אמו של החייל השבוי תכננה לפרסם את ההקלטה לאחר יציאת השלב הראשון של העסקה לפועל, כדי להפעיל לשחרר את בנה בשלבים הבאים, אך כאשר נוכחה שאין עסקה באופק, החליטה לפרסמה כעת, למרות הקושי בכך.
ענת אנגרסט נשאה דברים בעצרת האלפים של משפחות החטופים ומתנגדי הממשלה בתל אביב. היא קראה לראש הממשלה להביא לשחרור בנה והדהדה את שאלת ילדיה הקטנים "מי הם בן-גביר וסמוטריץ' שבגללם ביבי לא משחרר לנו את מתן?!".
היא תקפה את הממשלה ואמרה כי לא קיימים בה ערכי הצלת חיים, אי-הפקרת פצועים בשטח וערבות הדדית. לטענתה, אם ערכים אלה היו קיימים כולם כבר מזמן היו בבית.
אנגרסט אמרה כי טענת ממשלת נתניהו שלחץ צבאי יביא להחזרת חטופים חיים היא שקר, ו"אפילו הדרג הצבאי הבכיר טוען נחרצות שלחץ צבאי מביא למותם של חטופים".
בפגישה שקיים ביום שישי הרמטכ"ל עם הורי החיילים החטופים, וציטוטים ממנה הובאו בחדשות 12, אמר להם רא"ל
הרצי הלוי, תוך ביקורת מרומזת על הקבינט: "בחמאס תמיד נוכל להילחם. להחזיר חטופים - ככל שהזמן יעבור יהיה קשה יותר ולא בטוח שיהיה את מי להחזיר. אמרתי את זה גם לדרג המדיני".
באקסיוס פורסם כי טורקיה פועלת מול חמאס, לבקשת ארה"ב, כדי לשכנע את הארגון להגמיש את עמדותיו ולהתקדם לעבר עסקה. ראש המודיעין הטורקי נפגש ביום שישי עם בכירי חמאס בנושא.
מיכל לובנוב, אשתו של אלכס לובנוב שנרצח לפני כשבועיים בשבי החמאס והובא לקבורה בישראל, נשאה כעת דברים בעצרת ואמרה שהמדינה ומנהיגיה לא עשו הכל להציל את החטופים, והיה אפשר לחלץ אותם בעסקה. בסוף דבריה קראה לחתום על עסקה.
שורדת השבי רז בן עמי תקפה גם כן את הממשלה: "נמאס לי מהממשלה שלנו שלא עושה מספיק, שלא עושה את כל מה שהיא יכולה כדי להחזיר את החטופים. אלא להפך, אלו שהם כביכול מנהיגינו רק דואגים שכל פעם יהיה משהו חדש שיעכב את החזרת החטופים".