שר החינוך,
יואב קיש, טוען כי יו"ר ארגון המורים,
רן ארז, משבית את מערכת החינוך בשל שיקולי אגו ולא בגלל טיעונים מהותיים.
בתדרוך לעיתונאים שערך (יום ד', 4.9.24) טען קיש כי שביתה ממושכת עלולה לפגוע קשות בתלמידים, אך גם במורים שייאלצו להתמודד עם היעדר שכר לפני החגים.
השביתה היא לא על כסף. יש הסכמות על תוספת של 2,000 שקל למורה ועל תוספת של שעה פרונטלית. על זה אפשר להסתדר ולא לצאת לשביתה. השביתה של רן היא על אגו, לא על חוזים אישיים. רצה להראות שהוא מביא את כולם לשביתה. 6% חוזים אישיים קיים במשק, זה לא כלי שיגע בעבודה המאורגנת. לפני יומיים הייתה ישיבה ארוכה שבה דיברו על חוזים אישיים, הייתה גמישות רבה מכל הצדדים מלבד מצד רן ארז. אני מודאג כי הוא לוקח אותנו לשביתה ארוכה. לא אכפת לו מהנזק למורים ולתלמידים", אמר והוסיף כי לא נקבע מו"מ גם למחר.
קיש הדגיש כי בתחילה הייתה דרישת האוצר ל-10% העסקת מורים בחוזים אישיים, וכי לחץ להוריד את דרישת שיעור ההעסקה בחוזים אישיים ל-6% בשל החששות שהביע רן ארז.
"אם רן יוביל את המורים לשביתה פראית כזו הם לא יקבלו שכר ממש לפני החג וזו פגיעה קשה מאוד במורים. גם התלמידים ייפגעו וזה אירוע קשה. הסיפור של קרן השביתה שלו שמכסה את הנזק למורים זה לא רציני. אולי יכסה רק למקרי קיצון. הוא גורר אותנו לנזק שאני לא יודע איך נוכל לצאת ממנו", הוסיף קיש.
עוד ציין כי באוצר מעריכים שעל כל יום שביתה של המורים מקוזז שכר בסך של כ-20 מיליון שקלים. לדבריו, מיום ראשון הקרוב יפעילו הרשויות המקומיות תוכניות חוסן עבור התלמידים שנאלצו להישאר בבתיהם. לדבריו, משרד החינוך עושה מאמץ ב-20 מוקדים לטובת נוער נושר ונוער מפונים ובוחן איך אפשר לשלב את בני הנוער בבתי הספר.
מארגון המורים נמסר בתגובה לדברים כי ארגון המורים פתח בשביתה כדי להגיע להסכם ולא על-מנת לשבות. "השביתה היא אמצעי ולא מטרה ומי שהביא אותנו לשביתה אלה סמוטריץ׳ וקיש, שמשכו את המשא-ומתן קרוב לשלוש שנים ולא עמדו בסיכומים איתם שנקבעו בלחיצת יד", לשון התגובה.
בארגון לא השיבו לשאלות בדבר קרן השביתה, כיצד היא תספק מענה למורים השובתים ובאיזה היקף.