מטוסי קרב של חיל-האוויר הישראלי, בהכוונה מודיעינית מדויקת של אגף המודיעין, תקפו הלילה (12.09.24) במרחב ביירות וחיסלו את איברהים עקיל, ראש מערך המבצעים של ארגון הטרור חיזבאללה. כך דיווח דובר צה"ל דניאל הגרי. עקיל, מפקדה בפועל של יחידת רדואן ומוביל "התוכנית לכיבוש הגליל", חוסל יחד עם צמרת מערך המבצעים של הארגון ושרשרת הפיקוד של יחידת רדואן.
עקיל ואנשיו היו אחראים לפיתוח "התוכנית לכיבוש הגליל", שבה חיזבאללה תכנן, ביום פקודה, לפלוש ליישובי הצפון של ישראל ולבצע פיגועים דומים לטבח הרצחני שביצע ארגון חמאס בשבעה באוקטובר. במסגרת זו, הושקעו מאמצים נרחבים בפיתוח אמצעים ותשתיות לפלישה ולהשתלטות על אזור הגליל.
איברהים עקיל הצטרף לשורות חיזבאללה בשנות ה-80' כחלק ממנגנון הג'יהאד האיסלאמי, שהיה אחראי לפיגועים חוצי גבולות. לאורך השנים היה מעורב בפיגועים רבים נגד גופים ואזרחים בינלאומיים, ונודע כאדריכל טרור חוצה גבולות. מאז שנת 2004, הוא כיהן כראש מערך המבצעים של חיזבאללה, ואחראי על תחומי החבלה, ירי הנ"ט, ומערכות ההגנה האווירית של הארגון.
בנוסף, עקיל עמד בראש יחידת רדואן, כוח העילית של חיזבאללה, שתכנן לכבוש את יישובי הגליל ולהרוג חיילים ואזרחים ישראלים. לאורך השנים, הוא היה מעורב בפיגועים משמעותיים, בהם הירי לעבר מוצב אביבים בשנת 2019, הפיגוע בצומת מגידו בשנת 2023 וניסיונות חדירה לישראל במהלך מלחמת "חרבות ברזל."
בין פעולותיו הידועות ביותר של עקיל, ניתן לציין את קידום הפיגוע בשגרירות ארצות הברית בביירות בשנת 1983. עקיל נחשב מבוקש על-ידי ממשלת ארה"ב, שהציעה פרס של מיליוני דולרים עבור מידע שיוביל לסיכולו.
צה"ל הדגיש כי חיסולו של עקיל מהווה מכה משמעותית לארגון חיזבאללה וכי כוחות הביטחון ימשיכו לפעול בנחישות לפגיעה ביכולות הארגון, בכל זירה שבה הוא פועל, במטרה להבטיח את ביטחון אזרחי ישראל.