X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
אינס. טענה לזכויות ב-71 טכסטים [צילום: פלאש 90]
אינס תבעה 10 מיליון שקל, קיבלה 200,000 שקל ומערערת
יוצרת תוכנית "עיר ללא אלימות" טענה שהמשרד לביטחון לאומי מפר את זכויות היוצרים שלה בתוכנית, אך תביעתה נדחתה מערערת לעליון: המחוזי טעה בפרשנות ההסכם
אורלי אינס, שעמדה מאחורי התוכנית "עיר ללא אלימות", מערערת (4.9.24) לבית המשפט העליון על דחיית רוב תביעתה נגד המשרד לביטחון לאומי. אינס תבעה 10 מיליון שקל בטענה להפרת זכויותיה בתוכנית, אך בית המשפט המחוזי מרכז (השופט ארז יקואל) פסק לה בחודש מאי פיצוי של 200,000 שקל.
אינס שימשה כיועצת למשרד לביטחון פנים בשנים 2011-2007 וגיבשה את התוכנית שנועדה להיאבק באלימות במישור העירוני. אינס הועסקה כיועצת ללא מכרז כאשר התוכנית הופעלה ב-67 רשויות מקומיות עד סוף 2011, כאשר ההתקשרות הסתיימה בשל חילוקי דעות בין הצדדים; היא קיבלה לאורך התקופה 2 מיליון שקל.
בתביעתה טענה אינס, כי התוכנית כללה 71 יצירות שכתבה לפני ההתקשרות עם המשרד ושהזכויות בהן שייכות לה, אך מאז 2011 המשרד משתמש בהן כאילו היו רכושו-שלו. המשרד מפרסם אותן באתר שלו, מעביר אותן לרשויות המקומיות ומאפשר להן לעשות בתוכניות שימוש בלתי מוגבל, טענה. המשרד טען, כי לא מדובר ביצירות המוגנות בזכויות יוצרים, ובכל מקרה - הזכויות בהן שייכות לו.
יקואל דחה את התביעה בקובעו, כי המשרד אומנם השתמש ביצירות שהזכויות בהן שייכות לאינס, אך שימוש זה מותר על-פי ההסכם ביניהן. לכל הפחות, הוסיף, מדובר ב"מפר תמים" המוגן על-פי החוק. החוזה העניק למשרד את הזכות להשתמש בצורה בלתי מוגבלת ב"תוצרי הייעוץ", דהיינו טקסטים שנכתבו אגב הייעוץ שהעניקה לו אינס.
אמנם רוב הטקסטים נכתבו לפני ההתקשרות החוזית הרשמית, אך באותה עת כבר ייעצה אינס למשרד. יקואל דחה את טענתה, לפיה מאחר שבאותה עת לא קיבלה תשלום - התוצרים שייכים לה. "מדובר בטענה שהועלתה בדיעבד ויש בה משום התנהלות שאינה מקובלת", הוא אומר. אינס בחרה מסיבותיה שלא לקבל תשלום במשך שמונה חודשים, ואינה יכולה לטעון כעת שהמשרד אינו רשאי להשתמש בתכנים שיצרה עבורה באותה תקופה. אם הועתקו יצירות מהתקופה שלפני הקשר בין הצדדים, הרי שהן התערבבו בתכנים שנוצרו בזמן הקשר ולכן מדובר ב"מפר תמים".
יקואל קיבל את התביעה רק לגבי הפרת הזכות המוסרית של אינס - דהיינו, זכותה ששמה יופיע לצד היצירות פרי עטה - בחלקים מטקסטים מסוימים שהעתיקו גורמים מטעם המשרד ושם הופיעו שמותיהם של עובדים כמי שכתבו אותם. על הפרה זו, כאמור, הוא פסק לה פיצוי של 200,000 שקל; יקואל לא פסק הוצאות לאף אחד מן הצדדים.
בערעור טוענת אינס, כי יקואל טעה בפרשנותו לחוזה בינה לבין המשרד ובעיקר למילים "תוצרי הייעוץ", פרשנות שלדבריה סותרת את כוונת הצדדים ואשר אפילו המדינה לא העלתה אותה. מדובר בסעיף סטנדרטי, אשר לא כוון למצב המיוחד בו הייתה לה ציפייה לעמוד בראש הגוף שינהל את התוכנית שגיבשה - ובשל כך הסכימה שהמדינה תשתמש ביצירותיה המוגנות. עוד היא אומרת, שכאשר קיבל המשרד פטור ממכרז להתקשרות עימה - היה זה בין היתר לאחר שציין במפורש, כי היא "מחזיקה בזכויות יוצרים ביחס למודל התוכנית". הערעור הוגש באמצעות עו"ד יובל נחמני.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  04/09/2024   |   עודכן:  04/09/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אינס תבעה 10 מיליון שקל, קיבלה 200,000 שקל ומערערת
תגובות  [ 7 ] מוצגות  [ 7 ]  כתוב תגובה 
1
לא מגיע לה כלום
מני שמאלני לשעבר  |  5/09/24 06:21
2
מישהו מוכן להסביר לי
ההיסטוריון   |  5/09/24 09:01
3
צדק השופט
אמנון  |  5/09/24 13:18
4
אי - נס
רפי  |  5/09/24 14:36
5
נעשקה בגלל היא אישה
חתול רחוב  |  5/09/24 16:20
6
גם 2 מליון יותר מדיי. עפה על ע
אתי  |  6/09/24 02:12
7
סיכוי טוב לזכיה בבג"צ
אביתר  |  6/09/24 12:20
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
משרד התחבורה מציע תקנות חדשות להפחתת סכומי הפיצוי והחזר ההוצאות לנהגים המשתמשים במנהרות הכרמל    מדובר על הפחתה של 17% בסכומים המוגדרים בתקנות, אשר נובעת מעליית הכנסות האכיפה על הוצאות האכיפה במהלך השנים 2020-2011
יצחק דנון
עידן יוסף
רשות האסדרה מקימה מאגר מידע, שיכלול את כל נתוני האסדרה של כל משרדי הממשלה, כדי לקדם את תחום התחבורה    אז איך מקדמים מצד אחד רכבים ללא נהג ורחפנים ומצד שני שומרים על בטיחות הציבור והסביבה
מירב ארד
החוקרים: "לפי המיתוס הנפוץ, הרומאים צרו על המורדים במצדה במשך שלוש שנים. סקר חדשני באמצעות טכנולוגיות מתקדמות העלתה שהמצור של הצבא הרומי היה מבצע ממוקד ומהיר באופן יחסי"
מירב ארד
מערכת ההתרעות החדשה תחל לפעול מחר    העיצוב הגרפי החדש מאפשר שיפור משמעותי בכמות היישובים אותם ניתן להציג בו-זמנית על גבי המסך בהתרעה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il