בנק לאומי סיים את המחצית הראשונה של 2024 ברווח נקי של 5.05 מיליארד שקל. נסיקה של כ-47.1% לעומת הרווח הנקי שרשם במחצית הראשונה של 2023, אשר עמדה על כ-3.43 מיליארד שקל. הרווח הנקי של הבנק ברבעון השני של השנה ירד בשיעור של 7.5% ועמד על כ-2.27 מיליארד שקל, לעומת רווח נקי של 2.45 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד. דירקטוריון בנק לאומי החליט לאשר חלוקת דיבידנד בגובה של 680,877,000 שקל.
התשואה להון בתקופה המדווחת עמדה על שיעור של כ-18.0% בהשוואה לשיעור של כ-13.6% בתקופה המקבילה אשתקד (כ-18.3% בנטרול ירידת הערך בגין שווי ההשקעה ב-Valley בתקופה המקבילה אשתקד). הרווח בתקופת הדוח כולל רווחי הון בגין מכירת בנייני המטה בתל אביב בסך של כ-600 מיליון שקל לאחר מס, וכן הוצאה בסך של כ-600 מיליון שקל לאחר מס בגין ירידת הערך של שווי ההשקעה ב-Valley.
התשואה להון ברבעון השני עמדה על שיעור של כ-15.9% (20.2% בנטרול ירידת הערך בגין שווי ההשקעה ב-Valley), בהשוואה לשיעור של כ-19.4% ברבעון המקביל אשתקד.
הכנסות הריבית נטו בתקופה המדווחת הסתכמו לסך כ-8.14 מיליארד שקל, בהשוואה לסך של כ-8.21 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד - ירידה של כ-0.8%.
מן הבנק נמסר כי הקיטון בהכנסות הריבית נובע בעיקר מהשפעת מדד המחירים לצרכן שהייתה נמוכה יותר בתקופת הדוח ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ושחיקה במרווחי האשראי והפיקדונות. השפעה זו קוזזה בחלקה מהגידול בתיק האשראי של הבנק ועליית הריביות.