024.
המנכ"ל הנכנס של בנק הפועלים,
ידין ענתבי, ייכנס לתפקידו מחר ויחליף את המנכ"ל היוצא
דב קוטלר בתום כחמש שנות כהונה בתפקיד. לדברי קוטלר, התוצאות העסקיות שהבנק מפרסם היום משקפות את המשך מגמת הצמיחה האחראית לצד האיתנות הפיננסית של הבנק ומוכנותו להמשך הובלת המערכת הבנקאית שנים קדימה.
"תוצאות אלו הושגו באמצעות עבודה מאומצת של עובדי הבנק שנעשתה בנחישות ובהתמדה על-רקע אתגרים רבים ובראשם המשך חוסר הוודאות המתלווה להמשך המלחמה. אני גאה לעמוד בראשות ארגון שמוביל בפעילות החברתית שלו, בסיוע לקהילה ובתרומה ליישובי הדרום והצפון", אמר. עוד הוסיף כי הוא מסיים בתחושת גאווה וסיפוק גדולים תקופת כהונה משמעותית בת 5 שנים שבה הוביל את הבנק בתקופה מאתגרת מאוד.
יו"ר בנק הפועלים,
ראובן קרופיק, ציין כי המחצית הראשונה של השנה אופיינה בעשייה עסקית משמעותית, צמיחה מגוונת ואחראית, וזאת על-רקע התמודדות עם המשך אי-הוודאות המלווה את המשק בשנה וחצי האחרונות וביתר שאת מתחילת המלחמה.
"בנוסף להקמת קרן 'פועלים לתקומה' בתחילת המלחמה המיועדת לשיקום קהילות העוטף, הבנק הכריז לאחרונה גם על צעדים משמעותיים לסיוע ולתמיכה ביישובי הצפון - והוא ימשיך להיות המגדלור החברתי המוביל במגזר העסקי, הן בשגרה והן בעתות חירום. אני גאה בעובדינו שפועלים מדי יום להגשמת שני המרכיבים הללו הדרושים להצלחה - העסקי והחברתי", אמר.